Ahoj, marně na internetu pátrám, jak mají být orientačně velké dávky příkrmů (svačiny, obědy i večeře) pro různě staré děti. Nejvíce mi teď jde o ukončený osmý měsíc. Dcera je kojená, zatím máme zavedený jen masozeleninový oběd - ten sní max okolo 120g. A pak ovocnou svačinu odpoledne, kdy si vezme zase okolo 120g. Víc nechce. Mě to přijde málo. Plánuji se zeptat i pediatra na preventivce, ale tam jdeme až za delší dobu.
Díky za rady 🙂
To dosť záleží aj od toho koľko má kojeneho mlieka alebo UM a ako priberá pokiaľ priberá dobre tak netreba to riešiť keby chudla alebo málo vtedy by som sa snažila jej dat viac pocas dňa. Môj je doslova od narodenia nejedlik takže v 8mesiacoch jedol dosť podobne +cez deň niečo malé co sa veľmi ani ako jedlo nedalo rátať 2-3 kukuričné chrumky alebo kúsky jablka na zuzlanie
Myslím si že ok, když jí to stačí. Přece to do ní nebudeš cpat násilím, ne? Syn má 9 měsíců a má na dopolední svačinu buď jogurt, misku kaše (ze 150-200ml vody) nebo přesnídávku (někdy sní 120g, někdy 190g). Kromě toho má 3x denně UM (1x 180 a 2x 210ml). Jinak jen vodu, sem tam nějaká křupka.
Navíc vidím, že je kojená, podle mě úplně v pohodě. Jen ať zkouší a ochutnává 😉
Já jsem dětem nikdy jídlo nevážila, každé má úplně jinou tělesnou konstituci a jinou potřebu jídla. 🤷♀️ Pokud je dítě kojené, tak je to do roka opravdu hlavně o ochutnávání, pokud teda maminka neplánuje brzo odstavit.
A když by měla sníst 150 g ,tak těch zbylých 30 g do ní dostaneš jak?Pokud prospívá ,tak to neřeš.Vezme si co potřebuje.Zkus zařadit jogurt.
@mapla dokud je kojená, tak prostě ochutnává. Moje holka dokud se kojila tak nesnědla skoro nic ani v roce. Vše potřebné má z MM