Kaše ve 4 měsících. Jaké dáváte?

nikiwi99
6. říj 2024

Ahoj🤩
Chci se zeptat,jaké dáváte kase na dobrou noc(nebo jiné) od 4.mesice?
Která je za vás nejlepší? 🙂

Děkuji.

amazienka
6. říj 2024

Žádnou. Nebo ty se cpeš sacharidama na spaní?

areh
6. říj 2024

Kaše jsem dávala na snídani, většinou Nominal. Večer jsem dával normálně mléko později co bylo na oběd, jen s jinou přílohou třeba.

michaela666
6. říj 2024

Na noc je kaše nesmysl - zaplácne žaludek a pak je velký předpoklad k neklidnému spaní a bolení bříška. Lepší je dávat jí ráno když už to musí být.
Osobně bych kaši nedávala takhle brzo vůbec.

luhana
6. říj 2024

@nikiwi99
Dávám Sinlac, kupuji ji v Benu. Je sice dražší, ale je chutná 😊

nikiwi99
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
veru181
6. říj 2024

@nikiwi99 Ve 4 měsících je na kaši brzy, začala bych zeleninovým příkrmem, postupně maso a kaši nejdřív jako druhé jídlo. Začínala jsem s příkrmy mezi 5. a 6. měsícem, a když došlo na kaši, dávala jsem Kendamil, Sunar, Babylove, myslím, že i nějakou od Hami. Vybírala jsem bez přidaného cukru a soli (pozor na to, že i od jedné značky se to liší) a co nejjednodušší kaše - ovocné, žádné sušenkové nebo s cereáliemi. Názory na večerní kaši se liší. Já u obou dětí zkusila dávat k večeři a nebyl s tím problém, spaly dobře, na bolení bříška netrpěly…

nikiwi99
autor
6. říj 2024

@veru181 moc děkuji za názor. Je toho spousty. S příkrmy začneme jasne jako první,jen jsem četla ze už se i muze s těma kašemi 🙂
Moc dekuju

ukki
6. říj 2024

@nikiwi99 To bylo dříve, teď už se kaše na noc nedoporučují, ale řekla bych, že si stejně každý musí vyzkoušet co mu vyhovuje

marketa1218
6. říj 2024

Kaši na noc fakt nee, to miminko strašně zaplácne a věřím, že z toho jsou i bolesti bříška. Ke snídani nebo možná ještě ke svačině. Ve 4 měsících si myslím, že je ještě čas.

nelly_strokova
6. říj 2024

Na noc bych ji opravdu nedávala. Dceru je 7 měsíců a občas jí dám kaši ráno místo mléka. Poprvé jsem jí kaši dala kolem 5. měsíce, ale měla z ní bolesti bříška. Teď už je to teda celkem v pohodě, ale stejně ji nedávám každý den, max třeba jednou za týden a někdy ani to ne.

zezule007
6. říj 2024

Kasi jsem davala az mnohem pozdeji,cca od 10 m.vyukousela jsem kasinkolem 5.m a dceri nejspis bolelo brisko,kroutila se a nechtela spat.

me_druhe_ja
6. říj 2024

Kaše na noc je sporné téma. 😀
Některým dětem to nesedí a někteří s tím nemají problém. Nejlépe to zjistíš tak, že to prostě vyzkoušís. 🙂
Pokud bude mimco spokojene a nebude tlačit břicho, klidně kaše na večeři dávej, není to žádnej problém. 🙂
Každopádně ve 4 měsících je docela brzo, pokud je na UM tak bych začala napřed zeleninou, pak maso...kaše až za 2-3 měsíce...

kakba
7. říj 2024

Jak je paano predemnou. Mym detem zrovna kase na noc nevadila a opravdu spaly lip nez by byly na mliku. Vyzkousej a zjistis.

miryp
7. říj 2024

Ve 4 měsících nejsou střeva zralá na trávení obilovin, tudíž kaše nejsou vhodné vůbec. Brzkým zařazením riskuješ zánět ve střevech a rozvoj alergií. Je vůbec tvé dítě připraveno na příkrmy? Sápe se ti po tvém jídle, polyká na prázdno, když si dáváš sousto do úst, atd.? Pokud ne, pak bych nezaváděla ani zeleninu a nechala střeva v klidu trávit jen mléko.

rosalindamelinda
7. říj 2024

S příkrmy se začíná až v 6 měsících! Takže žádnou, nic. Jen mléko. Začínat ve 4m zbytečně zatěžuje trávící trakt malého kojence! Je to i v brožurkách, co se dávají po porodu.

fouskovi
7. říj 2024

@nikiwi99 kaše na noc rozhodně nejdřív začít příkrmy a pak až kaší

fouskovi
7. říj 2024

@rosalindamelinda a proč až V6 měsících může se začít klidně ve 4 měsících

rosalindamelinda
7. říj 2024

@fouskovi Dle brožury sepsané lékaři je kol.4m nejlepší výživou výlučně kojení. Dítě krmené umělým mlékem může po 4m začít ochutnávat příkrmy - pokud má hlad i po vypití většího množství mléka (900-1000ml). UM zůstává stále zákl.potravinou.
(Podstatné je slovo ochutnávat-takže jen maličké kousíčky, ne velké porce).
Až kolem 6m nastává nejpříhodnější doba k zavádění příkrmů. Nové potraviny nyní dětský organismus dobře toleruje. Začíná se jedním druhem zeleniny. Ovoce se podávat nemá, aby sladká chuť nezapříčinila, že bude odmítat zeleninu.
Lepek může být do stravy kojence zaveden v průběhu 6m. Vhodnou formou jsou 24 hodin namočené, poté uvařené a rozmixované vločky.

nikiwi99
autor
7. říj 2024

@me_druhe_ja jojo jsme plně na UM. Jen mě zajímal názor ostatních co už to mají za sebou,určitě chci začít zeleninou a postupovat dál. Kase neni to na čem si trvám.
Jen mě zajímalo,jestli je to dobrý nebo ne🙂
Moc dekuju

nikiwi99
autor
7. říj 2024

@fouskovi jasne,určitě začneme🙂 jen mě zajímal názor jestli davat nebo ne

nikiwi99
autor
7. říj 2024

@kakba moc Dekujuu🙂)

rosalindamelinda
7. říj 2024

@nikiwi99 Mě by zajímalo proč chceš svému dítěti tak brzo dávat příkrmy a ničit mu zažívací trakt, když má pít pouze mléko? Dobře vy máte umělé a nestačí mu teda, má hlad, že chceš začít přikrmovat? Přečti si, co jsem psala - LEPEK můžeš zavádět až v 6 měsících, takže žádné kaše mu teď ve 4m dávat nemůžeš.

junomcgaff
7. říj 2024

@rosalindamelinda hele zase klid ne, většina lékařů nemá problém s příkrmy od 4m tak to asi není zas taková katastrofa. Miliony dětí na tom vyrostly a problémy nemají.

simkrk
7. říj 2024

Na noc jsem teda nedávala kaši 😊 jen mliko..kaše měla když už tak ráno k snídani a když byla větší . 😊 Takhle malé určitě ne..

dashyyy
7. říj 2024

@junomcgaff přesně.. já jsem s holkou začínala ve 4,5měsících, byla u jídla nepříčetná, slintala, sápala se po mém jídle, fakt jsem se s jídlem musela schovávat a tak jsme po domluvě s dr. začali dřív.. přitom plně kojená, přibírala krásně, ale apetit měla nebo spíš má fakt velký doteď 😀

nikiwi99
autor
7. říj 2024

@rosalindamelinda ja jsem se slušně zeptala🙂 tak mi taky odepisujte slušně. Dekuji

nikiwi99
autor
7. říj 2024

@simkrk super,tak moc dekuju. Neříkám ze budu davat. Jen mě zajímal názor. 🙂

me_druhe_ja
7. říj 2024

@nikiwi99 doporučuju na tento Nick vůbec nikdy nereagovat. 🙂

Jinak asi nejlepší je začít s rýžovou kaši 🙂

junomcgaff
7. říj 2024

Doporučuji stránku detskeprikrmy.cz

nikiwi99
autor
7. říj 2024

@me_druhe_ja jste hodna 🙂
A moc dekuju