Ahoj holky, začínám s příkrmy a vidím, že spousta maminek si dělá do zasoby do mrazáku, kosticky nebo do kelímku mražený příkrmy. Chtěla jsem se zeptat když vytáhnu v kelímku z mrazáku třeba mrkvové pyré, ohřeju část dítěti mlžu druhou část nechat v lednici na druhý den? nebo udělat do mrazáku jen porce které sní? děkujuu
@i_vet2 no já si nemrazila. Vždy jsem uvařila na dva dny, jedna brambora a jedna mrkev nebo tak něco. Je to rychlé, tak jsem se tím nijak nezdržovala. Měla jsem teda pár skleniček kupovaných pro strýčka příhodu, ale ani jedna mi je moc nechtěla 🙃 Mrazila jsem si do ledovače (myslím tím takovou tu misku na kostky ledu) akorát vývar, který jsem pak přidala k té zelenině. Každá maminka si dělá jídla dle jejích nějakých postupů a každá má taky jiný názor 😉
Jde to. Třeba mrkev jsem taky dělala jen na dva dny. Ale to, co je velké, jako dýně nebo brokolice, jsem zbytek dala do mrazáku. Kromě tvoříte na led jsou na mražení dobré silikonové formičky na muffiny. Maso jsem mrazila zvlášť a dělala pak různé kombinace zeleniny a masa.
Mrazila jsem a delala mala tvoritka-jen to co sni v den rozmrazeni.
@i_vet2 Zelenina by mela byt cerstve tepelne zpracovana. Maso ok z mrazaku..
děkuju všem vidím, co člověk to názor 😀 a to je v pořádku, zmrazila jsem kostičky porce ktere sni ten den co vytahnu, udělam např, čerstvé brambory a vytahnu k tomu dyni a maso 🙂 já na mražení zeleniny nevidím nic špatného, někdy oběd prostě nestihnu tak vytahnu a mám, když mám čas udělam čerstvé a je to 🙂 nehrotila bych 🙂
@i_vet2 určitě to jde. Já třeba zeleninu vařila vždy čerstvou (na 2 dny) a maso si mrazila do tvořítka na led a pak jen přidala. Uvařit 2 mrkve na 2 dny mi přijde jednodušší než to mrazit a pak zase rozmrazovat...