Křupky pro děti bez zoubků. Doporučíte?

dolly82
23. kvě 2023

Zdravím, mám 9ti měsíční holčičku a ještě nemá zoubky, ale protože vše ochutnává, tak bych ji ráda dala nějakou křupku, nebo maminky říkaly o něčem ovocném, co se rozpustí...prosím tedy o zkušenosti na konkrétní výrobky, se kterými jste byli spokojení 🙂

laxesis
23. kvě 2023

@dolly82 Pan Křupka Křupky kukuřičné bez soli, od 6. měsíce (modrý obal), mají je skoro všude

laxesis
23. kvě 2023

- mají i bio verzi v béžovém obalu =)

dolly82
autor
23. kvě 2023

@laxesis A rozpustí se, neudělá se z nich takový lepivý cosi? 🙂

laxesis
23. kvě 2023

@dolly82 syn to nikdy nikam nepatlal, ani jsme od toho neměli nic špinavého - ale vzorně si držel ty dlouhé tyčky za konec a žužlal ten druhý. Výhoda je, že to nedrobí. Samozřejmě když si to ožužlané začne prstama rozebírat přímo na té křupce/tyčince, nebo hned sahat do pusy, tak bude trochu oblemcaná🙂 ale my to měli v pohodě, tyto se mi zdály nejmíň nepřátelské vůči sedačkám a šátku, případně to jednoduše spasí ubrousek 🙂

krisstina93
23. kvě 2023

Podle mě se nic úplně nerozpouští, já dávám dětem ty kukuřičný krupky rej, podle věku mají různé prichute a mimina to rozblemcala všude :D mala to vždycky oslintala a byla z toho taková kaše co sem pak seskrabovala z podlahy, namatlala si to do vlasu, oblečení, případně to rozslapala,. Ale nic lepšího jsem teda nesehnala, zas se jim to lip ujidalo, než třeba pečivo nebo nějaké ovocné plátky, ale s nějakým bordelem to chce počítat no, to u všeho co dítě bude jist samo. Záleží na dítěti no :D moje děti nikdy způsobně nesedely a neukusovaly jednu stranu krupky, vždycky to cele oslintaly a největší požitek byl z toho, jak jim to čvachtalo v ruce 😅

laxesis
23. kvě 2023

@krisstina93 jako je fakt, že naše dítě je takový malý pořádný puntičkář už od mimina, nesnese na sobě ani drobek a jako malý se většinou vztekal kvůli nějaké špince kdekoliv na něm 😂 ale třeba malá od bráchy je taky expert na patlání všeho a všude, mám tušení, že druhého prcka budeme mít taky takového, ať si to užiju z obou stran 😀

dolly82
autor
23. kvě 2023

Nešlo mi ani tak o patlání, na to jsem zvyklá 😂 jako o zo, že z některých se udělá takový lepivý kus a jednou jem to dolovala malýmu totál nalepené na patře a nevěděl co s tím...🤷‍♀️ a co tohle?

dolly82
autor
23. kvě 2023
laxesis
23. kvě 2023

@dolly82 to se podle mě stane max v případě, že si toho dá do pusy moc, to se děje i s rohlíkem třeba... když si to bude jen žužlat, tak by se to u křupek stát nemělo, zrovna tu jednu zkouším, ale rozpustí se hned... na druhou stranu mám pocit, že ty děti občas svedou kdeco...a možná u těch ovocných to víc lepilo, jsou až od roka a tím ovo složením to bude i sladké, tj víc lepivé=)

dyechampion
23. kvě 2023

@dolly82 videla jsem na nejakem foru, ze ty krupky Pan Krupka se musi hodne kontrolovat, jedna mamka tam nasla nejake larvy :D
ja doporucuju hvezdicky od Nestle na start! Nelepi 🙂

dolly82
autor
23. kvě 2023

@dyechampion koukala jsem na ně, ale rozpustí se? Já jen aby je nevdechla, když jsou malinký 🙈 chlapec měl zuby od 4.měsíce, tak chroupal jak králík a holčička 9 měsíců a zub ani ueden 😆

dyechampion
23. kvě 2023

@dolly82 jo, ale to uz jste meli zacit davno 🙂 nas nemel zuby taky do 9 mesicu, ale uz jedl rohlik. Ty hvezdicky jsou malinkaty, a rozpusti se, nejsou tvrde, ja s nima zacala i driv.

ekou
23. kvě 2023

@laxesis před měsícem jsem to řešila. Nemají v Kauflandu, Lidlu a Bille. Naštěstí e-shop Tesca to jistí :D

merope
23. kvě 2023

@dolly82 Já si jen neodpustím upozornění, že tady ty "pufované" křupky mají být spíše fakt jako mlska nebo nouzovka a ne jídlo. Má to jen o maličko lepší charakteristiky než cukr a další sladkosti.

kristyn86
23. kvě 2023

Tady ty krupky jsem davala obema detem v tomto veku. A nikdy zadny problem. Stejne to jedli pod mym dozorem. Vetsinou pro zabaveni se v kocarku napr. Ten balicek stoji par korun,tak si ho kup a vyzkousej na sobe,jestli mas strach. Me osobne prisel vzdy horsi rohlij,ten se jim lepil na patro.