Holky, proč se používají na příkrmy speciální plastové lžičky? Kvůli poranění dásní? Já jsem o tom nijak neuvažovala a začala jsem krmit normální nerezovou lžičkou, mne je to podstatne sympatičtější než plast... Zatím teda problém nebyl...
Ahoj tiki, ty plastový lžičky jsou podle mě líp tvarovaný, takže se líp "vejdou" do pusinky... Teda aspoň ty, který používáme my😉
Ja mam takovou nejakou gumovou 🙂 (ladunka koupila v lekarne sadu a jednu mi dala) a krmi se tim suprove. Jako doplnek pouzivam plastovou, na kovovy jsme uplne maly Helce davali vitaminy (nas nejak v ty dobe nenapadlo, ze existujou i jiny lzicky 🙂) a myslim, ze ji ty hrany nebyly moc prijemny, ale to ma kazda lzicka jinak.
Taky je to asi šetrnější, když se brnkne o zuby 😉
tiki, pokud malé ta kovová lžička nevadí, tak není co řešit, ale vím, že kdysi jedna holčina psala jak jí malý pořád odmítá příkrmy a až po nějakém týdnu zjistila, že je to způsobené kovovou lžičkou, vyměnila za plast a bylo po trápení 😉
Díky, holky. Zdíša baští docela dobře i s kovovou, nemůžu si stěžovat. Tak asi zůstanem u toho. Já těm plastům nějak nevěřím, určitě se za dva roky zjistí, že je to samý ftalát a olovo 😝 🙂 . Leda bych mohla vyřezat dřevěnou, ta by asi špatná nebyla, ale nevím, jestli budu mít čas 😉
tiki nevím proč, ale u Maju su zkusila kovovou aj plastovou takouvou zahnutější a řekla bych, že se jí z té plastové jí líp, asi jak je zahnutá 😉