Kašička před spaním. Jaká je nejlepší?

16. led 2025

Ahoj, prosim doporucili byste mi jaka kasicka ored spanim je dle vasich zkusenosti nejlepsi? Chceme zacit nejakou pomalu zavadet, jen nevim, jake jsou ty TOP 👌. Asi nejlepe bezlepkove, maly ma ukonceny 4.mesic.
Dekujii

linducha90
16. led 2025

Vím, že se na to neptáte, ale kaši bych na noc nedávala, úplně to to miminko zabetonuje, je ještě moc malej...kaši bych dávala spíš ráno...

autor
16. led 2025

Sice se neptam, ale budu rada za vsechny poznatky, nemam v tom absolutne zadne zkusenosti nic. Takze pokud budou nazory, ze to neni vhodne, tak to budu samozrejme brat v potaz 🙂 maly je kojeny, ale nabira mene, kojit se snazim co to jde, tak nevim 🥺 kade byla doporucena pediatrou

miryp
16. led 2025

Když jsi otevřená i radám, pak bych rozhodně v tomto věku žádnou kaši nedávala a později ji nedávala večer. Střeva dítěte v tuto chvíli nejsou zralá na trávení obilovin (tato zralost nastává až kolem 9. měsíce věku) a budeš tak střeva zbytečně přetěžovat a riskovat střevní potíže, v horším případě i rozvoj HIT či alergií. Až bude dítko dostatečně staré, tak kaši podávat dopoledne a ideálně připravované z předem máčených zrn a vloček - ideální je pohanka, jáhly, rýže, atd.

volfikovi
16. led 2025

Kaše jsem úplně ve stravě malého vynechala . Když si vzpomenu jak zabetonovali dceru a skončili jsme v nemocnici tak mi kaše nesmí domů 🤐

mysh_me
16. led 2025

Na ukoncenem 4. mesici zacnete normalne zeleninovymi prikrmy. Taky jsem mela kojene mimi, ktere pribiralo pomalu, ale nase skvela pediatra me nenutila do um a poradila zacit prikrmy od toho 4.m. Bylo to super, mala mela zajem o jidlo a hezky jedla od zacatku. Zacali jsme par druhy zeleniny, pak i maso, ovoce. Kase jsem zavadela az jako posledni a mnohem pozdeji. Pribirala porad stejne malo, ale aspon se ukazalo ze to neni tim, ze by stradala v jidle (je hubena dodnes i ve ctyrech letech 🙂).

autor
17. led 2025

@miryp moc dekuji za vysveteleni, kdyz se nad tim vsim ted zamyslim, tak si rikam, proc lekari tolik tlaci na to, aby do tech miminek bylo “cpano” hned neco vic.
Nebudu tedy zbytecne nic riskovat a zadelavat malemu na zazivaci problemy, za to mi to fakt nestoji.

autor
17. led 2025

@mysh_me on se nam prave mrnous ted “vytahl” o 4 cm za mesic, ale ta vaha neni kdovi jaka no. Jako pribira, ale mene nez jeho “vrstevnici” , zkousela jsem ho davat vic na prso, ale napapa se co potrebuje a pak uz vymysli. Tak zkusime pomalicku pridat prijrmy a uvidime, na ty kasicky se vyprneme, nechci aby mel pak nejaky trapeni nebo boleni.
Dekuji 🙂

mysh_me
17. led 2025

Presne jako u nas! Taky rostla hlavne do delky, centimetry pribyvaly rychle, vaha pomaleji. Pribirala, ale mene nez vetsina deti… po kojeni byla spokojena, hezky spala, vic mleka nechtela. Ty prikrmy byly pro ni zajimave a ze zacatku spise zabava, zkousela nove chute a tak. Nase doktorka nas pro jistotu poslala i na vselijaka vysetreni, ale vicemene doktori nic neshledali a rikali, ze pokud nema vyslovene vahovy propad a stale pribira, i kdyz svym (pomalym) tempem, je to v pohode…

1pomnenka
17. led 2025

Nikdy jsem nedávala na noc kaši, je moc těžká do žaludku. Nebude ti v noci spát. Klidně jsem dala ročnímu k obědu s ovocem, ale na noc ne.

fouskovi
17. led 2025

Za nás tedy na spaní kaši rozhodně ne pak je bolelo bříško a kaše jsem zaváděla až měl nějaké příkrmy vyzkoušený

lobella
17. led 2025

"Resim" totez, maly pribira pomalu, ale hodne se vytahuje, pediatra, ze hned mu mam dat kasi na noc🙈 ze mam malo mleka, slabe mleko, no odkojila jsem uz 2 deti do minimalne 2 let kazde, treti prcek je stejny jak prvorozena, proste ucucava,obcas se napije vice, kdyz se obcas nacpe,tak to zase vyblije...rekla jsem dr sve, dal kojim, jka maly chce...ted na skoro 6m jsem zacala pomalu abizet zeleninove prikrmy, kasi dam tak za mesic nejdriv a bude to ke snidani...

jiss
17. led 2025

Jestli je plně kojený, spokojený, roste a nehubne, počkala bych s příkrmy až do ukončeného 6. měsíce. Pevná strava do nesedícího děcka není zábava :/