Ahoj,nikde jsem nenašla podobnou diskuzi. Možná pro někoho hloupá otázka, ale v některých věcech jsem matka začátečnice. Mám 11 měsíční dceru a dnes jí babička dala nektarinku se slupkou. Snědla ji úplně bez problému, babička se nezeptala. Do teď jsem jí to loupala vše.Pokud jí to nevadilo, není to nějak věkově omezené a je to pouze individuální?
Nevadí, neloupu a je jedno kolik je mu měsíců-vadí, loupu a je jedno, kolik je mu měsíců.
Díky za rady.
Ahoj, myslím že když už jí bude za chvíli rok tak to nevadí... já malému nikdy neloupala ovoce ani zeleninu...🙂
loupu jablka, protože mi ta slupka přijde tuhá, hrušku jsem už zkusila se slupkou, nektarinky a broskve /umyté od chloupků/ už chci dávat bez loupání.
Já jsem se vždycky řídila tím, jestli jí děti dokáží rozkousat a jestli ji vůbec sní. Třeba jablka chtějí loupat ještě teď.
Pokud to dite rozkouse, tak uz neni potreba loupat.
ja loupala, bo mela 2 zuby 😉 Delala jsem to individualne podle toho jak co melo tlustou slupku.
Podívej se na stolici.Pokud by tam byly nestrávené kousky,tak loupat nebo povařit.Jinak pokud nemáš bio produkty,tak počítej s tím,že v té slupce jsou i ty nežádoucí věci(zbytky postřiků,..).
Pokud to rozkouše, tak bych to neřešila, už i kvůli stolici. 🙂
v 11ti měsících už opravdu není potřeba loupat, ve slupce je kolikrát víc vitamínů než uvnitř... takže pokud to "užvejká" tak proč ne.