Musím sterilizovat nové lahvičky a dudlíky do porodnice?

dashval
30. lis 2015

Ahoj holky. Potřebuji od Vás radu. Jsem prvorodička ve 35. týdnu těhotenství a začínám trochu panikařit 😒 . Ze zdravotních důvodů nebudu kojit, proto si s sebou do porodnice rovnou vezmu nové kojenecké lahvičky pro UM. Chci se zeptat, zda je potřeba zcela nové lahvičky i dudlíky předem vysterilizovat? A je potřeba s sebou do porodnice ty dudlíčky brát? Moc děkuji všem za odpovědi!!! 😉

mafeska
30. lis 2015

@dashval ano, vyvářela jsem i nové lahvičky před prvním použitím, měla jsem lepčí pocit že je to čisté a připravené, dudliky to samé. Postupem času jsem pak jen umývala horkou vodou.
V porodnici jsem dudliky neměla, ne všude je rádi vidí a já nechtěla poslouchat nějaké řeči od sester. Doma jsem ho ovšem vytáhla hned jak jsme přijely z porodnice.

jitavrtule
30. lis 2015

@dashval I nové láhve/dudlíky/odsavačky určitě vyvařit, ono to na nich bývá i napsané v návodu k použití. Bůhví komu to prošlo rukama ve výrobě. Stačí velký hrnec, ponořit do vody, nechat 5 min projít varem a sušit buď na k tomu určeném sušáku nebo na čistém talíři nebo jednorázové papírové utěrce. Neotírat hadrovou - to je většinou slušná zoo 🙂
Pokud je jasné dopředu, že kojit nebudeš, klidně bych dudlík do porodky vzala - sání je jedna z nejzákladnějších potřeb miminka a pokud nemůže být uspokojena přirozeně prsem, pak bych řekla, že je dudlík na místě. A tím bych i argumentovala, pokud by snad měl někdo v porodnici kecy. Je to tvoje dítě a k UM mu dudlík fakt neublíží.

keeshka
30. lis 2015

Ano, je dobré vyvařit před použitím. Bývá to u těchto věcí i napsáno. Já jsem si do porodnice vezla i dudlíky. Je mi dost jedno, kdo to vidí nebo nevidí rád, je to moje dítě a basta. Obzvlášť když víš, že kojit nebudeš, tak proč dudlík nepoužít jako uklidňující prostředek.

topinambur
2. pro 2015

Také vyvařuji, když koupím nový dudlík nebo lahvičku. Já si dudlík do porodnice vzala ovšem sestřičky mi řekly, že ho používat nemám...