Maminky, potřebovala bych poradit. Dcerka 5 měsíců, nám začala před třemi dny úplně bojkotovat mlíčko ( jsme od narození na UM) . Doktorka mi poradila zatím pár dní nahrazovat jogurty a mléčnou kaší nebo přidávat pár lžiček UM do bramborového pyré. Mohly by jste mi poradit , které jogurty bych mohla koupit? Moc děkuji
Já dávám Holandii, ale až od 7M.
My máme doporučenou Activii a Holandii- kvůli probiotickým složkám...
Dávala bych taky později a určitě neochucenou Hollandii..
kdyby pila mlíčko tak bych jogurty nadávala. Bylo nám to doporučeno doktorkou a výživovou poradkyní
@loafeer Jinak ta Activie co vím nepatří k nejlepším jogurtům, Hollandie je daleko lepší volba..
Activii bych nedávala ani výjimečně. Nejlepší složení mají choceňské a holandie. Co zkusit jiné UM, pro jistotu? Co jinak pije? Přecijen v pěti měsících i tak mléko pokrývá většinu dne.
holky já bych to s tou Activíí zas tak nedramatizovala, dle mě na ní není nic špatného....ale třeba tomu někdo rozumí líp
Složení bílé Actiie:
mléko
mléčná bílkovina
jogurtové kultury Bifidus a actileguralis
Holandie
mléko
mléčná bílkovina
jogurtová kultura lactobacilus a bifidobacterium
activia má nepatrně vyšší hodnoty energie, podílu tuků a cukrů, ale jen nepatrně....
Neříkám, že Holadie není lepší, ale na té Activii taky není nic špatného, proč by se nemohlá dávat ani vyjmečně:o)
já dávala holandii, nejraději měl samotnou, měla jsem fajnové bio domácí marmelády, ale když to bylo sladké, tak mu to nechutnalo🙂 zkusila bych i jiné UM, my na něj přecházeli v 6 měsících a nutrilon mi totálně odmítl, i když v porodnici ho měl a byl v pohodě, tak mi někdo poradil sunar, že dětem víc chutná a jsme na něm dodnes (má teď rok a půl). Ale chutě jsou různé.
@loafeer No ne, nemyslím si, že by měla Activia dítěti ublížit, jen je předražená a méně kvalitní než Hollandie, ale neobsahuje nic škodlivého, to ne...výjimečně, proč ne..
@viktorieella a co davas k piti??? jogurt se ma davat az tak od 7m, tohle neni spravny postup..
bože jogurt v 5m..to jsou lékařské rady..co zoubky, nelezou jí? Osvědčené zkusit jinou flašku, savičku, teplotu, místo, polohu, osobu, jinou značku, rostlinné mléko...
Já začala dávat jogurt od 6. měsíce. Má mléko 1x denně, jinak příkrm, přesnídávky, večer kaši. Holandii mi malej nejedl, byla na něj asi moc kyselá. Activii už baštil, pořád ji ale míchám s přesnídávkou a piškoty. A doktorka mi tu Activii přímo doporučila, společně s Holandií.
Jinak zkus UM, není to žádná tragédie 🙂
@viktorieella Bože jogurt?! Ses snad zbláznila, ne? Musíš ihned začít kojit, protože čímkoli jiným dítě otrávíš!!!! 😀 😎
Já dávala bílou Hollandii od půl roku na doporučení pediatra (vůbec jsem nekojila) a moc chutnala. Kvalitní bílej jogurt, středně tučnej (ne light ani smetanovej) je určitě dobrá volba. Případně zkus ten Sunar - má výraznější mléčnou chuť, určitě to bude zajímavá změna po nahořklým Nutrilonu. Moje dítě mlíko skoro nepije asi od roka a je nadlidskej výkon ho do něj dostat, ale vápník je ve spoustě dalších potravin, tak bych z toho nedělala zbytečný drama. Navíc chutě dítěte se opravdu můžou měnit.
podle mě je teda blbost dávat jogurty takhle brzo ale když už tak Choceňský- ten je nejlepší...