Naše malá má 11 měsíců, se budí i 5x za noc a pokaždé chce mléko. Máte některá podobnou zkušenost? Jak by se toto dalo odbourat?
@pindulenka hehe 😀 nám budou 3 v dubnu a tak 2x-3x se mě holka budí pořád a chce-míčkoo 😀 cucne si a zase chrupe,teď už k ní teda nevstávám,má flašku vedle sebe na skříňce,ale stejně mě to vzbudí 😀 Upřímně,zatím to neřeším,i když už jsem někdy docela vytočená protože se nevyspím,ale někdy jsou i noci,že ho nechce 😉 😀 takže počítám,že než půjde do školy,tak už na mlíku nebude 😀
Ahoj, naše malá je taky závislák na mlíku. Ale já jí to redukuju 🙂 Nedám jí víc než 2x za noc. Jde spát v 19h, poprvé má nárok na mlíko v 22.30, podruhé kolem 3.00. Jinak se ji snažím jen vnutit dudel, nebo chovám, nebo cokoli, ale častěji nedávám 🙂 U starší dcery se to vyřešilo částečně věkem a částečně tím, že jsem jí mlíka postupně omezila jen na 1x v noci, ale to pila až myslím skoro do dvou let.Pak už jsem to chtěla ukončit, tak jsem jí to mlíko začala postupně ředit - dala jsem vždycky po nějaké době o jednu odměrku míň, až pila skoro jen čistou vodu a časem jí už při probuzení stačil "jen" dudel 😉
včera jsem poprvé v noci dala jenom jednou mlíko jinak dudlík a kupodivu jí to stačilo, tak uvidím jak to bude dneska díky za názory
Jo, taky jsme meli tento "problem". Skoro do roka se mi syn budil na kojeni v noci prakticky po 2 hodinach. Az jsem proste rekla dost a nedala. Misto toho jen dudlik nebo napit vody, pohladit, potulit... po nekolika dnech to pochopil 🙂 Ted se budi 1 - 2x, napije se sam vody z lahvve co ma v postylce a spime dal (nekdy me ani nevzbudi - teda ja se vzbudim stejne, ale on me nepotrebuje, tak ho jen pozoruju, jak vynda dudlika, vezme lahev, napije se, dudla zas zanda do pusy a padne na polstarek a spi, je to sranda 🙂 )
ahoj
mám téměř 11-měsíčního syna, kterého stále téměř plně kojím........první půlrok života Mates prospal celou noc, od 6 měsíců se ale začal v noci budit a vyvrcholilo to o vánocích, kdy taky vyžadoval mlíko každé dvě hodiny, probudil se s brekem a nepřestal..........poté, co na Štědrý den byl schopný řvát skoro hodinu a půl až do půlnoci, jsem řekla dost a najeli jsme na nový režim, pokud se probudil, tak jsem k němu nešla, u něj to bylo ale spíš o tom, že byl zvyklý, že jsem za ním pokaždý šla, když se probudil, trvalo nám to přes týden, ale pochopil a teď se budí 2x za noc, cucne si a zase usne
Ahoj, řešíme ten stejný problém. Ve třech měsících spal syn skorou celou noc a v posledních měsících (nyní je 8,5m) se budí a chce mlíko třeba i 7x! Zhoršilo se to před Vánocemi, když mu rostly zoubky a byl nemocný a už se toho nemůžeme zbavit. Když ho chovám, ale nedám mu napít, tak strašně pláče a hlavně řve, protože ze mně to mlíčko cítí. Já v noci ten randál nevydržím - bydlíme v paneláku, tak aby nás nevystěhovali - a raději mu honem dám ať je ticho. Pomohlo mi až když začal vstávat manžel. Od tatínka si Kuba nechá dát dudlíček a spí dál, jen asi tak ve 3h a v 5h má opravdu žízeň a to se neutiší s tatínkem a musím mu dát cucnout. Pak okamžitě chrní. Krmit ho 2x za noc mi nevadí, protože už kojím téměř jen v noci, takže jsem takhle spokojená. Kamarádka řešila to samé a také pomohlo že vstával manžel a pak když kluka odstěhovali do jeho pokojíčku, najednou spal celou noc bez probuzení.
Ahoj, nám pomohlo taky, že jsem jí nechala s tatínkem, jak píše @levandulova , já jsem musela spát pár dní v obýváku, ale stačil tak týden a už kojím jen večer cca hodinu před spaním a pak ráno v půl 6, to už se utišit nenechá 😉 taky jsme v paneláku, takže vyřvávání nepřipadá v úvahu, no, zkusili jsme to, ale byla schopná vyvádět déle než hodinu.
Ahojky, naše je natom stejně, je jí rok a čtvrt a stále 3-5x jí kojím v noci. U první dcery to odeznělo věkem, kolem roku a půl jsem jí kojila v noci 1-2x, postupně jen večer a v noci už né. Jsou různé rady jak dítěti zprotivit kojení, myslím, že jsou tady i diskuse, ale já věděla, že to tak nechci...