Dobrý den milé dámy, jsem v koncích prosím o radu. Přečetla jsem spoustu rad, komentářů a všeho co se týče příkrmů, ale má 4 měsíční dcera je asi unikát. Plně kojím, jí po 3 hodinách, v noci spí cca10 hodin, má 6kg a 65cm. Z tohoto hlediska bych se zeleninou nezačínala, ale ona je už výce jak měsíc fascinovaná ze všech co vidí jíst, žvýkat, a na každou lžíci a lžičku otevírá pusu, cumlá si ret a polyká, jako by taky jedla. Upřeně se dívá na vše co někdo postupně ujídá a natahuje se na to. Tak nevím.
Já mám půl roční a začala jsem na 4. měsících a a 2 dny jsme skončila, nevyhovalo jí to, ani mě ne... začala jsem až když se začala přetáčet na bříško a trošku se víc hýbat.... bříško jí pak už nebolelo a energii z příkrmu využila. Není kam spěchat...
@lenkapi ahojky, já jsem to se synem měla docela podobně. Rozdíl tedy byl v tom, že on z toho byl hodně nevrlý až protivný a dost se vztekal. Také dost plakal. Tudíž jsem mu od necelého pátého měsíce začala dávat mrkev a dýni po dohodě s paní doktorkou. Hodně se tím zklidnil. Pokud ale jen kouká a nemá žádné problémy, tak bych nikam nespěchala. Vždyť ty děcka to potom dělají celý život a pořád jim ustupovat, asi není řešení.
Já osobně bych nikam nespěchala, mateřské mléko má jenom jednou za život a obyčejného jídla se nají ještě dost a dost. Kdyby měla půl roku, tak jo, ale u tak malýho miminka bych ještě jídlo nedávala, pokud to není životně nutné. 😉
No aktivní je dost, pořád se přetáčí na bok, na bříško se jí to ještě nepovedlo ale motá se jako ručička u hodinek, pořád si chce sedat. Taky se mi to zdá brzy, ale doktorka mi říkala že můžeme pomalu začít s ochutnáváním zeleniny. A když se tak natahuje po jídle?
Já si pod slovem "příkrmy" představuju masozeleninový oběd, alespoň 100g, ovocnou svačinku, k večeři kaši nebo opět zeleninku - co za druhy miminku vyhovuje, ale to, že dáš do pusinky malý kousínek vařené zeleniny nebo jablíčka není podle mě příkrm, a myslím, že nevadí. Pokud se tedy natahuje a pláče, když nedáte... Pokud by neměla zájem, nedávala bych.
Myslím si že že se absolutně nic neděje když prostě dostane zkusit... však nikde není psáno že to znamená okamžité ukončení kojení... ;)
No to se rozhodně nachystám skončit s kojením. Ráda bych, pokud to půjde, kojila zhruba do 2 let. A tím příkrmem jsem myslela pár lžiček k obědu, na ochutnání.
Ahojky 🙂 .. S prikrmy bych zatim jeste tolik nespechala, ale kdyz se natahuje a otvira pusinku, tak ji zkis dat, nase malinka to dela taky, teda uz ji je 11 mesicu a vi, co papani je a zacala se hrozne opicit, to, co ma ona neni dobre, ale to, co maji rodice, to je teprve ono 😀 😀 .. Ale zkus ji dat nejakou zeleninku od Tebe z talire a uvidis, mala, kdyz poprve ochutnala, sklebila se jako citron a vsechno plivala ven 😀 .. Tak treba je to jen zvedavost, ze Vas vidi papat 🙂 .. Jen to zkus, nezacinala bych s prikrmy kazdy den, ale jen ji dej zvedavce ochutnat 😉 .. Musi to vsechno prozkoumat, noo 😀 ..
@lenkapi To je normální, že by chtěla ochutnat,....ale v tomhle věku má ještě smolíka 😉 😅.....a jen přemýšlím, co je na tom tak složitého 😉