Kaše na noc... Kdy zavést?

8. dub 2024

Zdravím, kdy jste začaly dávat mimču kaši na noc? Začínám zavádět příkrmy pomalu a jistě a Dr říkala že muži už i kaši večer dávat. Tak si říkám zda není v 5,5m ještě brzo 🙄

chlapecektehu
8. dub 2024

Já dávala až tak kolem 7 měsíce. Dokonce existuje od značky beba (kojenecký mlíko) kaše na dobrou noc s příchutí vanilky, čokolády, banánu, sušenek. Je to v tekutější formě místo. Dávala jsem před spaním místo mlíka.

jaja01k
8. dub 2024

Na noc jsem nedávala nikdy. Kaši jsem dávala ráno, asi od 7-8 měsíců.

krisstina93
8. dub 2024

Nejlíp nikdy, když už kaše, tak radši ráno. Ono to zaplacne břicho, dítě pak nespi, navíc v tom jaou sacharidy, takže místo aby ho to před spaním utlumilo to ještě nabudi, takže pak mas na noc dítě plné energie, které tlačí břicho :D

andelka
8. dub 2024

Výjimečně, asi od 7-8 měsíců. A na noc málokdy, stejně to nemělo vliv.

trilien
8. dub 2024

Kašu na noc sme zavádzali ako posledný prikrm okolo 10 mesiaca. Jedáva ju tak 1.5 hodiny pred spaním. Instantné, mliečne a sladké nezje ani za svet. Takze akúkoľvek rozvarenu obilninu pripadne vločky v bio kvalite (jahly, pohánka, ryža, ovsené vločky, quinoa,..) Naša teda kasu ráno nezje, takze ju ma večer. 🤷🏻‍♀️

miryp
8. dub 2024

Kaše na noc nikdy a zavedení jako snídani či dopolední svačinu až po 9. měsíci, dříve není trávicí trakt zralý na zpracování obilovin.

lenickakl
8. dub 2024

Nikdy.

me_druhe_ja
8. dub 2024

Už si to moc nepamatuju, ale někdy kolem 8-9m. Kaši na noc jedli obe děti pravidelně hodně dlouho a nikdy to nemělo vliv na bříško či spánek. Ale jsou děti, kterým kaše večer nesedí. Chce to vyzkoušet a uvidíš. Každopádně bych ještě počkala.

emillyhk
8. dub 2024

Zaváděli jsme nějak po zavedení lepku, takže tak 7.-8. měsíc? Ale u nás vždycky byla kaše na snídani. K večeři jsme dávali buď co zbylo od oběda nebo později pečivo.

gdpr
8. dub 2024

My od ukončeného 4 mesiaca do um aby viac zasýtilo od konca 5 dostával normalne

martulka88
8. dub 2024

My jsme kaši zavedli docela dlouho,až se dr.divila, že ju malý nedostává - řekla bych tak 7./8.měsíc. My jsme s tím ani nespěchali pro ABKM, takže dostával bezmléčné. Ale dostával je pátek-neděle, jinak mléko. To mu zůstalo do +-20měsíců, kdy se zařekl a už to do pusy nevzal. A jinak spinkal i tak hezky. Ba naopak lépe, jak po mléku 🤣

lenerka1
8. dub 2024

Nikdy, sem tam jsem nabídla ochutnat svou snídaňovou, ale nemusí je ani jedno z dětí.

marketa1218
8. dub 2024

Já jsem žádnou kaši na noc nezaváděla. Není to nutností a dětem to temuje podle mě na noc bříško, k večeři jsou daleko lepší takové masozel. polévky.

elesse
8. dub 2024

Na noc nikdy, na večeři velmi výjimečně asi ve třech letech. Nevidím žádný přínos ultrazpracovaných sacharidů na noc

teenyel
9. dub 2024

U nas od ukonceneho 6.mesice na radu doktorky kvuli snizovani mnozstvi UM. Ma ABKM a UM Neocate, ktereho od ukonceni 6M dostava jen 4*400g/mesic, tak poradila, ze je dulezite udrzet mnozstvi vapniku. Takze delame nemlecnou kasi do kokosoveho/mandloveho Alpra, kde je pridany vapnik. Da si normalne lzickou jako veceri, pak cca pul hodinky az hodinku blbne a dela lumparny, dopije se trochu UM a u toho usne a spi do rana.