Dobrý den, před 4 dny jsem začala u mé dcery zkoušet zeleninové příkrmy. Malé je 5,5 měsíce, ale je narozená o 1,5 měsíce dřív, takže se bere jako by měla 4 měsíce. Zkoušela jsem dýni a dnes brambor. Ani jedno nemělo ovšem takový úspěch jak bych čekala, dýně ještě ušla, i když neřekla bych, že úplně otevírala pusu, spíše při lehkém otevření jsem jí to dala na kořen jazyka a ona polkla, snědla max.50g, ale brambor katastrofa, vysunovala to jazykem. Kdy se vám děti rozpapaly a začaly otevírat pusinku? Vím, že to chce čas, jsem asi jen zklamaná, protože jsem čekala, že jí bude více chutnat. Je plně na UM. Děkuji
Kolem osmi mesicu
Me oba synove vicemene hned co jsme zacli..oba po ukoncenem 4.mesici☺️Prvni den s novou zeleninou 3 lzicky a druhy den vetsinou hned cela sklenicka☺️
Tohle je strašně individální, někdo hned, někdo je ještě v roce z větší části na mlíce. Chce to zkoušet, nenutit. Zezačátku je to hlavně o ochutnávání nových chutí, učení se posouvat potravu atd. Můj syn se teda cpal příkrmy od začátku, od první lžičky (od 5,5 měsíce, narozen o 3 týdny dřív), když jsem nedávala, řval 😀.
Hned od prvního sousta otevírala pusu jako by mě chtěla spolknout ( 5 měsíc, plně na UM). Nejvíc jí chutnala cuketa, batáta, hrášek a květák. Po mrkvi se oklepávala hnusem. 😃 Snědla svoji porci a potom hypnotizovala u jídla mě...Teď má rok a maso, zeleninu a přílohy do ní nemůžu dostat. Když sní 50g je to zázrak.
Prikrmy jsem začala u syna v pěti měsících. První dny teda masakr, sem si taky říkala, jak mu tohle bude chutnat a nakonec snědl trochu a nic. Po několika dnech teda už zvládl tu 125g skleničku a pak 190 místo jednoho mlíka. Z pusinky mu to leze porad trochu, ale už otvírá pusu, protože ví, že dostane, takže předpokládám ze mu chutná. Ale bylo to tak na pět šest dni, než pochopil jak jist lzickou. Pak už začal koukat do talíře i nám a vždycky je úplně zhypnotizovanej, jakmile vidí, že my máme a on nedostane.🙂 dejte tomu čas, je to pro prcka nový, ochutnává, zkouší, něco mu bude chutnat víc, něco neprojde.🙂
Kolem 5 měsíce, ale začátky chtějí trpělivost. Větší množství naše dítko snědlo tak po 14 dnech ochutnávání.
Moje děti začali jíst až po roce ....do té doby pár lžiček....
Do půl roku jsem kojila, důležité je pozorovat i zájem dítěte o jidlo, hodně se malá rozjedla v 8 mes
Tyjo, 4. den a snědla 50g? To je super! Mě kluci ze začátku snědli třeba jen lžičku dvě. Postupně se rozjedli s tím jak jsem přidávala druhy zeleniny. Ty jednodruhové mi nikdy moc nechtěli. Oba to jsou velcí jedlíci!
Zacali jsme po ukoncenem 6. mesici. Poradne jist mi zacina az ted, bude mu osm mesicu, a zeleninu jen nakrajenou na pidi kousky, mixovanou nechce. Jinak teda, jestli muzu radit, nejdriv bych zacala lehkou zeleninou, brambor je do briska na zacatek tezsi.
Moc Vám všem dámy děkuji za zkušenosti i povzbuzení 🙂
První týden dcerka spis jen ochutnavala a dávala jsem ji třeba jen 3 lžičky. Pak se rychle rozjedla a do dvou týdnů už zbagrovala takových 120g. 😉