Moc by me zajimalo, kdy jste poprve svému ditku dali papat mlecnou kasi? Na krabicce je 4+ ale doktorka nam rekla ze uz muzem ve 3 mesici. Nevim jestli nam to nerekla proto, ze uz mu kojeni nestaci a musim dat občas UM. Strasne moc dekuji za rady 🙂
nám řekl doktor, začátkem 5. měsíce, že mám dávat na noc kaši, ale do teď jsem nezačala.. nevidím důvod, nakojím ji před spaním, a spí od 20.30-07:00hod..
Před ukončeným 4.měsícem bych nedávala nic jiného než MM (potažmo UM) v žádném případě.
Mléčnou kaši jsem nedávala nikdy, nic lepšího, než mm neexistuje. Doma dělané kaše, pohankové, ovesné, jahelné, čirokové, .. jsem začla dávat někdy kolem roka, protože si je dělávám k snídani.
Prvni kasi ryzovou nam doporucila. Nestačí pac maly byl uplakany, cucal si neustále ruky, po 10 minutach se kroutil u prsa,budil se v noci co hodinu.. ted mu odstrikavam, pac to krouceni je i pro me neprijemne a abych vedela kolik toho vypije.. vypije i 180 ml a nestaci mu.. nekde jsem cetla ze slabe mleko neexistuje, ale ja ho mam jak vodu a to muzu odstrikavat cely den.. co davam bebu tak je hodny, place jen kdyz je unaveny, spinka i 4 hodiny..
Narodil se velky, 4720 g a i v porodnici mi rikali ze mu to mozna nebude stačit ze mu budu muset obcas dat um. Vydrzela jsem to 2,5 mesice jen na mm, a pribiral asi 100 g týdne.
@sussane22 a jako barvu si myslis, ze ma mit materske mleko? To jak vypada, vubec nic nenaznacuje. Vi tvoje lekarka neco o rustovem spurtu? Poradila ti misto cpani um jak efektivne navysit laktaci? No ze se ptam.
Myslím, že pokud už občas dáváš UM tak je otázka mléčná/nemléčná pasé a pokud ti spí v noci déle, tak klidně až kolem pátého, dříve mi přijde zbytečně lepit žaludek kaší místo mlíčka...
Dekuji za rady. Byla jsem z toho zmatena a nevedela jsem jestli se doktorka nespletla s tim 3 mesicem
Jo a jinak MM jsem měla po odstříkání jako modrou vodu a nahoře vrstva tuku, co si pamatuju. Jak píšeš, tak bych asi zkusila zvýšit laktaci, ale je to i o tom, jak vám to vyhovuje.
Tak přejděte na UM, jestli je to nutný, ale určitě ne kaši. Tu fakt až od 4 měsíců nejdřív. mimochodem, vzhledem k věku nejedná se o tříměsíční spurt? To se dcera kojila taky častěji, večer třeba téměř dvě hodiny v kuse. Mléko se tvoří hlavě přikládáním, jedině tak dostává ty správné pulsy od miminka a mění se tím i konzistence mléka dle potřeby miminka, odsávání možná zvýší produkci, ale nezmění se konzistence.
Ja mam pruhledne bile mleko a žádný tuk jsem tak nikdy nemela
@sussane22 saje ti dite z prsu efektivne? Ma pauzu v brade? Davas dudlik ci lahvicku? Pri rustovem spurtu je zcela bezne, ze dite chce kojit i po hodine.
Pokud chces zachovat kojeni, tak zavolej LP, pokud na tom netrvas, tak se omlouvam za nevyzadanou radu.
Nechci byt za chytraka,ale jak uz tu padlo. Maly toto kolem 3 mesice predvadel,vcetne tech scenek s odtrhavanim,kojil se take velmi casto. Trvalo to tri tydny,pak mesic lepsi a pak nanovo. Rustovy spurt. Nikdy me nenapadlo nic pridat😉
A mlecnou kasi jsem zavedla ted - 9 mesicu. Jen obcas a pro chut,kdyz jsem leniva ji uvarit poradne...
Vsem dekuji za rady, urcite kojeni jeste vzdat nechci 🙂
@sussane22 po case se meni tok mleka, je pravdepodobne, ze z toho duvodu se ti miminko u prsa rozcilovalo. Pokud chces zachovat kojeni, mela bys zahodit um a jen kojit. Nevazit, nekoukat na hodiny. Nedavat dudlik ani lahvicku. Pri kojeni stlacuj prso, pokud je tok pomaly. Spi s ditetem, nocni kojeni je prospesne pri rustovem spurtu i pri bojkotu kojeni. Laktaci navysis bylinkama (jestrabina, benedikt, piskavice), cernym pivem, homeopatiky. Bud trpeliva a duveruj svemu telu a tomu, ze jsi schopna kojit sve dite. Lekari casto davaji v tomto smeru spatne rady. Umi lecit akutni nemoci, ale stran kojeni se drzi zastaralych rad.
@panickatlamicka dekuju za rady 🙂
MM je lehčí než UM nebo kaše, našemu "otesánkovi" taky přestalo stačit MM a 2x denně dostane falšku UM a je prostě spokojenej. Jinak jen kojí. A k obědu dostane zeleninku. Ale kaši bych ještě nedávala, to asi fakt ne.
@sussane22 a proc potrebujete vedet, kolik vypil a mleko mu odstrikavat do flasky? Vzdyt je to hloupost. Kojte casto, mejte trpělivost, kdyz se vzteka, hodne pijte, melta, nahrivani prsou ve sprse i pri kojeni, vyzivne jidlo...
To bude spurt. Kasi nedavat.
@sussane22 Podle mě je to spurt a bojkot,protože ho krmíte z láhve,co jsem pochopila.....tak není divu,že dělá to co dělá.Ukojit se dá i veliké dítě
Žasnu nad některými názory doktorů.
Barva mléka i složení ,je přesně takové jaké potřebuje Tvoje miminko.
Pokud chceš kojit,tak už to tu zaznělo od @panickatlamicka
@swetlusska tak aspon nekdo se nasel komu mm prestalo stacit 🙂 jj tu kasi mu davat jeste nebudu, je to brzo
Kdyz jsem se narodila byla jsem na UM temer hned, proste to jinak neslo.. nemocna byvam minimalne, zadne alergie proste nic, zdrava jako rybka .. navic jsem mela tolik obranych latek ze i nektere ockovani v pozdejsim veku me nemuseli davat.. tak osobne si myslim, ze pokud to diteti nestaci a place skoro celý den, u prsa nevydrzi, nespi a maminka je na zhrouceni, protoze min tyden nespala, zavedeni částečného UM nicemu nevadí.. nenachala bych ho trapit, ted jsem stastna ja i on, spinka mi pres den nekdy i 7 hodin, a v noci taky krasne, kdyz nespi tak se smeje, vykládá 🙂 vubec se to neda srovnat s tim jake to bylo pred tim..
Nechápu, k čemu jste chtěla rady, když jste si to stejně udělala po svém. Holt dát lahev s UM je jednodušší...
@sussane22 jakoze vyskyt protilatek z nemoci, proti kterym se ockuje, souvisel s tim, zes byla na um? Ale prosim te 😂 .
@kacasa no Laktacni liga pry sem tam mela spatne recenze, ale ber to jako info z pate ruky 🙂
Tak kase rozhodne ve 3 m vhodna neni. Ja dala poprve kasicku ke snidani skoro v 10 mesicich. Jinak z ceho soudis, ze mm nestaci?