Kde sehnat kvalitní maso na dětské příkrmy?

hanka_12345
17. zář 2018

Ahoj holky prosim o tip kde se da sehnat kvalitnejsi maso pro prcky na prikrmy, nebo kde kupujete vy.. dekuji

guinea
17. zář 2018

@hanka_12345 To by mě taky zajímalo...

olga_
17. zář 2018

Zkusit v okolí nějaký "domácí" zdroj, malé farmičky a chovatele v okolí. Dobré maso má i Globus, ale ten je pro většinu republiky nedostupný... Takto jsem to měla já.

lenkas1982
17. zář 2018

Doporučuju na FB skupinu "Přebytky ze zahrady (zelenina, ovoce, vajíčka, drůbež atd...)"
Dají se tam koupit kuřata, krůty, jehněčí, hovězí, králici, aj. z domácích chovů. Taky vejce, zelenina, ovoce, ořechy, aj.

alboo
17. zář 2018

@hanka_12345 nejlepe pozeptat se v okolí. Většinou není problém sehnat. Obchode maso jiz nejakou dobu nekupujeme vůbec. Ale chce to umet trochu plánovat a mít velkej mrazak 🙂. Vše kupuji z malochovu, nejlepe domaciho chovu, ale objednavam treba i 2-3mesice dopredu

hanka_12345
autor
18. zář 2018

a nekdo tip na neco v okoli brna? 🙂

hanka_12345
autor
18. zář 2018

krom toho globusu?

kattyd
18. zář 2018

@hanka_12345 v brně mam velice dobrou zkušenost s masova bedýnka http://www.masovabedynka.cz/ mají prodejnu na merhautove a vyborne hovezi a veprove z farmy v Miroslavi. A kousek od toho take na merhautove je ještě Bedynky brno kde se da objednat bio zelenina a maso jehneci, kureci, kachny, kruti. Kolegine kupuje maso i ve Sklizeno a pry taky dobry

lennus
18. zář 2018

Zdravá výživa, farmářské trhy, bedýnky např. freshbedynky.cz

hanka_12345
autor
18. zář 2018

@kattyd super

ivuska1986
19. zář 2018

Ahojky, kupuji jedine v Globu

eshly28
19. zář 2018

@hanka_12345 ja jeste objednavam farmbox. Objednava se jednou za 14 dni. Zrovna v pondeli maji uzaverku🙂

bayt
19. zář 2018

Já jsem ještě nekupovala, řeším to skleničkama, ale zašla bych k dobrému řezníkovi. Tady v Praze se najdou luxusní řeznictví.

alcar
19. zář 2018

Ja kupuju jedine v Lidlu nebo Globusu. Jedine kralici kupuju od mistniho pana, ktery kraliky chova. Jinak u nas v okoli nikdo nic neprodava.

alcar
19. zář 2018

Jinak s nekolika reznictvima mam dlohodobe spatnou zkusenost. Jsme u hranic s Polskem a vykupuji to od Polaku. Maso druhy den smradlave a z kurete vytece 0,5l vody.
U masa z Lidlu se mi to nikdy nestalo. Maso vzdy vonave, chutne.

guinea
19. zář 2018

@alcar Tak to máš kliku, s tím Lidlem. Já mám od těhotenství extra citlivý čich a u nás v Lidlu kupuju jen krůtí, občas kuře. Ostatní už ne, nebavilo mě pořád dokola vyhazovat zkažené maso. Zvlášť mleté bylo tak 1:5, jestli bude čerstvé, nebo ne. Reklamace bohužel nemá smysl, protože kuřák nebo starší člověk to neucítí. Řezník (samostatný obchod) taky tragédie, kuře krůty z Polska, a když jsem si nechala ukázat lísteček od slaniny, nestačila jsem se divit, jak byla “proéčkovaná”.

luj89
19. zář 2018

ja kupovala maso ve sklenicce (jinak jsem vse varila cerstve), protoze jsem nejak nemela duveru v maso z marketu ani od reznika a nemam zdroj farmarskeho masa. Jsou sice i bio bedynka a tak. ale ty rozvazi maso jen malokde.

sarkar
19. zář 2018

@alcar
@guinea
No holky zrovna tuhle jsem chtěla koupit celé kuře v Lidlu...jasně, bylo v akci. Otevřela jsem chlaďák a málem umřela smradem. Jak jsou ta kuřata balená shora jen fólií, tak na spoustě kuřat byla potrhaná a maso smrdělo. No nekoupila jsem.
Ale jinak v Lidlu maso taky kupuju. Úplně nejraději mám ale globus, kde prodavačky i poradí a mají přehled o tom, které maso je vhodné na co.

koncita
19. zář 2018

pokud máte možnost, tak dobré maso koupíte i v Makru

alcar
19. zář 2018

@guinea
@sarkar no je pravda, ze jsme.tu meli Lidl kvuli rekonstrukce asi pul roku zavřený a kdyz otevreli novou prodejnu, tak mam zatim.jen dobre zkusenosti. Asi se vic snazi. 😀 Jinak.kupuju jen takove to v tech vanickach s oznacenim farmarova volba nebo tak nejak.