Jen nám 7m jde mi o to ze bych chtěla dát jablko a hrušky.
.Děkuji za odpovědi.. 😀
Teď to čtu znovu a píšeš čerstvé....tak to netuším, je to hůř stravitelné tak nevím 😂
není sezona, rozhodně bych do 7 měsíčního neprala jablka a hrušky uskladněné skoro rok, počkej jak začne dozrávat u nás ovoce, nebo třeba přesnídávky.
Záleží jaké v 7 měsíci jsem malému už dala kousek rozmačkané meruňky, banánu, broskve pak rozmixovane jablko. Samozřejmě postupně a vždy nejdřív jen kousek.
v sedmi měsících už děti ochutnávaly sezónní ovoce. první banán pak v létě klidně borůvky, maliny, žužlat jablko, hrušku, ...
já zavádělaa ovoce až naposledy, tak záleží , co máte zavedeno. Ovoce je sladké a udajně není dobré ho zavadět dřív, aby jedl i normal jídlo. Děti si velmi rychle umí zvyknout na sladkou chut totiž
Dávala jsem jen čerstvé a až tak v osmém měsíci, kdy už jedli masozeleninu a bílý jogurt.
Ovoce může být klidně jako první příkrm. U dcery jsem dávala od začátku (ukončený 6m) spolu se zeleninou, masem, vejci, lepkem. Jedla vždy sama formou BLW, takže jsem to jen podala ve vhodné formě. První léto zbožňovala sezónní ovoce, snědla toho tuny. Teď ve 2 letech spase opravdu cokoliv. Rozhodně bych neřekla že platí, aby mělo dítě ovoce až později, aby se nezvykalo na sladkou chuť. Vždyť mléko je taky sladké.
Já extra neřešila, co v kterem měsíci mám zavádět... Ale oba synové jedli banán snad kolem 5 měsíců a pak ovoce, co bylo... Když bylo staršímu kolem půl roku, dozravaly meruňky, tak je zuzlal, pak byly všude melouny atd.. prostě jsme to zkusili, a když chtěl, tak ochutnával 😉 stejně tak, když pak rostly na zahradě okurky, rajčata atd... naštěstí ale tedy ani jeden netrpěli na zácpy a neměli alergie (třeba banány dost staví, tak někomu vadí...).
Já to teď řešila s doktorem. Říkal že když budu dávat na konci pátého zeleninu, během šestého zeleninu s masem tak na konci šestého měsíce můžu začít dávat jablka s piškoty.