Malá mi teď moc nepřibrala, tak na doporučení doktorky jsme začali dávat kaši..jenže tak nějak nevím kolik, aby to nebylo moc, první den kdy jsme to zkoušeli, tak vypila jen 30 ml, tak nevím, jestli dávat takovou dávku nebo navýšit. Do ted byla plně kojená, jsou jí 4 měsíce a kousek..na krabici se sice píše cca 150 ml, ale zaae jestli by to nebylo moc.. 🙂 a ještě... kaši každej večer či vynechat sem tam? 🙂
@monyszek
a kojíš, nebo krmíte UM?
pokud kojíš, kaši nedávej - pokazíš kojení a navíc způsobíš bolesti bříška..
pokud jste na UM, tak radši zeleninový příkrm na noc, kaše jsou jen sacharudy - rychle se tráví , dítě bolí bříško a nezasytí...
a kolik jste přibrali? prvníé 3 měsíce se přibírá hodně, pak pozvolna se přibírat přestává 🙂
@monyszek ŘIĎTE SE TÍM,CO ŘEKLA DR. Dávala jsem jen rýžovou, podle toho, co si dítě ,, řeklo". Kojím ho stále, bude mu 2,5 roku.Krmila jsem ho lžičkou, nedávala ale mléko, jen kaši a koj. vodu.Nemusí pořád přibírat. Má ta i ta období.Podle toho, kdy klidně spí. Když mu kaše nevadí a naopak vidím, že se třeba nepřevaluje, nenadýmá atd. ,tak je vše vpořádku.Moji tedy se zdají být vpořádku všichni až do téměř dospělosti, ale taky jsem to hrozně řešila. Radím jediné-řídit se dle dr.,které důvěřuji a dle sebe. Rad , článků, knih... je na 1 dítě vždy příliš mnoho. 🙂
Mě baští 200 ml, uvař to co je na krabici a dej mu dokud bude chtít, pak to asi odhladneš 🙂 prvně mi papal asi 70 ml kaše a pak se dopil mlíčkem
Já nevím odpověď jenom držím pěsti ať začne růst .. Což začne. Řiď se furt vlastním rozumem 😎
A jinak. Už mne ty MUDr začínají stvat jak ty maminky starší. Je to individuální všechno mají decka jinak. Si pamatuju jak jsem byla ja takhle furt vystresovana a malému nejvíc pomohlo když jsem se dala do klidu.
Ahojda, dej dcerušce kase kolik si sama rekne. Stejne ti ji ze zacatku bude spis jen tak ochutnávat a pak se dopije mlickem.
Ahoj,máme 5 měsíců a 3 týdny.Standardně pije malá 166 ml mléka ( Nutrilon),ale když dávám kaši tak jí uvařím 133 ml a kaše 50 ml večer.Zbaští a vypije vše.Já bych víc jak těch 30 ml ve 4 měsících nedávala.My jsme taky tak začínali.A kaši dávám každý večer,ale střídám.Rýžovou,banánovou,meruňkovou.Aby každý den neměla stejnou.Ale v těch 4.měsících jsme dávali jen rýžovou 🙂