Prosím vás, začínám s příkrmy a chtěla bych večer dávat kaši. Musím jen kupovanou a nebo se dá i uvařit? Máte někdo recept?
varila jsem kasicku z krupicky ze zacatku tak dvakrat tydne od 6 mesicu a nikdy nemel problem s prdikami ci s bolavym briskem, ale kazde ditko je jine, ze... dala jsem 125ml mleka, 4 lzicky krupicne kase, spetku soli, a lzicku cukru a dala varit. Chutna mu dodnes 🙂 instantni mu nikdy nechutnali.
Já dávám 7 odměrek neslazené nemléčné rýžové krupičky a 1 odměrku Babylove bio mléka, zaleju horkou vodou a malé moc šmakuje. Do roka bych určitě nevařila z klasického mléka a ani neděla každý den klasickou krupičku (kvůli lepku). Přijde mi to lepší střídat, teď chci zkusit ještě kukuřičnou kaši.
Můžeš zkusit jáhlovou nebo pohankovou. Uvaříš jáhly či pohanku ve vodě a rozmixuješ. Můžeš přidat trochu UM nebo MM, já dávám jen ovoce. Ale většinou dělám instantní 😉
Určitě domácí:
Kulatorznou rýži vařit ve vodě do rozvaření, přistrouhat kousek jablka, hrušky, broskve (nebo co už máte vyzkoušené), trošku kokosového oleje (např. z dm), podle potřeby rozmixovat.
Oves je belepkový, lámaná pohanka je dobrá, míchala jsem je s rýží nebo vařila kaši jednodruhovou. Jáhly samotné mají moc bílkovin, takže taky lepší s něčím míchat. Kukuřičná krupice se dá taky koupit..
Jablko překvapivě hodně osladí, není nutné tam nic přidávat.
Dělala jsem to na hlubší pánvičce s nepřilnavým povrchem, aby se mi to nepřichytávalo. 😉
Instatní jsem dělala jen ty bez mléka a cukru, třeba jáhlová kaše z dm, nebo nestlé rýžová krupička, kukuřičná krupička.
Já jsem dávala jen kupované, krupicová se do roka vůbec nemá - zatěžuje zbytečně ledviny a vůbec celé trávení a jinou neumím. 😅
Ahoj, ze začátku asi kupovanou. Krupičná kaše by se měla až tak od roku. Můžeš i dříve, ale měla by být dělaná ze sunaru. Recet je na pytlíku od dětské krupičky 😉. My teda dělali instatní až do 2 let 😉, potom z krupice. Samozřejmě, můžeš vařit hned z mléka a krupice, ale tahle krupička je hůře stravitelná, mimčo může bolet bříško.