Miminko, 11 měsíců, nic nechce jíst. Co dělat?

12. pro 2022

Maminky už jsem fakt zoufalá. Syn od 5 měsíce začal odmítat příkrmy. Do 8 měsíce nejedl vůbec nic, nabízeli jsme každý den, ale vždy si vzal max 3 lžičky. Doufala jsem že to jsou zuby. Je mu 11 měsíců a stále nic (zubů mezitím vylezlo 6 a další zatím v nedohlednu). Od toho 8. měsíce jsem vzala krmení lžičkou, kterou totálně bojkotuje a začala dávat jídlo do ruky. Vypadalo to slibně, s chutí začal baštit vše - chlebík, ovoce - krásně zvládal i kousky - snědl i velké kousky syrové hrušky a to nemá ještě stoličky. Ale po měsíci je to zase ve starých kolejích. Ze všeho co mu dám nesní nic.. Nepomůže ani když jíme s ním, ani když jí to co my, prostě nic. On si to do pusy dá, ale jakmile to tam má, vyplázne jazyk a vyplivne to. Pak si to dá do pusy znovu a takhle dokola. Pak se začne vztekat, už ho to nebaví a je konec. Nemáte někdo zkušenost, radu, co s tím? Případně jestli se to třeba po tom roce nějak srovnalo? Zatím pije 3x denně 210 ml mléka, ale bojím se, že až začne odmítat i to, tak bude totálně bez příjmu potravy.. už jsem z toho hrozně demotivovaná, cokoliv zkusím se míjí účinkem..

jjasmina
12. pro 2022

Jak jste zacali s prikrmy? Byl na sklenickach? Solite? Zkoušet a zkoušet, zuste mu dát vidličku ať si jidlo napichuje, zeleninove hranolky, špagety

vendes
12. pro 2022

S poslední jsem přešla na BLW, protože měla totální bojkot příkrmů kolem 10 měsíce. Je teda kojená a na vývarech - ty nás zachránily. Líp začala jíst po roce. Jeden čas nemohla lžičku ani vidět. Jinak do roka, možná i do 18 měsíců má dítě hlavně ochutnávat, ne plnohodnotně jíst.

autor
12. pro 2022

@jjasmina ve 4 měsíci, vše jsem vařila, od toho 5 se bloknul a přestal, tak jsem přešla na skleničky, protože abych vařila a vše vyhazovala, tak na to jsem neměla nervy.. ten první měsíc papal nádherně, pak přišel z ničeho nic blok - přikláněla jsem to zubům, ale už si nemyslím, že to bylo tím..

autor
12. pro 2022

@jjasmina a nesolíme, ale říkám si, jestli by to nepomohlo, alespoň trochu přichutit..

mamikry
12. pro 2022

Náš človíček to má tak, že v jednu chvíli by sežral, na co přijde, a další nepotřebuje moc jíst. Většinou se to odvijí od toho, že roste. Když se futruje, tak vím, že mám pořizovat větší bodýčka. 🙂

autor
12. pro 2022

@mamikry jo kdybych věděla, že je to něčím zapříčiněný, tak jsem asi v klidu, ale u nás je to permanentní :(

skarma007
12. pro 2022

Dcera 14 měsíců, je krmena jen z lahve, lžičkou nejí, rukama nejí, metoda BLW k ničemu, zájem má, ale má strach. Skončili jsme na Jipce před měsícem, zalka se při pití z lahve a nejedla 2 dny, brečela mi hrozně hlady, cukr měla už jen na 2....Jezdíme na logopedii, zatím bez úspěchu, Vše mixuji do lahve, jinak by opravdu strádala (od 2 měsíce na UM). Příčinu zatím nevíme, neurologicky je v pořádku, magnetická rezonance vyšla negativně, čeká nás možná ještě ORL... Prostě odmítá jakékoliv jídlo do pusy si dát, nebo ode mě. Odvrátí hlavu a jde pryč, přesto ji to zajímá,mlaská a chce taky

skarma007
12. pro 2022

Jinak Vám bych doporučila klinického logopeda na poruchu příjmu potravy, čím déle, tím hůře, alespoň u nás se žádný pokrok nekonal, spíš k horšímu, až jsme skončili na JIpce. Ale naštěstí dcera v lahvi společné s mlékem plno věcí sní. Míchám 90 ml UM + jogurt nebo ovoce nebo banán, kaši atd...Vše namixované spolu s mlíkem a díky tomu začala zase přibírat.

jjasmina
12. pro 2022

Zkuste. U nás to pomohlo a dost, od 8 mes jedla vše s námi už, to svoje neslany nechtěla vůbec, měsíc nejedla, ale v restauraci mi snědla skoro celý talíř s obědem, takže..