Holky potřebuji poradit... dáváte už dítkám kravské mlíčko.. ?? Já mám syna 21 měsíců a již dostává kravské mléko, žádné UM.. .Nedělá mu problémy a má ho rád. Jen nevím kolik ho má dostat za den.. Ráno dostává cca 180 ml a večer 220ml ... je to hodně či málo?? Do kolika let se dává mlíčko.. a jak to děláte vy??
Mě by nenapadlo v tom věku měřit ml , ale spíš bych vnímala, kolik toho mléka chce a jestli ho chce a kdy. už je to velký člověk, ne kojenec, má svoje potřeby a možná nejlépe ví....lepší než celé slavné mléko jsou zakysané mléčné výrobky, čisté, bez přísad.
Já bych byla s mlékem opatrná, zahleňuje a mléčné výrobky opravdu nejsou tak zdravé, jak nám to média a lékaři prezentují, někdo označuje mléko dokonce za jed. Alternativou jsou rostlinná mléka, mně docela chutná rýžové (existuje mandlové, kokosové a další - lze vyrobit doma) a víc vápníku než mléčné výrobky má třeba mák a spousta dalších potravin, chce to jen hledat. 😉
Ve 21m dostávaly děti KM už dávno, obvykle ráno večer po hrnku.
Já dávám holce KM taky už dávno, tak asi od 13 měsíců protože jí chutná a vyžaduje ho. Většinou ráno i večer tak 250 ml, někdy chce i víc. Znám víc maminek jejichž děti nechtěly UM a proto po kojení přešly rovnou na KM, které dětem chutnalo, a to už krátce po roce dítěte. Takže pokud dítě KM chce a nemá z toho žádné problémy, tak bych ho dávala. Pokud by mu chutnaly i zakysané mléčné výrobky, tak bych je upřednostnila. Já dávám i vedle toho KM hodně mléčných výrobků.
Nedávám kravské mléko, dostává pouze jogurt Hollandia. Občas kefír. Zakysané ano, ale kravské mléko ne. Zahleňuje, zakyseluje organismus, stejně se z toho vápník nevstřebá, naopak ho tělo vydává, aby snížilo kyselost v organismu. Lepší je učit dítě na zeleninu a ovoce, ořechy, prostě mu je postupně začleňovat do jídelníčku, a tam ten vápník, fosfor a jiné důležité vitamíny a min. látky jsou v přirozené formě 😉
@ange_de_la_morte
@berenika39
@hadroslava
@lenicka07 Díky holky za odpovědi. Já mu to ani už moc neodměřuji.. prostě ráno dostane a pak večer.. Má kravské mléko rád.. někdy se mi podaří i sehnat od známe (když jsme na chalupě) opravdu čerstvé mlíčko a to se může upít...také dostává často jogurty, tvarohy, sýry apod... tak si myslím, že když bude postupně dostávat méně mlíčka, tak se mu nic nestane.
@janinkkka naše deti UM nechtěli, přešli rovnou na jídlo a pití a dceru jsme přestala kojit jednu na konci 8m a druhou na roce....obě chtěly to co máme my....obě pijí mléko nepravidelně a obě jak chtějí.....
když se nás lékařka ptala, co dáváme místo kojení, řekla jsem pravdu - nic...čaj a nebo čaj s mlékem....jedly teda obe jogurty, sýry....očas mléko...
ale UM mě nechtěly ani jedna...a to jsem koupila Bebu, Nutrilon....i nějaké jiné myslím....doknce jsem jim o ředila s mlékem kravským které pily...a nechtěly...tudíž neměly žádné UM...
Myslím že je to až až 🙂 klidně bych dáwala i méně, pokud má jinak mléčné wýrobky