Ahoj maminky,tak mě tak napadlo,jestli bych mohla dávat dětem ten klasick instantní čaj co je normálně v obchodě pro velký 😅 Dělám jim ho jen ráno,jinak vařím pytlíkové,nebo šťávu,ale přijde mě už zbytečný utrácet za ten granulovaný dětský.Teď nám byli 2 roky a vhledem k tomu,že už okusili kde co 😀 .........Jen mě zajímá Váš názor 😉 Díky Markéta
@crca Taky jsem ho začala používat, vařej ho prckům i ve školce a v jeslích a myslím že jednou za den ke snídani neuškodí.Do teď jsem kupovala ty lékarenské , ale myslím že pokus se dítě už cpe tatrankama, od tatky večer baští hemenex, a na výletě koupíme i hranolky tak už to u nás nějakej čaj asi nevytrhne 🙂
Přesně tak, umělá sladidla, barviva a konzervanty nemají v sušeném výrobku co dělat, on o teda nemají co dělat ve všech potravinách s vyjímkou těch sladidel, kde je jasně psané light, 0% cukru a dia, zdravý dospělý člověk by to jinak do sebe házet neměl a už vůbec né děti. Brala bych takový granulovaný čaj, kde jsou cukry, pokud barviva, tak přírodní, rostlinná a jedinej konzervant je to sušení, to stačí.
ahoj, petr ho nedávno dostal u babičky, a hlásil - to je ten čajíček ze školky!!! - takže tam jim ho asi dělají....
Sama si myslím, že to je věc, bez které se dá žít, je to levné, tím pádem to bude směs chemikálií a barev. Ráno uvařím konev čaje, přes den nalívám, petr pije i obyč vodu, k tomu loudí minerálky, které pijeme my...instantní čaj, na který se ptáš, ten se mi nezdá jako to pravé ořechové pro mrňata.....ale víš jak to je, když ho nebudou pít výhradně a litr denně, určitě to přečkají🙂)))
Já jsem teda nikdy nepoužívala ani ten dětský. Nějak jsem nevěděla proč bych ho měla používat, když jsou k mání kvalitnější čaje, třeba od Lerosu. Ono hlavně to instantní cosi nemá s čajem nic společného, to je potřeba si ujasnit. Čaj je nálev z čajových lístků. Já bych to dětem nedávala..... Vařím šípkový, chodím je sbírat, takže to mě nestojí nic. Nebo koupím v lékárně, či použiji bylinný dětský nálev od Lerosu, nebo ovocný sypaný "čaj".
instantní je podle mě celkem svinstvo. nekoupila bych to je to samá chemie..když čaj tak radši ovocný sypaný nebo dětský... 🙂
Asi tak - nepijeme jej my, nevidím jediný důvod dávat jej pít malému - i když by to asi přežil 🙂... Zkrátka si myslím, že existují vhodnější nápoje 🙂...
My se snažíme jíst v podstatě zdravě, ale občas to samozřejmě trošku kazíme sušenkama, čokoládičkou a podobně, ale zrovna ten čaj mi přijde naprosto zbytečný, to radši dám po obědě sušenku, ale pít bude i nadále pytlíkový ovocný nebo bylinkový čaj nebo vodu.. 😀
Dala bych pozor na složení - mohou obsahovat umělá sladidla, ochucovadla a barviva, s kterými by děti neměly vůbec přijít do kontaktu. Ani vysoký obsah cukru asi není to nejlepší, ale ten je i v těch dětských. Já osobně nemám k instantním výrobkům příliš důvěru, ale pokud není problém se složením, tak je to asi ok 😉