Dámy, omlouvám se za asi hloupý dotaz, ale začínám s příkrmy. Malé jsem dnes uvařila kuřecí prso s batáty. Moc ji to zatím nechutnalo (zřejmě kvůli masa) a nerada bych to vyhodila. Mohu tento příkrm zamrazit, když ho mám smíchaný dohromady (batáty + kuřecí maso)? Nebo de může zamrazit jen zvlášť batát a zvlášť maso? Děkuji.
@jittuli děkuji, to chápu. Já ale řeším, zda mohu zamrazit celý "oběd" ?
Já to tak dělám - uvařím třeba 4 porce, jednu dám k obědu, zbytek rozdělím na porce, zamrazím a vždycky rozmrazím tu jednu porci. Nemrazím jídlo, které už jedl, jen to co bylo v hrnci. Na příkrmy se mi osvědčily formičky od Nuk: https://www.kupplenky.cz/potreby-pro-krmeni-3/n...
Mrazím zeleninu s masem, přílohu dávám vždycky čerstvou (kuskus, těstoviny, brambory, atd.)
Nevím, zda jdou mrazit batáty, tam bych viděla jediný možný problém. Nejdou mrazit brambory. Ale hygienicky tomu nic není, jenom to nemusí být tak dobré chuťově (bramborám mražení opravdu nedělá dobře nicméně třeba bramborové knedlíky už jsou v pohodě). A jinak stejně jako sklenička - 48 hodin ti to vydrží i v lednici.
Děkuji všem 🙂
Já mrazim dohromady i zvlášť. Batat mrazit můžeš, brambory už ne. Brambor obsahuje skrob a ten se mrazením mení na cukry a vyživova hodnota je pak jiná. Formičku na mrazení jsem si koupila v pepcu. Stojí tam 120 kč a sáčky mám z ikey 😉
Bataty bych nemrazila,nejsou pak dobre
Taky jsem to tak dělala, jestli je to správně nevím 😀ale asi jo, ten “zákaz” opakovaného mrazení je myšleno znovu zmrazit syrové maso. Jinak doporučuju uvařit větší množství a dát zmrazit v kostkách na led, pak použiju jen kostku na jeden oběd.