Ahoj maminky,moc se omlouvam za tuhle otazku...Mam 3mesicni miminko,ktere bohuzel nekojim. Vzdy v noci si pripravim prevarenou kojeneckou vodu pokojove teploty,kterou smicham s cerstve prevarenou koj.vodou. Bohuzel pred chvilkou jsem v rozespalosti misto kojenecke vody nalila a nasledne dala prckovi vypit jemne perlivou vodu,kterou jsem mela vedle na piti cca 70ml. Vim,jak je to pro tak mala miminka nebezpecne,proto mam o maleho ted velky strach Aby toho nebylo malo,nespime dnes doma a nemame sebou nanynku:'( Nemate s timto nektera zkusenost a jste nyni vzhuru?Pokud ano,budu vdecna za cokoli..Radeji ani nepujdu spat,kdyby neco
..Predem dekuji..
Zkušenost nemám, ale na netu píšou, že to může vyvolat zvracení. Asi bych nespala a hlídala. Držím palce!
No, můžeš maximálně zkusit zavolat na dětskou pohotovost co s tím... a uklidňovat se alespoň tím, že to byla pořád jenom voda a ne nic horšího... Případně zkusit dát nějaký kapičky preventivně na zažívání (trávení)...
Pokud dobře chápu, nedalas mu vypít samotnou perlivou vodu, ale vmíchalas do ní UM, takže už tím mícháním zbavilas mléko většiny bublin ... určitě to bude v pořádku, maximálně se trošku pokroutí s bolením bříška, ale zkus to, nalít si bublinkovou vodu a následně ji zamíchat vidličkou nebo čím mícháš ... fakt tam moc bublinek nezbyde ... věřím že jste prožili klidnou noc
Ahoj. Já jsem četla, že oxid uhličitý (tedy bublinky) je kyselý a mimčům dráždí žaludek: „u kojenců může vyvolat až zvracení s rizikem vdechnutí zvratků“. Taky jej může bolet bříško kvůli plynatosti. Tak sleduj jestli neblinká, ale jinak by se snad nic stát nemělo. Držím pěsti!