Maminky prosim o radu. Mam dceru 7 mesicu a stale prevazne kojim. Zavadime uz cca pul mesice dopoledni svacu. Premyslela jsem ze bych dala obcas i nejakou kasi. Jaka je lepsi dat? Mlecna mebo nemlecna? Odstrikat mliko mi moc nejde, tak pridat me do kase asi mi nepujde. Muzu dat tu mlecnou? Nebo radsi dat UM a nemlecnou? Vadi v necem ta mlecna? Trochu to je pro ke spanelska, tak se omlouvam 😬😊
pokud nejde odstříkat mlíčko, tak je to podle mě jedno, jednodušší je to s mléčnou, v mléčných kaších je taky um není tam kravské mléko, spíše si dej pozor na cukr, když jsem je kupovala pro dceru, tak většina byla slazena cukrem, ale byly i bez cukru, je třeba si to pohlídat, pokud nechceš cukr dávat.
já dávala mléčnou, je to vpodstatě nemléčná + UM, bez cukru (Hami a Hipp na dobrou noc. Nemléčné - Nomina jsem začala dělat až později k snídani z vody, o hodně později pak i z kravského mléka
My jsme jako první kašičku měli od Nutrilonu rýžovou mléčnou,je tam psáno od 4.měsíce a je bez cukru a byla super 😉
já vyráběla kaši sama, japko, banán, voda, popř. přidat trošičku mlíka (UM)nebo oves vločky.
Pokud se kojilo a nechtěli jsme začít s jiným mlékem než mateřským, tak jsme dávali nemléčnou. Aý po ukončení kojení jsme začali kupovat mléčnou.
U dcery jsem davala normalne mlecne kase i kdyz jsem kojila. Cukr jsem nikdy neresila. Ted u synu davam taky mlecne kase, ale micham jim to s instatntnima (ryzova, kukuricna, pohankova) bez prichuti, nemaji to radi moc sladke. Jednou jsem ja sama zkousela nejakou nemlecnou jen z vody a byl to hnus, ktery se nedal pozrit, proto bych s tim dite nekrmila. A tolik vychvalovane kase Nomina jsou zbytecne predrazene. Jsou to jen obycejne instantni kase bez prichuti, ktere jde koupit od jine znacky mnohem levneji.
My máme doma problém s alergií na kravské mléko, a tak vařím zásadně nemléčné kaše. Protože mi ta rýžová mléka přijdou hrozně drahá, tak se snažím vařit doma. Nedávno jsem objevila hrneček MioMat a můžu říct, že to pro mě byla opravdová spása. Uvaříte v tom rychle, skoro bez práce a hlavně víte, co do toho dáváte, takže je to i zdravé. Na stránkách mujmiomat.cz je spousta receptů, takže není nouze o nápady ;).
Ja to vnimala tak, ze mlecna = nemlecna + umele mleko. Odstrikavat pro me byla tez bojovka a kupovat umele jen na ty kase (pred vecernim spanim u nas) bylo naprd, pac to musis rychle spotrebovat a me se tim padem tak pulka "zkazila". Takzr jsem zacala nemlecnyma, pak jsem kupovala mlecny - v 8 mesici uz urcite.