Množství příkrmu pro (nejen) osmi měsíční dítě. Jak velké mají být cca dávky příkrmů?

mapla
21. zář 2023

Ahoj, marně na internetu pátrám, jak mají být orientačně velké dávky příkrmů (svačiny, obědy i večeře) pro různě staré děti. Nejvíce mi teď jde o ukončený osmý měsíc. Dcera je kojená, zatím máme zavedený jen masozeleninový oběd - ten sní max okolo 120g. A pak ovocnou svačinu odpoledne, kdy si vezme zase okolo 120g. Víc nechce. Mě to přijde málo. Plánuji se zeptat i pediatra na preventivce, ale tam jdeme až za delší dobu.
Díky za rady 🙂

konidana
21. zář 2023

@mapla dokud je kojená, tak prostě ochutnává. Moje holka dokud se kojila tak nesnědla skoro nic ani v roce. Vše potřebné má z MM

gdpr
21. zář 2023

To dosť záleží aj od toho koľko má kojeneho mlieka alebo UM a ako priberá pokiaľ priberá dobre tak netreba to riešiť keby chudla alebo málo vtedy by som sa snažila jej dat viac pocas dňa. Môj je doslova od narodenia nejedlik takže v 8mesiacoch jedol dosť podobne +cez deň niečo malé co sa veľmi ani ako jedlo nedalo rátať 2-3 kukuričné chrumky alebo kúsky jablka na zuzlanie

mama_mila
21. zář 2023

Myslím si že ok, když jí to stačí. Přece to do ní nebudeš cpat násilím, ne? Syn má 9 měsíců a má na dopolední svačinu buď jogurt, misku kaše (ze 150-200ml vody) nebo přesnídávku (někdy sní 120g, někdy 190g). Kromě toho má 3x denně UM (1x 180 a 2x 210ml). Jinak jen vodu, sem tam nějaká křupka.
Navíc vidím, že je kojená, podle mě úplně v pohodě. Jen ať zkouší a ochutnává 😉

moonulka
21. zář 2023

Já jsem dětem nikdy jídlo nevážila, každé má úplně jinou tělesnou konstituci a jinou potřebu jídla. 🤷‍♀️ Pokud je dítě kojené, tak je to do roka opravdu hlavně o ochutnávání, pokud teda maminka neplánuje brzo odstavit.

vladienka
21. zář 2023

@mapla vobec nie je potrebne to vazit. Je super ze zje tolko, staci aby ochutnavala

zmrzlinka
21. zář 2023

A když by měla sníst 150 g ,tak těch zbylých 30 g do ní dostaneš jak?Pokud prospívá ,tak to neřeš.Vezme si co potřebuje.Zkus zařadit jogurt.