Holky,teď sem na jiném blogu pro maminky četla,(nějaká paní rozhořčeně psala),že se nemá zamražovat jídlo pro děti.Takže když ja teď uvařim masozeleninový příkrm a budu toho mít víc a dám to zamrazit sem špatná matka?Vy mrazíte nebo né,teď fakt nevím co si o tom mám myslet 😒 😖
Já osobně na tom nic špatného nevidím,ale tak radši se záptam no 🙂
Mrazila jsem 😉
Mrazila jsem a mrazím.
napsala proč?
Taky mrazím a nevidím na tom nic špatnýho. Já jsem zas na nějakým blogu četla, že matky, který navaří víc a dají to zmrazit, jsou líný matky, co nechtějí děcku vařit každej den 😀 . To mě pobavilo 😀 ...
@berenika39 Že když sme doma tak můžem vařit denně.Jiny důvod tam nebyl.Tak sem pravě nevěděla..
Aha. V tom případě, proč to řešíš🙂). Přeci lepší strávit čas s prckem na výletě, než u plotny s visícím batoletem na nohavici. Vařit denně může klidně ta paní, do ostatních je jí úplné nic🙂. Klid, neber si všechno, co se píše... 😵 😵
Taky mrazim porad. S dvojcatky si to ani neumim jinak predstavit. Vzdycky navarim kastrol mixu zeleniny a pak vytahuju z mrazakunjen kelimky. Denne tedy dovaruju prilohu a masicko.
@sey4 Buď v klidu, ať si paní vaří každý den, když má na to čas. Já ho tedy nemám, tak mrazím a to vlastně od prvních masozeleninových příkrmů. Vždyť kdo by se každý den patlal s takovou troškou 🙂 Pokud to zamrazíš čerstvé, tak si myslím že je to hodnotné stejně jako právě uvařené jídlo. Myslím že dítěti prospěješ víc, když se mu budeš věnovat, než denně stát u sporáku. A jinak, existují ještě "línější" matky: ty co dávají jídlo ze skleniček 😀 (nic proti nim, spíš to myslím jako argument pro tebe, aby sis nevyčítala, že jsi "líná" - určitě nejsi, protože alespoň připravuješ vlastní jídlo). Takže mražení zdar 😀
@sey4 No, jestli je důvod ten, že jsme doma a máme vařit každý den čerstvé... Já teda nikdy neuvařím jen tu jednu pidiporci, a vyhazovat zbytek fakt nebudu. Proto mrazím. A jak se to hodí ve chvíli, kdy potřebuju stihnout něco jiného, nebo když chceme někam jet... Navíc když to uvařené vydá na cca 2-3 porce (momentálně - malá je fakt kvalitní jedlík), tak to nebudu cpát do lednice, aby jedla 2-3 dny furt totéž...
No právě,radši si budu celé dopoledne s malou hrát,než ji odstrkovat a vařit.Navíc malá je trošičku maminčin mazánek a moc dlouho bezemě nevydrži.Tak aspoň v tom nejsem sama 🙂
Já zamrazuji malé jídlo co jsem začala dávat příkrmy.... 🙂
Vařila jsem si toho více,abych to měla i do mrazáku a dělám to i ted 🙂
Ale,než to jídlo podávám,tak ho ohřeji naplno,aby bublalo... 🙂
Jo a to zamrazování,také na mě nemá vliv....🙂 tak si vemu něco jiného... 😉
Ahoj maminky, mohli by jste mi taky poradit? Nemůžu se nikde dočíst jak dlouho ten příkrm v mrazáku vydrží. Četla jsem jen u meruňky max.měsíc a že příkrmy s bramborou/batátou by se zamražovat neměli vůbec... dělám ovocný, zeleninový i zeleninovomasový... Děkuju 🙂
Já teda taky nemrazím už hotová jídla. Dělala jsem pidi porcičky v plecháčku, měla jsem zmrazený kousky masa, každý zvlášť, abych mohla odebírat. Zeleninu jsem dávala buď mraženou nebo čerstvou, co bylo. Nebo jsem vařila pro nás a včas to dítěti odebrala, aby to neměl kořeněný a solený.
To s těmi kouskami zamraženýho masa je dobrej nápad 🙂 Je mi jasné, že čerstvé jídlo chutná daleko lépe, ale je mi líto vyhazovat co zbyde a občas se to určitě bude hodit když není čas.... A mám z farmářských trhů koupenou dýni... tak tu bych si nejradši zamrazila i na zimu... je teda lepší zavařit? Máte někdo dobrej tip na odkaz jak na to?
ahoj jak pak rozmrazujete?
tak já teda mrazila a nic špatného na tom nevidím. nejde o lenost, ale i o ekonomickou stránku věci. ono uvařit každý den trošičku bere nejen čas, který chceme s dítětem trávit jinak, ale i peníze, protože máme mnohem vyšší spotřebu energií. udělat místo jedné porce třeba pět mi přijde úplně v pohodě. když pak dítko není dobře naladěné a není klid na vaření nebo se musí k lékaři atd...jako když to člověk v mrazáku najde 🙂 já si zavařovala maso na kostičky a zeleninová pyré na kostky. pak jsem kombinovala různé chutě a dělala k tomu jen čerstvou přílohu
taky mrazim. Varit se mi totiz kazdy den nechce, klidne to tu priznam. Vareni beru spis jako nutnost, soucast materske role, ne ze bych se v tom vyzivala. Navic se mi nechce vyhazovat, co zbyde. A pak se to hodi, kdyz neni cas nebo prijdem ze stavby, tak si to jen zavcas vyndam 🙂
taky mrazím.navařím malej na 3-4 dny a jen vytahuju.Az dojde zase uvarim a zamrazím..Malej to chutná tak co..nevidím na tom nic špatného.Dojdeme s venku ohřeju mala pojí a jde spinkat..Nemusím se každý den stím piplat 🙂
@sey4 klidně zamražuj 🙂