Kašičky na dobrou noc, kdy s nimi začít?

sixtynka
25. led 2016

Ahoj, dcera zacala dostavat zeleninove prikrmy a moc ji to zatím nejede. Ale nevim, kdy zacit s kasickou, na krabici pisou, ze je od uk. 4. mesice

kolibrik007
25. led 2016

Ahoj, ja jsem zacla s kasickou od uk. 4. mesice, prestoze jsem kojila. Mala nechtela vubec pribyvat na vaze. Jelikoz mame alergii v rodine, az do 1 roku byla kasicka HA od Nutrilonu. Od cca 6 mesicu jsem misto s vodou michala s umelym mlekem (take HA), aby byla kase vyzivnejsi. Male chutnala a krasne spinkala🙂

veronikabro
26. led 2016

Ahoj, já dávala nemléčné kaše Hipp od uk. 4 měsíce a dětem moc chutnaly, později jsem dávala i mléčné. Ty nemléčné kaše se dají smíchat s vodou nebo s MM, tak mi to přišlo fajn.

jipe
26. led 2016

@sixtynka To záleží na tobě, kdy a jestli vůbec začneš s kaší. Můžeš nejdřív od 4m, počkala bych minimálně 14 dní od začátku zeleniny. My jsme zkusili někdy v těch 4,5 měsících týden, pak jsem ale raději kojila a ted dávám od 6m a to už je na spaní dobré. Měla jsem nestle a ta byla řídká, ted máme mléčnou rýžovou od Hipp a ta je dobrá.

sixtynka
autor
26. led 2016

@jipe ja ze zdravotnich duvodu kojit nemuzu 😢 , proto zacinam uz tak brzy

jipe
26. led 2016

@sixtynka i tak, záleží na tobě, jestli budeš dávat dále UM nebo jestli zkusíš kaši, ono obecně se kaše doporučuje spíš ráno a večer třeba masozeleninová polévka, ale stejně všechny zkoušíme prcky zacpat kaší, jestli nebudou líp spát :D

sixtynka
autor
27. led 2016

@veronikabro prosim te, zacinala jsi tu kasi davat na lzicku? Nebo ze zacatku radsi udelat ridci do flasky?

kolibrik007
27. led 2016

@jipe ja si spis myslim,ze nejdrive by se melo zacit s kasi(klidne nemlecnou) a az cca po mesici,kdy si telo zvykne na dalsi stravu, pomalu pridavat zeleninove a pote az masozeleninove prikrmy. Kase je nejvice podobna mleku. A telo si postupne zvyka. Muze chvili trvat nez si mimi masozeleninku oblibi. S tou pomalu spise v case obeda. Az tak od roka bych davala treba slane vecere jako mame my( polivcicky a tak). Do te doby hezky kasicku🙂

sixtynka
autor
28. led 2016

@kolibrik007 mam porad dilema, jestli zacit s kasi na lzicku nebo do flasky. Mala, když vidi, ze se k ni blizi lzicka, tak uz vyvadi....

jipe
28. led 2016

@sixtynka já dávám lžičkou, malý se to krásně naučil, navíc flašku nechce, jak kojím. pokud je zvyklý na um do flašky, klidně dej kaši flaškou a až se naučí lépe lžičkou na zelče, tak přejdeš i na kaši lžičkou

jipe
28. led 2016

@kolibrik007 většinou se píše, že kaše je na noc těžká a hůř stravitelná než zelenina, navíc hodně sacharidů. Zeleninu začínáš 1 - 3 lžičky a postupně navyčuješ, kaše většinou dáš plnou porci... ale asi je to v zásadě jedno

kolibrik007
28. led 2016

@jipe dala bych ze zacatku prednost lehci verzi kase, treba ryzove nemlecne a take mensi porci. A detsky organismus si se sacharidy poradi🙂 . A kdyz jsem v 5. mesici dala prvni zeleninku,tak mala vymlaskla celou sklenicku mrkvicky ani nemrkla🙂 ale ano, souhlasim,ze deti jsou tvarne a poradi si ve finale se vsim🙂

kolibrik007
28. led 2016

@sixtynka ja bych asi vyzkousela oboji. Tim se snad nic nepokazi. Pokud je dcerka zvykla na flasku,pravdepodobne s tim nebude problem( das jen s vetsim otvorem?). Zaroven bych lzicku nevzdavala a nenapadne opakovane zkousela ( ob den ci podle situace). Nejakou mekkou ohebnou. Hlavne nenutit,pokud nechce. Zkuste u toho treba i blbnout a brat to s legraci🙂 nez si na ni zvykne. Ja jsem stale kojila a mala odmitala flasku(zaroven MUDr radila flasku radeji ne,aby ji nevymenila za prso. Ale pribirala malo,tak jsme od 4. mesice na tu kasi najeli vecer a vse se zlepsilo. Na lzicku si zvykla. Myslim,ze prijde den, kdy najednou zacne bastit lzickou. My to takhle meli s kouskama v jidle,kdyz byla starsi. Odmitala byt jen pozrit vetsi kus, tak jsme to vzdy po par dnech zase zkusili. Pak prisel den,kdy byl kousek prijat najednou z niceho nic🙂. Tak hodne stesti!