Malý, 6 měsíců, nechce přîkrmy. Počkat nebo zkoušet?

europa00
7. únor 2023

Holky malý je proste kozový… velmi učenlivý pohybové bych řekla trochu napřed, ale o
Jídlo zájem nula nula minus… jooo o prsa s mlékem ano. Zkoušela jsem mrkev vůbec - brekot, natahovalo
Ho z Toho, dnes dýně ryze kupovala vůbec. Začne plakat odvrátí se hned už jak vidí lžičku. Začne ho natahovat jako ze je to humus 😂 prvnímu synovi též prvně nechutnalo ale proste to snědl … tento ne a nasilu to sekat nechci… pockaly byste nebo denně zkoušely? Mám strach ze mu to zprotovim a zablokuji, třeba proste není připraveny 😕

veruuu_kubesovic
7. únor 2023

@europa00 tak ho nenuť, syn se až v 8mesicich sápal po mém talíři s jídlem, do té doby jen moje prsa...

lenerka1
7. únor 2023

Asi není zralý, zkusila bych BLW a když se ani tak nechytne, tak klidně počkat.

herminka
8. únor 2023

Asi ještě není zralý, ale jednou jíst začne. Mně kluci začali jíst až okolo 10 měsíců (do té doby úplný bojkot), dcerka dokonce až po roce, tuším ve 14 měsících? Dej mu čas, je maličký.

vero987nika
8. únor 2023

zkus se s tím opravdu vůbec netrápit, náš malý byl skoro jenom na mlíku ještě v roce a i po něm ... teprve teď v roce a půl jsme konečně najeli na 50/50 mlíko/pevná strava 😁 mlíko má hned po probuzení, a pak na uspávání takže celkem 3x. Taky jsem z toho byla na nervy že ještě v roce měl prakticky jenom mlíko a že by už "měl" jist 😀 teď zpětně si říkám že je to opravdu úplně jedno ...

jjasmina
8. únor 2023

@europa00 asi není pripraveny, nicméně to máte už zavedenou masozeleninu, že dáváš rýži? Chtělo vy to nějaký uspořádání, u malé jsem zaradila mrkev třeba až naposled

europa00
autor
8. únor 2023

@jjasmina no nemám
Těch teorii je tolik Zr už se v tom člověk nevyzná někde zo v tom 6 medici vůbec už nedodržují a nejde de začíná vývarem z kuřecí 😂 už fakt nevím. U blw mám strach z dušení když fakt není připraveny …. Jiooo ale chomač vlasu s prachem z vysavace to do pusy strčí to mu problém nedělá 😂😂😂 ale mrkev to neeee 🙏😂

martinka_33
8. únor 2023

Dej mu čas, naše nejmladší vše plivala, jíst začala v 9ti měsících, ze dne na den najednou jedla 😀 Zkoušela nabízet jsem vždy 1x, 2x za týden až to jednou vyšlo 😀

jjasmina
8. únor 2023

@europa00 začínat polevkou je strašná odvaha 😃

mdch91
8. únor 2023

Blw, ale jist mi zacal nejmladsi az tak po 8. Mesici. A starsi urcite ne driv.

mdch91
8. únor 2023

@jjasmina v cem? 🙂

lenerka1
8. únor 2023

@jjasmina opravdu na Gaps se doporučuje začínat slabými vývary, aby se střevo připravilo na pevnou stravu. Ale není to tak, že půlročnímu dítěti zkrmím talíř polívky, zavádí se pomalu, po lžičkách a sleduje reakce. Příkrmy nemají být závod, jak do dítěte co nejrychleji dostat co nejvíc normální stravy, líbí se mi myšlenka BLW, prostě ukázat dítěti, že jídlo je bezva a neřešit, jestli snědlo dostatek gramů, takže když místo 2 lžiček či kousků brokolice dostane lžičku vývaru nic zásadního se nestane.

zmrzlinka
8. únor 2023

@europa00 nenutila bych,ale zkoušela bych pořád....

lucifux
8. únor 2023

@europa00 některé děti, kupované příkrmy nechtějí a třeba by jim chutnaly domácí příkrmy a naopak. Počkat klidně můžeš taky. Můj poslední byl do 8. kojený... Zkoušela jsem mu od půl roka příkrmy. Chvilku jako, že jo. Pak se seknul. Bylo mu asi 8 měsíců a začala jsem mu dávat, to co doma vařím. Od té doby baští jako čuňátko ☺️ Nekojím, baští to co vařím, Sunar před spaním a ke snídani, spí mi celou noc... Ještě mu není rok, a je na prosto super.

journals
8. únor 2023

@lucifux Tak jestli je to solené/sladké/kořeněné a dochucené, tak se nedivím že baští... ale za výhru bych to asi úplně nepovažovala