Ahoj, moc prosím o radu. Můžu nejprve zmrazit malé porce syrového masa, následně ho povařit se zeleninou, rozmixovat a pak do zásoby zase zamrazit. Může se maso takto dvakrát mrazit - jednou syrové a pak uvařené? Předem děkuji
Normálně jsem zamrazila malé kousky syrového,postupně vyndala,uvařila a hotové jídlo znovu zamrazila,aby bylo do foroty ...
Rozmrazene maso se po tepelné úpravě už nemrazi, ani dospělým
Nějaké vědecké oduvodneni neposkytnu, ale přijde mi to trochu hnusny... tolik úprav, ještě to pak zas znova ohřívat.. vzdyt se v tom i všechno zničí, bude to jen takova hmota do žaludku. Nerozumím, jakou by to mělo mít přidanou hodnotu, koupila bych do zásoby raději pár skleniček... ;)
Záleží, jak se k jídlu budeš chovat, jak ho budeš rozmražovat a jak stydnou před zmražením. Jde o to, že mražení ti nezničí bakterie, které v jídle mohou vznikat. Pokud necháš rozmrazovat a stydnout v teple, bude v tom spousta bakterií, při dvojnásobném rozmražování dvojnásobek. Pokud budeš rozmražovat v lednici i po přípravě příkrm šokově zchladíš, tak asi není problém.
@kucrad ahoj, já bych dvakrát nezamrazovala 🤔 jednou povařit, dát do tvořítek, nechat vychladnout a zamrazit - alespoň takhle to dělám já 😉