Ahoj poradíte ?? 1. Lze nějak zakonzervovat batát? Malá ho má moc ráda ale zkrátka uvařím rozmixuju s trochou másla a MM a pěkně baští. Dá se nějak uchovat na delší dobu?? zavařit? zamrazit?? a za 2. Začínám s příkrmy a malá zeleninu dost odmítá vše hooodně ředím MM abych do ní něco dostala. Jakou zeleninu jste na začátku volily vy, co má u vás úspěch?? Děkuji za opovědi
Mám uvařené příkrmy s batáty (už jsou tedy masozeleninové) a normálně jsem je zamrazila. Po rozmražení chutnají pořád dobře. Jen jsem je dělala trochu hustší, protože po rozmražení pustí vodu. Vývar mám také zamražený, takže můžu konzistenci případně doladit. U nás je oblíbená dýně, nebyla špatná kombinace s kedlubnou, ale to je ještě brzy, pokud s příkrmy teprve začínáte.
@dvork nojo, na dýni bych zapomněla 🙂
já mrazila po kostičkách (ledová tvořítka). Jen nedoporučuju mrazit cuketu a brambor (hnusné). Batát bych ve směsi s něčím zmrazila, nebo prostě uvařit čerstvé, tohle pidivaření pro ně ještě tolik času nezabere.
Jakmile jsem batát při zavařování do něčeho přidala, zkvasilo mi to.
Začínali jsme dýní nebo mrkví nebo brokolicí.
Mrazila jsem syrový pokrájený na kostky. Vlastně všechnu zeleninu tak mrazim. .myslím že jsem dals brzo i porek ,chutnala dýně, cuketa
Malej chutí zatiaľ všetko okrem cukety. Úplne prvú som skúšala mrkvu, ale z nej a ešte z klasického zemiaku mala bolenie bruška, tak som túto zeleninku odsunula na neskôr. Inak miluje batáty a dyňu, chutil jej aj zelený hrášok, ale po ňom sa tiež krútila
A prebytky strkám normálne do mrazničky. Buď v skleničke ale v sáčkoch, ktoré som kedysi kúpila na prebytky MM
Tvořítko na led, jak ztuhne vyklopit do sáčku a zase to samé s novou várkou. Měla jsem tak asi 5 druhů zeleninky a pak už jenom střídala kostičky. Vařit v páře jednu mrkev, abych použila dvě lžičky - tak to jsem dělala dvakrát. Jediné co, tak jak už tu psáno - brambory tedy čerstvé.
Ze začátku první mrkev, dýně, brambor, č. řepa, brokolici a květák jsme měli domácí (kupovanou bych nedala, kvůli dusičnanům v brukvovitých), porek, hrašek, rajčata, špenát, atd.
Jinak taky se nám moc osvědčilo začínat jako ty s řídkým a postupně MM ubírat🙂
Ahoj , já batáty taky normálně zamrazuju a jsou dobře,vše jak bylo napsáno ve tvoritku na led. Malá je má taky moc ráda a basti vše,teď už to micham,ale když jsme začínaly ochutnávat top byla dýně , kupodivu špenát,pórek , mrkev, řepa vše chutnalo a úplně nejvíc miluje petržel, jediný co se ksichtila ale snědla byla brokolice 😀 takže klido mixni a šup do mrazaku
Já strkám přebytky do mrazáku, večer nechám v lednici rozmrazit a druhý den ohřeju ve vodní lázni, všechno. Ze začátku dcerka měla moc ráda zrovna batáty, mrkev, cuketu a petržel, pak červenou řepu a obyč. brambor. Jak je to ze začátku po troškách, vystačily jsme si s tím nějakou dobu 🙂