holky,taky se to resi v cesku,nebo jen tady?
chemikalie BPA v plastovych lahvickach//?tady v USA se to povazuje za tak nebezpecny,hlavne lahvicky s cislem &,ze se to stahuje z trhu...
Lahvicky s cislem 7 tam ma byt 😀
Opravdu je tenhle tyden zacali stahovat z trhu - jsou pry zdravi nebezpecne - takze je radeji zkontrolujte a pripadne soupnete do kose...
a kde je to číslo napsané?
gabbi,mas o tom nekde clanek?jako manzel me konecne uveril,az po tom,co mu jeho matka rekla,ze s nekym mluvila a mela jsem pravdu a nebezpecne to je 😠
ale kupovat nove nechce..prej avent,i kdyz je to taky blby,ale ne tak hrozny bude ok... a asi bude,ale stejne...
a neni to jen v detskych lahvich,ale i v lahvich na vodu,atd...
na lahvicce v trojuhelnicku...pokud tam neni,tak nevim,treba avent tam cislo nemaji a prej jsou taky spatne
MAM jsou bezpecne, NUK-ma cislo 7,prave je vyhazuju...
takže MAMky sú bezpečné? ja mám len také, aj dudle
jojo MAM ultivent josu bezpecne
mi mame aventky...a aj nuby 😒
jestli jsou to nuby,ktery jsi koupola balicek po trech,takovy ten mekky plast,ne ten tvrdy,tak ty jsou ok taky
My mame Canpol babies-balonik,ale ziadne ciselko tam nevidim. A stve ma,ze sklenene pouzivat nemozeme,lebo dcera hned po dopiti mlieka,hadze flasu na zem 😠
tenhle typ nemam..no ja prave nevim,jak je to s lahvema,ktere cislo nemaji...
nemate nejaky link?
vsechny linky budou anglicky...
ok
Kristy vobec ma to neprekvapuje teraz je uz tolko veci made in China... 😠 ☹ Ja mam tiez flasky Avent ale ziadne cislo na nich nevidim... ☹
uz jsem tu psala,ze avent,dr.brown a evenflo je taky blby,ale ne tak moc...
vam zkopiruju co jsem psala k nam holkam do terminu
holky,nevim,jestli se to resi v CR a jak moc,ale pozor na lahvicky co maji BPA latku... jsou to NUK,atd... pokud je na lahvicce cislo 7, tak to je to nejhorsi...ono se o tom vi uz dlouho,ale az ted to zacinaji oficialne porhlasovat,ze je to nebezpecna latka a obchody zacinaji stahovat nektery lahvicky ,lahve atd...
avent je prej taky blbej,ale ne tak moc.. MAM je bezpecnej...kdyz je na lahvicce cislo 1,2,4,5 tak je to ok a 3 a 7 je blby...tak nejak to myslim je...no,takze ja prestavam pouzivat NUK,ktery podle tabulek na netu je fakt unsafe a budu delat jen avent..neohrivat v mikrovlnce, neohrivat v ohrivaci na lahvicky a nemyt v mycce a myt pod studenou vodou,tim se minimalizuje unik tech latek do mlicka...
O flastickach neviem, ale to cislo v trojuholniku oznacuje material, z ktoreho su vyrobene. Ked sa poobzerate v domacnosti, zistite, ze sa uvadza sa na mnohych vyrobkoch. Pomaha to pri triedeni odpadu na recyklaciu.
1-7 su plasty a je fakt ze mozu obsahovat skodlive primesy. Dost sa hovorilo o skodlivosti PVC (oznacovanie 3), resp. skodlivych primesiach v PVC.
7 je prave dost diskutabilna, pretoze je to oznacenie vsetkych ostatnych plastov okrem PET, PE, PVC, PP a PS. Takze to moze oznacovat naozaj hocico. 😅 Nieco z toho skodlive byt moze, ale kedze to ma taky siroky zaber, tak nie vsetko oznacene 7 bude skodlive.
Medzinarodne kody udavajuce material: http://en.wikipedia.org/wiki/International_Univ...
kristynaw, ak je niekde link na konkretne skodlive flasky, mozno by si ho sem mohla dat nech mamicky skontroluju flasky, ktore maju doma.
linku je strasne moc,staci zadat Baby bottles a BPA a je to..jenze je vse v anglictine...
ja uz Aventky vyhodila,po rozhovorech s jinyma maminkama a cteni clanku... a koupila jsem MAM ultivent,ty jsou bez toho BPA...
v kanade uz i avent stahuji z trhu
Holky, tak jsem se koukala na lahvičky, co mám doma. Mám avent. Označení najdete na hrdle láhve, jak je šroubování. Mám 3 kusy a jedna je č. 2, druhá č. 3 a jedna je č. 7. Takže tu vyhodit??? 😖
Pokaždé je u toho nějaké písmeno, nevíte, co to znamená? 😒
Já nechápu proč to tak řešíte..avent je jedna z nej značek a určitě by jim to neprošlo testem kdyby to bylo tak škodlivý...mě může naštvat že jedna mamina co zná někoho v cizině nebo tam žije tady rozjede velkou zprávu-fámu a všechny se toho chytíte a začnete vyšilovat a jste schopné celou výbavu vyhodit...Psala jsem na firmu a čekám na odpověď tak vám pak dám vědět.. 😉
ahoj, no podobný problém sa rieši aj u nás na SVK, ja som posielala mail na SOI s podobným problémom a tie čakam čo bude... a včera som kupila avent hrnček, je tam písane, ž esa nesmie používať na horúce a šumivé napoje... a tak ja to robím tak že mlieko urobím do klasickej sklenenej a ked ma normál teplotu tak prelejem do avent hrnčeka, malý nevie piť z ničoho ineho...
frog: pak dej vědět, prosím, co Ti odepsali.
jasně dám vědět.. 😉
frog: Já jsem ještě nic nevyhodila, čekám, až se tu téma rozjede a podle toho, co bude, se rozhodnu. Nejsem blázen, abych hned letěla kupovat nové flašky. A jistě ne všechny všechno vyhodily 😉
já neříkám že někdo už něco vyhodil,ale že se tu dělá masová akce-avent je špatnej,tak pryč s ním 😉
ja nedelam zadnou masovou akci.jen pisu,co se deje tady. v kanade uz avent stahuji z trhu... ono tyhle veci prijdou do ceska vzdycky pozdeji...
stejne jak s tou Evrou,to uz jsem tu psala... v anglii se zakazala prodavat, tady uz jezdi reklamy,ze se nema pouzivat,ze je spatna a v cesku se porad prodava,jakoby nic..
napsala jsem to jen abych varovala maminky o tom co vim, je to uz jen na vas,jak se rozhdonete,zda to vyhodit nebo ne 😉
a vzhledem k tomu,ze to ma vylucovat nejakej estrogen a mala mela bulku v prsu,a dr mi rekl,ze je to moc estrogenu a pak se ji udelala druha,tak tohle bylo pro me to posledni,proc jsem je prestala pouzivat a koupila jiny bez tech latek... ale jak rikam,je to na kazde mamine jak se rozhodne
cislo 7 je pry nejhorsi a cislo 3 taky neni dobry...
ale ja uz teda radsi nenapisu nic,pro dobrotu na zebrotu,myslela jsem to jen dobre
no a to co vam avent odepise je uplne jasny.. staci zadat do google avent a bpa a vyjede vam toam,ze jsou to jedny z nejhorsich lahvicek..ale ze na druhou stranu dite by muselo vypit litry mleka z toho,aby se neco stalo...ale pro me byla rozhodujici ta bulka v druhem prsu male...
a rikam,v kanade uz se nesi prodavat a maminy,co tyhle lahve maji, je muzou donest do obchodu, a daji jim nove bez bpa a nebo prachy zpatky...tak to tady funguje,kdyz se neco stahne...
s cislem 7