dobrý den,
mám dotazy dva, ale nechtěla jsem zakládat dvě diskuse, tak snad nevadí 🙂
asi hned na začátku - syn bude mít devátého května devět měsíců...
chci se zeptat, kdy vám nějak pořádně začaly pít vaše do šesti měsíců plně kojené děti?
my od konce šestého máme příkrmy, malému i chutná (je to teda den ode dne různé), ale také se pořád dost kojí. Kojím ráno, když moc nesní na sváču, tak při svačince, před spaním a většinou v noci, jak kdy, někdy jednou/dvakrát/tisíckrát, když něco zlobí. Ale co se týká pití něčeho jiného, moc se mu nechce no.. Nabízím vodu, čaj, šťávy domácí, nejdřív jsme měli medelu pro kojence láhev, teď máme avenit (myslím že se jmenuje) hrneček. Z toh je to trochu lepší, ale max pár hltků u jídla, toť vše... jsem pak trochu na vážkách, jak často vlastně kojit, aby měl dost tekutin, ale i jídla atd.
a další dotaz.. vkročili jsme zřejmě do období, kdy syn nechce moc nikde být v ohraničeném prostoru, ne ohrádka, ne postýlka atd. Nejlépe v náručí... jelikož jsme cvičili od třetího do sedmého měsíce Vojtovku (přestali jsme, jak začal lézt), nebylo nám doporučováno nosítko. Je tady někdo, kdo cvičil? Už asi normálně můžu používat, když už necvičíme? díky za tipy 🙂
Nám bude příští týden 9 měsíců. Též kojený již se zavedenými příkrmy, nepije vůbec. Odmítá láhev. Zkoušela jsem mu dát i UM - bez úspěchu, takže prso nabízím v podstatě furt, tedy nabízím, pořád se po mě sape.
@krisvm Je těžké najít fyzio, která/ý je otevřený nošení:/ většina si to ani nenechá vysvětlit a rovnou to zakáže, my měli štěstí na rozumnou paní, se kterou se dalo bavit a byla z mladší generace okoli 30-40🙂 je ale potřeba říct, že syn neměl žádnou extrémně vážnou situaci, která by nošení opravdu znemožňovala.
Malá je kojená, od půl roku nabízím čaj přes hrneček Avent, ale teda žádná sláva, dá si pár doušků anebo se nenapije vůbec. Nabízím, zkouším, ale prostě nechce
@krisvm Odpovím ti teda na obě otázky podle nás. Tři kojené děti, ti dva starší začali tak nějak více pít z hrnečku/flašky až kolem roku. Do té doby prso. Měli prso k dispozici non-stop. Poslední syn má teprve 5 měsíců a je zatím výhradně jen kojen - bez prikrmu, zatím odmítá. S nejmladším synem chodím cvičit od jeho necelých třech měsíců ( ne vojtovku ) a taky je to výhradní nošenec. Fyzioterapeutka nemá absolutní problém. Neurochirurg taky ne. Myslím, že pokud máš dítko správně usazené, neměl by být žádný problém v nošení. Pokud si nejsi jistá správným nastavením, kontaktuj regionální skupinku v nošení a holky ti rády pomůžou. Většinou stačí poslat jen fotky a holky poradí co vylepšit, utáhnout, povolit. Pokud ti dítko preferovalo / preferuje jednu stranu, je důležité, aby si mu v nosítku hlavicku polohovala. Syn mi preferuje jednu stranu, takže v nosítku mu pokaždé střídám prsa, aby pokaždé spal na jiné straně.
Dle Margit Slimákové stačí do 1r pokrýt pitný režim dítěte pouze MM. To jsem slyšela na jejím YT kanále a od té doby to neřeším a k příkrmu vždy dokojím...
@krisvm Odpovím na dvojku - vojtili jsme rok a půl, celou dobu jsem nosila v šátku a občas v nosítku🙂 jediný co, tak chtěli na terapii vidět úvaz a jaké máme nosítko, jak v tom vypadají záda a jestli není syn vykřivený...nebyl, fyzio se nejdřív netvářila, ale když to zkontrolovala tak neshledala nic špatného, jen že nesmí být nakřivo a musí být opravdu dobře podsazený. Nosítko bylo kibi, šátků mám plno.