Miminko má 3 měsíce a odmítá jídlo

hahahala
8. bře 2017

Všechny zdravím a mám dotaz. Mám doma 3 měsíční holčičku, která poslední měsíc nechce vůbec jíst ... Váha jí strašně kolísá zhubne 100g a pak zase 50g přibere a ne a ne přibrat a pořád je na stejné váze či má méně. Když jí dám flašku vypije 40ml a dál ani ťuk brečí, vzteká se, plive mlíčko, kroutí se a abych do ní dostala alespoň 60ml, tak odvádím pozornost zpíváním, chozením a ukazováním věcí ... Vypije tedy max 60ml s velkým vypětím a to cca 7x denně což je na 3 měsíce opravdu málo. Malá je veselé směje se, hraje si a je to živé spokojené miminko i s kakáním není problém... Jen to jídlo... Neví někdo prosím čím to může být či nemá podobnou zkušenost ?

lenatu
8. bře 2017

Ahoj, mě to syn dělal taky, zkoušela jsem všechno i měnit značky UM (to bych zkusila u vás) ve 3,5m přestal pít mliko úplně chtěl jen čaj.. takže jsme po dohodě s Mudr začali ve 3M a 3 týdnech s příkrmy..Hned napoprvé mi snědl celou povařenou mrkev s troškou jablka (taky povařeného)..Byl to boj.. ale když dostal zeleninu/maso/ovoce tak po něm vždy mléko vypil. Pak začal pít normálně (ale spíš na hlad) dostával jednou denně zeleninu, jednou ovoce, postupně jsme zavedli jogurt aby prostě nehubnul když mliku noc nedal, kaše na noc atd.. No a mlíko pořádně začal pít až 10m a stejně vypije max 170ml.. Hold některé děti nejsou mlíkaři. Zkusila bych změnit UM a kdyby to přetrvávalo tak se poradit s doktorkou až budete větší jestli by nebylo dobré začít s příkrmy (děti na UM začínají ve 4m). Hodně štěstí 🙂

hahahala
autor
8. bře 2017

Malá má 3 měsíce a 1 týden na příkrmy bohužel moc brzy... Nejvíc mě trápí, že měla 5100g a nyní má 4850g ... prostě mléko nechce... zkoušela jsem nutrilon profutura a nutrilon nenatal ... u obou je to stejné ... Jsem už vyčerpaná

lenatu
8. bře 2017

A co zkusit HiPP bio combiotik? U nás zabral a rozpil se 🙂 nebo mamky hodně chválí Babylove z dm.. 🙂

lenatu
8. bře 2017

Co na to říká doktor? Že hubne?

hahahala
autor
8. bře 2017

nic vyčkává :/

lenatu
8. bře 2017

Aha.. to mi přijde divný u tak malýho miminka... Já bych určitě zkusila jiné UM pokud to nezabere tak lahvičku 🙂. Když ani to tak by bylo dobré se domluvit s mudr na nějakém vyšetření (v případě že by stále hubla). My co jsme zkoušeli jiná UM tak docela dost dětem chutná Sunar (premium), HiPP (ten zabral nám), Babylove, Humana, Beba, .. tak něco zkuste a uvidíte 🙂 Možná ten Sunar oproti těm co jsem vyjmenovala má opravdu největší rozdíl v chuti (je sladký a mléčný), nejmíň sladká je podle mě ta Humana a Beba. Já bych s tou změnou nečekala když hubne.. my to měli taky.. a do toho koliky takže fakt úžasný :-/ a jediné co nás vysvobodilo byl opravdu ten hipp

lenatu
8. bře 2017

Ale každýmu miminku sedí něco jiného tak uvidíte 🙂

blahova_andrea
8. bře 2017

rozhodně bych zkusila jinou značku než nutrilon. ten je nahořklej, třeba jiné zachutná 😉 taky doporučuji hipp, případně sunar nutradefense. synovi chutnali moc

blahova_andrea
8. bře 2017

lahvičku máte jakou? mě z některých syn taky pít nechtěl. třeba u dudlíku vyžadoval kaučuk a u lahvičky silikon a jen některé tvary. chce to vyzkoušet, no

lenatu
8. bře 2017

@blahova_andrea nutradefense uz bohužel nedělají, místo nej je právě ten premium 🙂 ale je to škoda, co jsem četla diskuze tak maminky si ho ze všech um pochvalovaly nejvíc 🙂

blahova_andrea
8. bře 2017

@lenatu aha, tak ke mě nedoletělo. přeci jen je synovi 5 let a dcera pak byla kojená, ta um neochutnala

lenatu
8. bře 2017

@blahova_andrea jo však já to nemyslela zle, jen pro info. Ale je to škoda. Moje ségra na něm je "odkojena" taky a nikdy žádný problémy..:-/

hahahala
autor
8. bře 2017

@blahova_andrea Lahvičku máme pořád stejnou (MAM anticolic) a nebyl nikdy problém ... pila z ní krásně až teď odmítá ... Vyslala jsem manžela pro sunar, tak uvidíme co na něj řekne... Já koupím cokoliv co pomůže ... nechce se mi s malou na gastroskopii :(

blahova_andrea
8. bře 2017

@lenatu já to ani zle nevzala 😉 jen je to pro mě šokující informace. nechápu, že má vždy někdo potřebu měnit, co je dobré a co jsou zmetci a s čím jsou problémy, to nikdo neřeší. jsem tam měla dát nějakého pozitivního smajlíka, abych nevypadala naštvaně, že mě "poučuješ" 😉 😀

blahova_andrea
8. bře 2017

@hahahala tak zkus třeba i tu jinou lahvičku nebo třeba jen jiný cucek. pomoct může cokoliv

hahahala
autor
8. bře 2017

@blahova_andrea Lahviček máme doma asi 5 od medely přes avent, nuk až po MAM který vzala ihned... jinou lahvičku nechtěla, tak si myslím, že zakopaný pes bude jinde... Už mě i napadlo jestli třeba nevypije těch 30-40ml na hlad a pak jak jí to nechutná, tak prostě další mlíčko už pít nechce ...

lenatu
8. bře 2017

@blahova_andrea no já to taky nechápu, navíc je to tak se vším..Já se ten nutradefense pokoušela sehnat po všech čertech a nic.. .. furt musí dělat "vychytávky" až to celý zku*vý.. 😀

@hahahala my taky pijeme z MAMu, ještě si dost chválí chicco (tu slzu), NUK a Babylove.. 🙂)

lenatu
8. bře 2017

@hahahala však uvidíš s tím Sunarem 🙂

hahahala
autor
8. bře 2017

Večer napíšu kolik vypila a jakým způsobem :(

hahahala
autor
8. bře 2017

Tak holky mal vypila 95ml sunaru... nebyla to teda žádná hitparáda, ale vypila víc jak před tím... S mužem jsme udělali na zkoušku nenatal, profuturu a sunar... nejhorší byl nenatal to se opravdu nedalo pít... pak sunar a nejlíp nám chutnala profutura připadala nám sladší jako sunar a taková smetanová .. uvidíme co řekne Viky u dalšího krmení na sunar

lenatu
8. bře 2017

@hahahala no vidíš, lepší než 40ml 🙂 však jo uvidíš 🙂 my s mužem taky takhle testovali a nejvíc nám chutnalo Hami a to malej vůbec nechtěl 😀 a jakej jste koupili Sunar? Držím palce aby to bylo dobrý, je to trápení s těma detickama..☹

hahahala
autor
9. bře 2017

@lenatu Koupili jsme sunar premium.. podle diskuzí a i lékárnice je nejsladší ... Ovšem vše už je ve starých kolejích v noci se vzbudila vypila 40 a konec ... zase stejný problém jako předtím ... já už opravdu nevím :( Dneska ji budeme vážit, tak jsem zvědavá kolik zase zhubla ... jestli za celý den vypije 400ml tak je to moc

lenatu
9. bře 2017

To je blbý no.. tak chvíli počkat (týden) a buďto se s tím sunarem rozpije nebo zkuste ten Hipp či tu lahvičku. Ale určitě bych se ptala doktorky a ať ji pořádně vyšetří je ještě maličká..

hahahala
autor
9. bře 2017

Včera jsem už psala email primáři dětského oddělení a mám přijít v úterý do dětské gastroenterologické poradny, tak snad na něco příjdou ach jo :(

lenatu
9. bře 2017

@hahahala to je dobře, snad jo 🙂. Držím palce ať to dobře dopadne! 🙂

jhoki
9. bře 2017

@hahahala Zdravím! Docela mi to připomíná moje dítka, na nic se nikdy nepřišlo. S jídlem bojujeme dodnes. Někdy to je lepší, někdy horší. MAM lahve a Hipp Combiotik měly asi největší úspěch. Je fakt, že ale nikdy nehubli, stáli třeba nějakou dobu na váze. Dávala jsem i vysokoenergetické mlíko Infatrini, což je super, že váha jde nahoru, ovšem mám pocit, že i zvyšuje pocit sytosti. Byly dny někdy kolem těch 3 měsíců, že dcera vypila jen 200-300 UM. Dávala jsem jí čaj, ten hltala, ale mlíka se nenapila. Hodně štěstí!

hahahala
autor
9. bře 2017

@jhoki Infatrini je až od roka ne ? ... Já už vážně nevím máme doma 4 mléka a nic nesedí :( Děsím se, že je problém jinde než v lahvičce a mléce... dcera je narozená 34+2tt byla zřavec apak nastal zlom a víc ani ťuk pije v podstatě jen o 15ml víc na jedno krmení než když měla 1980g a ted má cca 4900g a tím pádem ta váha padá a nejde nahoru

petabb
9. bře 2017

@hahahala Ahoj 🙂 Já měla se synem taky problém s UM. Od porodnice byl na MM (odstříkané) + UM. Do třech měsíců pil pěkně a pak najednou začal zlobit. Vyzkoušela jsem asi všechny UM, co se dají koupit a asi pět druhů lahviček (medela, mam, avent, nuk, babylove...) a nic. Skončili jsme tak, že jsem ho krmila jednině v polospánku, kdy vypil celou dávku. V noci pil nejlíp. Na příkrmy jsem se těšila jak na smilování. Doktorka to neřešila, protože přibýval dobře. Od těch třech měsíců prostě UM nechce do teď. V polospánku jsem mu UM dávala ještě v roce (večer, než jsem šla spát).

hahahala
autor
9. bře 2017

@petabb Tak to bohužel u nás nefunguje.. malá v noci jí nejhůř... usne a netahá ... přes den se u toho sice vzteká a dělá kdo ví co, ale dostanu do ní nejvíc

jhoki
9. bře 2017

@hahahala Právě, že je do roku a do 8 kg, pak už to není tak energeticky výhodné. Moje děti nebyli žravci nikdy. Nebolí jí břicho? Co krevní obraz? Není anemická? Málo železa?