Dobrý den,
jdu si pro radu,kde kupujete maso pro svoje děti? Je nám půl roku a 3týdny dlabeme v poledne zeleninku,tak bych už ráda přidala maso..
Děkuji za tipy
Čas od času kupuju domácí kuře od chovatelů poblíž, když byla malá úplně malinká, tak jsem ho kupovala častěji než teď. Teď kuřecí nekupuju skoro vůbec, nedávno jsem maso v naší stravě dost omezila na max. 3 porce týdně a často máme třeba králíka nebo hovězí (hovězí je tedy z obchodu).
Doporučuju se poptat někde v okolí, jestli nenarazíš na někoho, kdo kuřata chová.
děkuji
@syfa Zrovna kuřecí maso bych nedávala, pokud nevíš jakým způsobem jsou kuřata chována. Dala bych spíš králíka, kachnu - libovou, když už tak krůtu (je sama velká, tak nepotřebujou tolik podporovat růst). Kuřata jsou dost vyhnaná hormony.
Pokud ty vyhovují skleničky, tak se dá sehnat čisté maso ve skleničkách od Hipp, bio kvalita. JInak kuřecí maso opravdu nic moc, to běžné z obchodu.
Kupovala jsem na první příkrmy hlavně farmářské. Tam roste kuře přirozeně. Kvůli dostatku železa jsem ale používala už od začátku hodně i hovězí nebo farmářská játra. A ne, játra nejsou filtr plný odpadků😉
@melodygirl to je mýtus (i když v našem státě nikdy neříkej nikdy 😀). Ta kuřata jsou tak vyšlechtěná, že opravdu stihnou vyrůst za 40 dní při minimálních požadavcích na krmivo. Jsou něco jako geneticky modifikovaná kukuřice 😀 Otázka je, jak moc je takovýhle šlechtění u zvířat zdravý, když u kukuřice to zdravý není vůbec 😝 A určitě teda ty podmínky chovu nejsou zrovna košer, ta zvířata nikdy nevidí slunce a žijou ve stresu (stačí malej úlek a jsou kaput), takže je otázka, jak je to maso kvalitní.
@melodygirl kachna je oproti kuřeti tučná a sehnat českou krůtu je ještě složitější než sehnat české kuře. Věština krůtího k nám jde z Polska, Maďarska a o tamních chovech bych pochybovala ještě víc jak o těch českých, nemluvě o přepravě x set kilometrů sem k nám.
Hormony nicméně fakt jsou mýtus, souhlas s @sarkar. Spíš vnímám rozdíl mezi masem z malochovu, na které se nespěchá a kterému je dopřáno alespoň trochu rozumné bytí a masem z intezivních velkochovů, kde se hodně spěchá a kde welfare je pomalu sprosté slovo. .
@syfa - kvalitní maso z českých chovů se dá sehnat třeba přes světbedýnek, já sice zatím příkrmy nevařím (teprve dopékám mimino 🙂 ), ale I pro nás ráda nakupuju v řeznictví na Vinohradské, pan Brabec. Mívají české telecí, jehněčí, pěkné hovězí, selečí a relativně lidové ceny. O kus dál je pak slavný Pavlis, maso super, ale ceny už dost nelidové.
Skvělé maso má i Real Meat Society, obchod v Náplavní.
Koupila jsem Bio kuře, rozporcovala prsa a stehna asi po 50 g, dala do mrazaku a jen odebírám. Oni toho zatím moc nesní, tak to male vydrží na delší dobu...z kostí ji udělám vývar. Myslím, že se to vyplatí, pokud nechceš dávat to šedé něco z obchodu..aspoň v prvním roce...
Já nekupuju vůbec, protože nám to mudr zakázal. Malá má hodně zvýšené hormony, ...a hlavní příčinou prý bývají kuřata. už je skoro rok nejí a je fakt že poslední kontrola před čtrvt rokem už dopadla dobře a hodně to kleslo.
a teda jednou jsem vzala nějaké bio z farmy a to nám nechutnalo, bylo hrozně tuhé....že jsem si říkala, zlaté napíchané kuře 🙂
Kuřecí maso a kuřecí výrobky kupuji jedině v raciole, zbytek masa v Globusu
Holkám jsem odmala dávala normální maso z obchodu (jen jsem si dávala pozor, aby bylo české). Tedka jsem sehnala hovězí BIO z farmy, tak jíme to :o) Ale kuře jsem sice sháněla, ale domácí nesehnala :o(