Kolik gramů masa denně je vhodné pro 8,5měsíční mimčo?

masa81
4. lis 2015

Děvčata kolik masa denně - gramů je vhodné pro 8,5 měsíční mimčo?A je to tak ,že 6 x týdně maso a 1 x týdně žloutek?Díky

alyssa18
4. lis 2015

Porce masa by teoreticky měla být 20 g. Mně řekla doktorka maso 5x - 6x týdně + ten žloutek. Já sama ho ale nevyžaduju každý den, takže jsem rozhodnutá dávat obden. 🙂 Synovi je 7 měsíců.

izzybickerstaff
4. lis 2015

Maso každý den mi přijde zbytečné jak pro dospělé, tak pro miminka.

masa81
autor
4. lis 2015

No mě právě taky, nikde jsem se přesně nedočetla, jen že prý mimi mají větší potřebu bílkovin.....Tak nevím ,ale já to vidím jako alyssa18

izzybickerstaff
4. lis 2015

Mám sestřenici a bratrance vegetariány od narození (ale nerada bych tady zahájila nějakou diskusi mezi obhájci a odpůrci, uvádím to jen na okraj), takže nějak to s bílkovinami určitě jde i bez masa...Obden musí stačit 🙂

lv
5. lis 2015

já dávala 5x, 1x půlku vejce a 1x bezmasé..pokud bych vynechávala, tak třeba jen vývar z masa, luštěninové věci atd..20-30g, no prostě polévkovou lžíci plnou.

kocicinka
5. lis 2015

@masa81 mě teda přijde ujeté dávat mimču každý den maso. Moje malá má 8 měsíců a maso ještě neměla, je zdravá....

masa81
autor
9. lis 2015

Tak já to dělám tedko jako Iv.........ujeté to možná je , ale děti bílkoviny potřebují.....zatím díky za reakce a rady:D