Ahoj holky, mam holcicku-7 mesicu. Ve 3 mesich pila z lahve nutrilon uplne na pohodu, kdyz jsem potrebovala nekam jit bez ni... a i moje odstrikany mliko pila z lahve. Jenze pak se asi neco zvrtlo a kdyz vidi lahev tak rve a nechce to. Vyzkousela jsem ruzne lahve a ruzna mlicka. Ale nic!!!! Mate radu jak na ni? Dik.
Jak dlouho to trvá? Dcera měla období, kdy vůbec nechtěla z lahve nic (já v té době už nekojila), takže měla třeba týden věci jen na lžičku. Pak zase láhev jo, ale po dalších pár týdnech se rozhodla, že nechce k večeři kaši z lahve - dodnes krmíme lžičkou. Obecně mi přijde, že děti po půl roce věku začnou vymýšlet "kraviny". Zkus den, dva, tři, láhev nedávat vůbec, a pak dát. Nebo dát v noci. A uvidíš. Jinak v těch sedmi měsících začala dcera poměrně výrazně preferovat pevnou stravu, chtěla opravdu hlavně příkrmy a lžičku, láhev v té době odmítala taky. Postupně se k ní vrátila, ale už jen částečně, ráno k snídani a pak v noci na mléko, jinak už jen čaj/vodu, mléko nechce.
Kojim ji hlavne v noci, pres den uz nechci. Ji pevnou stravu, kterou ji trochu redim vodou, aby mela nejake tekutiny. Jakmile vidi lahev je silena a je jedno jestli je tam voda nebo caj nebo mliko🙂 jde mi o to, ze vlastne kdyz by nepila moje mliko, tak nepije nic... no budu ji teda dal testovat🙂 jednou to musim prolomit🙂) a jeste dotaz, musej pak pit deti mlicko? Jako sunar napriklad, kvuli zdroji neceho co potrebujou, nebo to dostanou vsechno s jidlem a kasickama a nektery deti proste zadnej sunar nechtej?
Jinak trva to uz asi 3 mesice, pred tim to normalne z lahve pila a byla s tim v pohode.
Lahev by som neriešila, 7m dieťa má byť stále prevažne kojene, max. 3x denne pevná strava (obed, ovocie, kaša), kojene dieťa aj tak iné tekutiny nepotrebuje (zvlášť teraz v zime). Prečo nechceš kojit cez deň? Nie som žiadna "kojofilka", ale kojit polročné dieťa je predsa základ, nie extrém...
@janablaza a ešte niečo - lekárske názory v potrebe mlieka od roka sa rôznia, neurologicka, kam chodím na kontrolu, zdôrazňuje pitie mlieka do 3rokov, pediatricka aspoň do dvoch, dieťa potrebuje k rastu živočíšne bielkoviny, v mäse ich toľko neprijme...moja staršia odmietala akékoľvek mlieko od cca 15m (do cca 10m bola kojena), trvalo to rok, teraz si dá občas kakao....tak ju krmim aspoň jogurtamiw, syrom, varím smotanove omáčky, atď.
Určite sa ti tu ozvú aj odporkyne mlieka, takže najlepšie urobíš, ak sa poradis s pediatrom na poradni
@stratilikova ok, dik, poradim se s pediatrickou. Je fakt ze nazory na delku kojeni se hodne ruzni🙂 slo mi spis o to nahle odmitani lahvicky.
jak to máš s kojením?