Dobrý den chtěla bych se zeptat mám 7 měsíční holčičku. Prikrmy dáváme cca od konce 5 měsíce. Ted v prosinci ji bude 8 měsíců. Tak bych se chtěla zeptat mohu ji dát ke svacine už třeba jogurt? A popřípadě jaký jestli to musí být čistě bílý nebo třeba lipanek atd. Jako prikrmy baští už skoro všechny od zeleniny po ovoce a zkoušeli jsme už i maso kuře a rybu. A ještě mohu ji už dávat třeba i rýži a těstoviny? Zatím veškerou zeleninu dostává s bramborem. Díky moc za rady.
Jasně, že jo. Bílý je určitě lepší než sladký lipan a rýži a těstoviny taky můžeš bez problémů dát.
Můžeš jí to jen rozmackat a uvidíš jak se bude tvářit. Můj malý od osmého mesice chtěl jen kousky, už nechtěl nic rozmixovany
Určitě bílý jogurt ano,klidne i lipanek.ten jsem davala 1za měs.do jogurtu jsem malému namackala ovoce.a jak mu to jelo,klidne i ovesne vlocky povarene.a kousky jidla uz dávejte,deti si pak zvyknou pouzivat ústa a žvýkací svaly.ja v 8mes.už davala skoro vše ma hrubo nasekane.a těstoviny,rýži mel uz davno zavedene.nebojte se toho,oni si řeknou co jim pojede a co ne😉
Ahoj @jana31990 , myslím, že by na tuto otázku mohla velmi dobře odpověďet i laktační poradkyně v naší odborné laktační poradně 🙂 https://www.modrykonik.cz/forum/category/odborn...
Všechny poradny u nás fungují zdarma a anonymně, odborníci odpovídají téměř denně a těší se na Vaše dotazy. Tak směle do toho! 🙂
Měj se krásně 🙂
Jennyska
Modrý koník team
@jana31990 prilohy jako ryze nebo testoviny urcite muze. U nas se hodne osvedcil kuskus, je drobny a malemu moc chutnal. Klidne bych zkusila uz i jahly, pohanku a dalsi...
Jogurt bych taky uz dala, ale jen bily zivy plnotucny, tj holandia, selsky, chocensky atd. Pripadne do nej muzes pridat ovocnou presnidavku, cerstve ovoc, detskou susenku atd...
Lipanky a pribinaky se doporucuji az po roce, zatezuji ledviny. Nas je treba odmita jeste ted, v 16ti mesicich.