Maminky jdu s dotazem.
Švagrová po mě dost často jezdí s tím, že bych měla krmit malou extra silikonovou lžičku. Jakože je fakt gumová a dost ohebná. 🤷🏻♀️
Nikde jsem takové nenašla a ani v lékárně je nemají, když jsem se ptala.🙄 Prý dceři mohu ublížit lžičkami, které jsou jiné než tyto.
Má pravdu nebo ne?
Já koupila lžičky z DMka a myslím , že stačí.
Pozn:. Jsem prvorodička a vím prd😃
@malytlustyhroch Dceři bude 5měsíců, takže lekce šermování ještě počká😃
@adluska1201 Já jsem pořídila tuhle silikonovou lžičku. Je opravdu mělká, ale pokud začínáte tak bude akorát. A navíc se nebojím nechat dceři lžičku v ruce samotnou, protoze je fakt dost ohebná... Jediná nevýhoda je, že už ji mám žlutou po mrkvi a batatech 🤦♀️
https://www.mall.cz/detske-pribory/nuk-easy-lea...
Máme jednu delší a hlubší od Nuk,jestli si dobře vybavuji a pak takové obyc plastaky,dostaly jsme je,ještě než se malý narodil a že by mu nějak vadilo,že nejsou měkké,to ne. Víc mu zpočátku vadilo,že dávám pomalu,je to otesanek
@adluska1201 nepodcenuj ji 🙂 prijde mi, ze tyhle malinkaty 4-6mesicu jsou mnohem ukaznenejsi a ochotnejsi si strkat lzicku do pusy sami misto aby delali kraviny jako delaji ti starsi. Pokud sneses trochu upatlanoti, klidne uz ji s dozorem muzes lzicku (i tu z dmka) do ruky dat. Je to zabava pro rodice i pro dite. Ale hlavne z toho zadnej stres, normalne vyrostli i deti co do roka nedostali lzicku do ruky. A miliony deti, ktery nikdy nevideli silikonovou lzicku.
@adluska1201 o tom jsem nikdy neslyšela, máme lžičky z DMka :D
@adluska1201 mám lžičky od Tommee teepee a nemůžu si je vynachválit. Syn je i kouše když mu teď rostou zuby a fakt drží 😁
My od začátku používali normální nerezovou čajovou lžičku a bez problému, plastovou jsme nikdy nezkusili. Pokud máte nějaké speciální dětské, tak nevím, v čem by měl být problém. Švagrová to nějak moc řeší, ne? Je možné, že ta silikonová je lepší, ale jistě ne natolik, aby jiné lžičky byly špatné.
@adluska1201 rekla bych, ze je to o tom, co komu vyhovuje. Mne treba jednu dobu vyhovovaly silikonove, pak zase umelohmotne (Mam), zalezelo na typu stravy. Jinak silikonove maji napr zde https://www.babydracek.com/kojeni-a-krmeni/canp.... Ohebne vsemi smery
@atekram42 no tvrdí se,že ty kovové mohou poškodit sklenku s příkrmy 😂 já malému vařím,takže nás se to netýká
Kdyz ma jidlo ze lzicky, krmim kavovou nerezovou. Specialni jsem nikdy nekupovala.
K cemu je ta ohebnost dobra?
@adluska1201 když jsem začínala s příkrmy u dětí krmila jsem je malou kávovou lžičkou, nikdy jsem nepochopila v čem je ta silikonová tak "echt"?
@adluska1201 používala jsem klasické plastové z Dm,jelikož jsme často byli venku, tak jsem měla plastový box na lžičky od Hipp-dávali v drogerii Rossmann k nákupu Hipp a v nich jsem lžičky nosila a pohoda. Jak dcerka tak i syn mě lžičky okusovali,zvlášť když je boleli zuby,tak se mi plastová zdála lepší i na míchání skleniček
U prvního syna když jsem pořizovala lžičky tak jsem koupila plastové z lékárny Farlin je jich tam 7 a nikdy jsem s nimi neměla problém. Pak jsem koupila zase sadu těch větších. Vyrostl na nich 1 syn, používáme u druhého syna. A používat budu i u třetího syna.
Používám obyčejné plastové lžičky a úplně stačí 🙂 Jen jsem koupila ze začátku menší, mělké a později větší 🙂
Používáme plastové lžičky na jogurty a přesnídavky a homeopatika, co vyrobil manžel v práci, ale i klasické čajové - malýmu je to jedno, hlavně když s tím jde jídlo rychle do pusy 😀
To jsou věci, já zas slyšela, že kojené děti by měly dostávat výhradně kovové lžičky, aby si jídlem a žužláním měkké plastové nekazily techniku sání 😁 to mi teda přijde jako opačný extrém, každopádně bych to nehrotila ani jedním směrem 🙂
Ty silikonove jsou skvele, ale obvykle maji maly objem, jsou spis na to namocit do kase/presnidavky dat miminu do ruky a nechat ho, at se zkousi trefovat. Polivka treba s nima skoro vubec nejde. Takze jsme pozdeji koupili z dmka, a tak v roce a pul plastovou v ikei... A druhy mimino ji od pul roku kteroukoli z nich, nekdy silikonovou, nekdy dm, nekdy ikea, co mi zrovna padne do ruky, nebezpecne mi to neprijde, kdyz uz tak mozna co se tyka mikroplastu, ale jinak ne. Nenechala bych ho s lzickou z dmka stat u gauce a sermovat si s ni pred oblicejem, protoze je celkem spicata a ostra, ale na krmeni mi to prijde v pohode.