Maminky chtěla bych se vás zeptat, kdy je asi nejlepší začít dávat příkrm nejen na oběd? Malému je 5 měsíců, cca týden a půl jsme na příkrmech pouze v době oběda jinak je na UM. Sní půl skleničky první mrkve nebo brokolice a pak se dokrmí UM. chtěla bych mu začít třeba dávat i svačinky nebo tak, ale nevím kdy je ten správný čas. Děkuji
takže až bude papat i masíčko, tak mám zavést další příkrm během dne chápu to dobře?
ono těžko říct, my tři týdny dokrmujeme a už to vypadalo, že bude na plné obědové dávce... no a ted zase sní jen trošičku k obědu. Ale občas jí vyzkouším dát trochu banánu nebo jablka ke sváče. Ale vždy dokojím.
@valentice2 to neni o mase... az budes mit skoro nahrazenou jednu krmnou davku, tak zacni s dalsim jidlem. To trva cca mesic. nicmene je to individualni, zalezi na miminku a taky na mamince 🙂 Je rozdil u kojenych a nekojenych deti atd. deti na UM ji vetsinou pevnou stravu driv, nez kojene. Treba muj maly ted nekolikrat v 9 vecer hlad vecer, prsa vypity, tak jsem mu sla varit presnidavku. Tak jsme vcera v podvecer dali jeste kousek jidla a pak byl klid. Sleduj ho, pozoruj, to ti napovi vic, nez tisic prirucek, ve kterych kazdy autor pise neco jinyho 🙂 ja si precetla papir od doktorky, clanek tady a par dalsich a udelala jsem si z toho mne vyhovujici kompromis 🙂 tady je to docela hezky http://www.kojeni.net/zavadeni-prikrmu.html , ale nic neni dogma 🙂
nam rikala sestra v poradne rozestp 14 dni mezi zeleninou a ovocem....
maso postupne po zelenine ale neni vubec nutne pred ovocem...
malá má necelých 5 měsíců a už máme příkrm normálně místo oběda.Už jí pak UM nedávám.Je to hrozný jedlík 🙂 jen nevím kdy můžu dát třeba jablíčko s babánkem nebo tak..To bych prosila o radu.Děkuji 🙂
v úterý to bude 14dní co jsme na příkrmech. ještě stále máme jednu skleničku na dva dny, ale od zítra chci zkusit malému dát celou skleničku a uvidíme... s ovocem bych asi začla až tak nejdřív za týden jako svačinku, podle toho jestli ho ted zasytí ta sklenička. Tak snad to klapne 🙂
Za 3tydny maso, dostat v se zhruba na 120-200g porce na obed, pak můžeš zkusit další příkrm.