Zdravím, kdy jste začaly dávat mimču kaši na noc? Začínám zavádět příkrmy pomalu a jistě a Dr říkala že muži už i kaši večer dávat. Tak si říkám zda není v 5,5m ještě brzo 🙄
Na noc jsem nedávala nikdy. Kaši jsem dávala ráno, asi od 7-8 měsíců.
Nejlíp nikdy, když už kaše, tak radši ráno. Ono to zaplacne břicho, dítě pak nespi, navíc v tom jaou sacharidy, takže místo aby ho to před spaním utlumilo to ještě nabudi, takže pak mas na noc dítě plné energie, které tlačí břicho :D
Výjimečně, asi od 7-8 měsíců. A na noc málokdy, stejně to nemělo vliv.
Kašu na noc sme zavádzali ako posledný prikrm okolo 10 mesiaca. Jedáva ju tak 1.5 hodiny pred spaním. Instantné, mliečne a sladké nezje ani za svet. Takze akúkoľvek rozvarenu obilninu pripadne vločky v bio kvalite (jahly, pohánka, ryža, ovsené vločky, quinoa,..) Naša teda kasu ráno nezje, takze ju ma večer. 🤷🏻♀️
Kaše na noc nikdy a zavedení jako snídani či dopolední svačinu až po 9. měsíci, dříve není trávicí trakt zralý na zpracování obilovin.
Nikdy.
Už si to moc nepamatuju, ale někdy kolem 8-9m. Kaši na noc jedli obe děti pravidelně hodně dlouho a nikdy to nemělo vliv na bříško či spánek. Ale jsou děti, kterým kaše večer nesedí. Chce to vyzkoušet a uvidíš. Každopádně bych ještě počkala.
Zaváděli jsme nějak po zavedení lepku, takže tak 7.-8. měsíc? Ale u nás vždycky byla kaše na snídani. K večeři jsme dávali buď co zbylo od oběda nebo později pečivo.
My od ukončeného 4 mesiaca do um aby viac zasýtilo od konca 5 dostával normalne
My jsme kaši zavedli docela dlouho,až se dr.divila, že ju malý nedostává - řekla bych tak 7./8.měsíc. My jsme s tím ani nespěchali pro ABKM, takže dostával bezmléčné. Ale dostával je pátek-neděle, jinak mléko. To mu zůstalo do +-20měsíců, kdy se zařekl a už to do pusy nevzal. A jinak spinkal i tak hezky. Ba naopak lépe, jak po mléku 🤣
Nikdy, sem tam jsem nabídla ochutnat svou snídaňovou, ale nemusí je ani jedno z dětí.
Já jsem žádnou kaši na noc nezaváděla. Není to nutností a dětem to temuje podle mě na noc bříško, k večeři jsou daleko lepší takové masozel. polévky.
Na noc nikdy, na večeři velmi výjimečně asi ve třech letech. Nevidím žádný přínos ultrazpracovaných sacharidů na noc
U nas od ukonceneho 6.mesice na radu doktorky kvuli snizovani mnozstvi UM. Ma ABKM a UM Neocate, ktereho od ukonceni 6M dostava jen 4*400g/mesic, tak poradila, ze je dulezite udrzet mnozstvi vapniku. Takze delame nemlecnou kasi do kokosoveho/mandloveho Alpra, kde je pridany vapnik. Da si normalne lzickou jako veceri, pak cca pul hodinky az hodinku blbne a dela lumparny, dopije se trochu UM a u toho usne a spi do rana.
Já dávala až tak kolem 7 měsíce. Dokonce existuje od značky beba (kojenecký mlíko) kaše na dobrou noc s příchutí vanilky, čokolády, banánu, sušenek. Je to v tekutější formě místo. Dávala jsem před spaním místo mlíka.