Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vaše znalosti/názory ohledně příkrmů z mraženého masa. Jsem z vesnice a mám poměrně dost zmraženého masa (králík, krůta). Nestíhám si neustále vařit nebo nemám každý den masový pokrm. Proto přemýšlím, jak dceři zpracovat maso, aby ho měla každý den a zároveň, abych to neměla dlouho v ledničce. Původně jsem chtěla navařit více maso-zeleninového příkrmu a zbytek si zavařit, ale to se mi teď po přečtení diskuzí moc nechce. Všichni radí, raději masozeleninový příkrm zamrazit. Ale je to ještě vhodné když mám maso do příkrmu původně rozmrazené?
Děkuji za rady a názory.
Nemá se opakovaně zamrazovat jednou rozmražené, to ano, ale když dáš do mrazáku syrové, pak ho rozmrazíš, tepelně upravíš a znovu hotové jídlo zamrazíš, je to v pořádku. Já to tak dělám od začátku, kupuju maso ve větším množství, zamrazím, pak třeba 4 porce rozmrazím, něco z toho uvařím, jednu porci dám hned, druhou druhý den a zbývající dvě zamrazím. Není to podle mě problém.
Přesně tak - rozmrazené tepelne upravis, takže to do mrazaku dat můžeš úplně v pohodě 😉
Nemrazila bych, udělala bych 2 porce (1den uvařené v lednici).
Děkuji za rady, opravdu mi to pomohlo. Pořád jsem nevěděla jestli jo nebo ne. Takže děkuji 🙂 .
no tak ja dostanu jednou do roka domaci kraliky, soupnu do mrazaku a az je postupne vyndavam a zpracovavam, malymu i do prikrmu namicham a opet hotovy prikrm zamrazim... nikdy zadny problem nemel... a hlavne bio maso lepsi zamrazene nez mu kupovat cerstve ale z kramu...
@irispet ja mam maso nakoupene ve vetsim mnozstvi, pak ho nakrajim na male kousky a nasackuju do mrazaku a postupne beru. K tomu vzdycky zeleninu a prilohu uvarim zvlast. Ani to maso nerozmrazuju a rovnou hodim zmrzle do papinaku. Nektera zelenina neni na zmrazeni vhodna...treba cuketa, kvetak, brambory...z toho je pak mnaga.