Maminky ),od kdy jste začali dávat jogurty? Děkuji za odpovědi 🙂
Kvalitní bilý jogurt (kolem 3% tuku) cca od 8 měsíce.
8 měsíců.
až po 1. roce - Hollandia
8.m Hollandia a Choceňský, později i řecký, valašský..
Ano,jogurty jsou doporučeny od ukončeného 8.měsíce. Někdo tady psal,že pribináček ne,tak to je jasné,tam je tvaroh a ten je až od roka. Takže nějaký bílý jogurt s ovocem nebo normálně už přímo ochucený 🙂
Já dávala už od narození na prst proti prdíkům. Pak se začínajícími příkrmy kolem 6. měsíce. Dodnes mají kluci rádi jen bílé jogurty. Ochucené nechtějí
Od 8. měsíce.
kolem 8m > hollandii vyzvracel za 14 dní choceňský a ten byl pohodě > dávám jen bílé max přidám přesnídávku, banán...
tvaroh by se měl až od roka (my možná dali dříve-ale k tomu roku to bylo)
@drakenn to jsme neslyšela > ba naopak mléčné produkty můžou nadýmat > když byl malý tak jsem nepila ani klasické kravské mléko
@verka4d pribiňáčka kvůli složení neměl dodnes (14m) dávám lipánka 🙂 > ten je opravdu jen tvaroh/smetana
od ukončeného 6. měsíce..Kupuji ochusenou nebo sladkou bílou Activii a chutná mu.. 🙂 Ostatně jako všechno..je to velký jedlík 😀
bily jogurt od 8. mesice, tvarohove od 1. roku
Dneska jsem psala nutriční poradkyni kdy dávat jogurt a napsala mi že až od ukončeného 10.m 😕
Kolem 5. mesice plus minus. Po schvaleni detskou lekarkou.
Ahoj, tak názory se budou hodně lišit. Co maminka to názor😊 Záleží jestli je prcek alergický a na spoustu jiných věcech. Náš prcek je atopik takže s jídlem to máme trošku horší. Vím že spoustu maminek začíná s kvalitním bílým jogurtem a přidávají treba čerstvé ovoce. Ale náš malej ho zásadně odmítal! Nevím už přesně kdy jsme začali, ale bylo to kolem 10 měsíce. Za sebe nedoporučuji, , rádoby,, jogurty pro děti tipu Pribinacek atd. Nejdřív podívej na složení a pochopíš...