Kdy dáváte přesnídávku?

18. říj 2024

Ahoj. Syn dostává mléko už jen večer a ráno , ale poslední dobou se mi v noci dost budí, standardně je to spáč.
Můžou to být samozřejmě zoubky, ale ikdyž nám rost spodní jeden tak nespal tak jednu noc. Teď se klube druhý, už prosvítá pod dásní, snad se brzy prořeže..
Ale někde jsem se dočetla, že by se neměly dávat ovocné přesnídavky později odpoledne, aby děti na večer neměly moc energie..
Ale popravdě úplně nevím jak jinak lépe to uspořádat. Protože ráno první dostane mléko kolem 8h. Pak kolem 11-12 h dostane příkrm/ oběd.
Pak odpoledne dávám tu svačinku přesnídavku ovocnou většinou kolem 15-16 h a navečer kolem 19 h dostane mléko a pak ještě než jdu já spát. Ale teď už asi týden vstávám co dvě hodiny, dám dudlik a spí dál.
Jak to máte prosím vy?

jahodi
18. říj 2024

já to mám dokonce napsaný i když moje dítko už je větší ❤
8.00 mlíko
9.30 kaše s přesnídávkou (dělala jsem ovesné, jáhlové)
12.30 obídek
15.30 jogurt s přesnídávkou. Někdy jsem místo toho namazala kousky křupek tvarohem a na to strouhaný sýr
18.30 nějaké zeleninové jídlo (to si už nepamatuju, nevím co přesně to bylo. Asi i nějaké polívky, povařená zelenina mixlá na pyré nebo polívku...)
20.00 mlíko

biciklissie
18. říj 2024

Já se musím přiznat, že toto jsem vůbec neřešila. Sestavila jsem si jídelníček podle toho, jak to vyhovuje nám. Samozřejmě, kdyby děti měly problém se spaním nebo s režimem, tak by mě to nutilo řešit víc. Syn tedy měl období, kdy brutus špatně v noci spal, bylo to období cca 1 rok až 2. Ale jídlu přes den jsem to nepřičítala a večer už ho víc nacpat nešlo. Prostě potřeboval hodně jíst i v noci, měl UM. Normálně měly děti odpo na střídačku na svačinu jogurt, přesnídávku a ovoce. A k večeři kaši, dokud nechtěli jídlo jako my (pečivo).

kristyn86
18. říj 2024

A jak je stary?Ja bych mu zaradila uz veceri. A mleko tesne pred spanim. Pak vam jeste chybi dopo svaca,k tomu se asi dopracujete...Jinak toho,ze dite bude mit hafo energie po presnidavce,bych se nebala. Vybirej bez pridaneho cukru. Me pripada,ze se to uz prehani. Ano,deti si dobiji sladkostmi energii,ale spis typu bonbony,cokolady,susenky atd. nez ovocnou presnidavkou. A navic to nedavas hned pred spanim. To buzeni bude spis zoubkama nebo potrebuje kontakt. Me to taky nekdy deti delaly.

autor
18. říj 2024

@kristyn86 7 mesicu a kousek.. ale jsme zhruba od 1 mesice veku na UM, s prikrmy jsme zacali drive na doporuceni doktora kvuli refluxu. Ten uz moc nastesti nepozoruji… ale uprimne nevim kam vtesnat dopoledni svacinku kdyz mleko dostane kolem 8h a pak v 10 h jde spat. A co k veceri? Nemlecnou kasi?

kristyn86
18. říj 2024

Na dopo svacu je jeste cas,myslela jsem,ze mu uz bude vic k roku. Zatim neni treba tam dopo svacinu zarazovat. K veceri bud kasi,ja davala mlecnou. Ale chce to zkusit,jak to sedne,nektere deti boli po kasi pak brisko a moc se nedoporucuje z vyzivoveho hlediska kase na noc. Ale mym detem to nic nedelalo. Nebo jde dat to same,co k obedu. Nejaky masozeleninovy prikrm,polevka atd..

kristusr
22. říj 2024

Můj maly měl teď 7mesicu, režim úplně nemáme takže se přizpůsobují. Jinak ráno mléko, ale vstává jak kdy, někdy v 6.00 někdy po 7.00. pak znova dopoledne mléko, většinou kolem 10.00, pak zel. S masem. Odpoledne mléko, večer kolem 18.00 kase mlecna, před spaním mléko, chodí okolo 20.00. během dne dostava piškoty a nebo křupky. Ovoce mi nechce. Jogurt jsem ještě nezkoušela.