Dobrý den , maminky kry je vhodné nahradit jednu porci mléka celým jídlem ? Dcera má 5m, zkoušíme zeleninu a ovoce a vždy dam dopit UM.
Děkuji
No, v podstatě hned od začátku, děti mi toho snědly vždy docela dost, dalo by se říct celou porci, takže jsem nedávala dopít mléko, spíš jsem zkrátila interval do dalšího krmení, kdyby ten oběd náhodou nestačil. Nevím, jestli je to dětma nebo mým postupem, ale přechod na příkrmy jsem měla u všech dětí bezproblémový.
Na to neni spravna odpověď. Muj maly ma 10m a nema stale nahrazene ani jedno jidlo. Je to pjerun a jidlo odmita.. v 5ti mesicich by miminko melo stale spis jenom ochutnavat nemusi jeste jist jakoze jist 😉 nech to na miminku, co sni, to sní, kdyz nechce, netlacit do něj.
Samozřejmě ze ji mléko dávam , spis jsem v tom asi opatrná, mám obavy ji v jednom měsíci dat vyzkoušet tolik potravin (imunologické okno ) nenutím ji , naprosto se ji přizpůsobuji . V mem okolí mají kamarádky v 5m už maso a mnoho druhu zeleniny ...
A ještě prosím , maso mám dat do zeleniny nebo dat taky zkusit samotné ?
@tercasv
@zuzkasim Cela porce je cca kolik ? Mě sní dcera cca 80-100g zeleniny plus se dopije UM
@ondruchovat maso do zavedené zeleniny. Cela porce asi szandadni sklenička? Malá je asi 125g. Takove mnozstvi mojedeti snad nikdy nesnedly... az kolem roka . Jine deti jedi v 9m 200, 250g😅
@ondruchovat Už mám děti natolik velké, že gramáž si opravdu nepamatuju, ale ze začátku to prostě byla jedna celá větší mrkev, potom jedna střední mrkev s jednou střední bramborou... Když jsme od kohosi dostali nějakou skleničku kupovaného příkrmu, tak to vycházelo víc jak ta malá sklenička. Samozřejmě při prvních pokusech netušili, co mají s tím, co jim strkám na lžičce dělat, oběd trval třeba půl hodiny, zkoušela jsem dávat pít z pítka a trvalo i to, než se to naučili (hlavě to pití), ale ve výsledku si myslím, že je lepší být trpělivější a vytrvalejší u toho jídla, než po prvních lžičkách, se kterým si miminko neví rady, hned dokojit...
@ondruchovat jinak maso jsem si uvařila nejemno nakrajela a nacpala do tvoritek na led a do mrazaku. Pak jsem vzy jen vyndala kostičku nebo dvě.
@ondruchovat já dávám nové potravin tak po týdnu 🙂 malé bude 22.11. půl roku a už jí brambor, batáty, mrkev, dýni, cuketu, petržel, řepu, hrášek, rýží, kuřecí, hovězí, piškoty, jablko, banán, švestky, hrušku 🙂 ale pokud jí to vyhovuje, tak dávej, jak ona chce a snaží se jíst 🙂
@tercasv dcera má 17.11. 5 měsícu a měla dýni , cuketu , řepu , batáty, mrkev , hrusku , jablko .
Určitě , jen sem měla strach asi celkové z toho jídla a trávicího ústrojí a alergii . Děkuji :/)
Malé je 5 a půl měsíce, příkrm má okolo půl 12. Někdy si dá ještě trochu mlíka, někdy ne, někdy až za hodinu 🙂 většinou má zeleninu +maso nebo rýži. Dopoledne má ovoce a piškotya má to stejně, někdy si dá mlíko, někdy ne🙂 podle mě to chce čas 🙂 pokud má pak ještě hlad, tak jí mlíko dej 🙂