Kolik příkrmu v 9 měsících?

16. srp 2022

Ahoj holky,

ráda bych se zeptala tech, co mají mrnousky 8/9mes. Kolikrat dáváte denně příkrm.

Nejsem porad schopna nahradit aspoň jedno kojení prikrmem. Sni třeba celou skleničku, nebo už ani nechce, ale dožaduje se prsa.

Nutno dodat, ze do něj nelze nijak dostat tekutiny, vyjma polévky

jako_mala_holka
16. srp 2022

Pokud je kojený, tak bych řekla, že je to takhle v pořádku, ale určitě ti odpoví někdo, kdo má víc zkušeností, já měla dceru na UM... Ale obecně se říká, že do roka děti často jen ochutnávají a hlavní je mléko 🙂

marry94
16. srp 2022

Měla jsem u syna to samé snedl toho fakt hodně a pak se ještě dozadoval prsa ale spíš už jen na zabiti

marry94
16. srp 2022

@marry94 zapiti. A žádné jiné tekutiny nechtěl jen možná 30ml vody za den

autor
16. srp 2022

@marry94 no já právě do něj nemůžu dostat ani tu vodu. Mazec jak jsou ty děti rozdílny, starší byl bez problémů. Na druhou stranu jsem ráda, ze chce porad prso, jen mam obavu, zda to v techto vedrech stačí

jana_zofie
16. srp 2022

Vklidu. Kdyz ma dvouletacka pristup k prsu, skoro nic jineho nepije... Kdyz me nema, vypije lahev vody... Takze podle texhto kriterii jsem cele jidlo jeste taky nenahradila.

veru181
16. srp 2022

Já jsem sice nejdřív nahradila příkrmem, ale protože syn taky málo pil, na doporučení doktorky jsme se vrátili i ke kojení. V 9 měsících měl teda už zavedené myslím tři příkrmy (oběd, večer kaše a jedna svačina-ovoce), ale po všem jsem trochu dokojila. Jinak nám trochu pomohlo k pití dětský čaj, ovocná šťáva (taková ta dětská bez cukru) a když pilo pití trochu vlažné.

autor
16. srp 2022

@jana_zofie juuu, tak to jsi mě uklidnila 🙂

autor
16. srp 2022

@veru181 zkoušela jsem už snad všechno možný na pití, z flašky, hrnečku, lžičky, z panakovky, ze stříkačky a všechno vyprska. Jediný co mi prochází, ze ještě večer ke kojení dáváme cévku 🙈 nebot máme drobečka a jinak do něj víc mlíka nedostanu. Taky to byl nejdřív boj, ale teď to vidí, tak už píská radosti

jjasmina
16. srp 2022

Já jsem nabízela čaj, vodu od prvnich příkrmu a trvalo tak 2 mes, nicméně snesla jen hrnek s pitkem od Nuku a čaj Sunarek. Dále vyžadovala už jídlo prisolene a jedli sme společně. Myslím, že v 10 mes byl na snidani, oběd, svačina a večeře. Ale samozřejmě postupně a pozvolna

autor
17. srp 2022

@jjasmina jasný, no my tech lahviček a hrnečku doma máme 🤣 v lepším případě to kouše, takže je voda všude, ale v bříšku nic 🤣

konidana
17. srp 2022

Dokud byla kojena tak nepila nic ( par lzic vody za den nebo maleho panaka maximalne) a jedla par lzicek. Ani tu malou sklenicku nedala. V roce po plavani dokonce celou presnidavku 220g. Zacala jist vic az po odstavu v 15m. Pila a pije furt malo ( klidne jen par deci za den). Jako nahradit kojeni jidlem se mi podarilo az po odstavu, do te doby se primarne kojila.

autor
17. srp 2022

@konidana dobře, děkuji 🙂