Kdy začít přidávat do příkrmů maso?

zuzan88
25. únor 2019

Ahoj holky, chtěla jsem se jen zeptat, kdy doporučujete začít přidávat do příkrmů i masíčko? Nám je teda teprv 5 měsíců a cca měsíc zkoušíme k obědu zeleninu a chystám se začít s ovocem. Jakoukoliv radu uvítám 🙂

suzanne_capulet
25. únor 2019

@zuzan88 ahoj ja se inspirovala na strance kojeni.net..je tam krasna tabulka kdy co zavadet 😊

mku
25. únor 2019

Ja jsem zavadela nejprve jednodruhovou zeleninu. Po cca dvou tydnech jsem zacala kombinovat vicw druhu zeleniny a po dalsich cca dvou tydnech jsem pridavala s masickem. Ze zacatku hlavne sklenicky, jednak domaci nechtel, jednak bylo jednodussi kombinovat ruzne druhy a bylo to bez prace 🙂
Ovoce jsem zacala davat taky v tomto obdobi jako dopo svacinku.

kittyy17
25. únor 2019

Začala jsem dávat maso, když měl zavedených 7 druhů zeleniny, a po obědě už nechtěl mlíčko

mirri7
25. únor 2019

Zavedu nejdriv zeleninku.. Vic druhu, aby bylo z ceho kombinovat. Zhruba po 4tydnech zacinam s masem... Ovoce davam, az kdyz je masozele prikrm fakt zavedeny... Nasla jsem doporuceni od sunaru, tak pridavam

zuzan88
autor
25. únor 2019

Takže první zelenina (to už máme), k tomu maso a až pak ovoce?

kittyy17
25. únor 2019

@zuzan88 když dáš ovoce dřív, může se stát, že malý mlsoun nebude chtít zkoušet zeleninu s masem, protože to není sladké. Nejdřív ho musíš naučit jíst všechno bez vybírání a vymrcovani, musí pochopit, že je to jídlo na zahnání hladu, a že to vlastně chce...

zuzan88
autor
26. únor 2019

@kittyy17 zaleninu ji bez problémů