Jídlo pro 9měsíčního. Máte tipy?

25. led 2025

Zdravím , syn stále papá hlavně skleničky, leze to do peněz.
Když jsem mu navařila cca na týden tak to nejedl a házel to zpátky.
Tak jsem se opět vrátila ke skleničkám, ale byla bych ráda, kdyby jedl to, co uvařím…
Přemýšlela jsem, když nemůžu solit, tak aspoň kořenit ??
Nějaka červená paprika, bylinkové koření apod?
A zároveň opravdu nechci vařit každý den echt jídlo pro malého.. preferuji navařit jídla dopředu 🤷🏼‍♀️
Máte nějaké tipy? Díky moc.

verunnaj
25. led 2025

Určitě používej koření, taky by ti to bez toho nechutnalo 🙂 libeček, papriku sladkou, římský kmín, petržel sušenou, tymián, rozmarýn 🙂

kristyn86
25. led 2025

Me jedno dite odmitalo sklenicky,takze jsem mu jen varila. Mel to vzdy na dvakrat. A pak jsem zase uvarila cerstve. Do roka jsem nesolila,pak malo (od cca toho roka uz jsem mu davala normalni jidla,co jime my,jen mu vzdy odendala pred osolenim ci dokorenenim). Koreni pouzivat muzes.

nelly_strokova
25. led 2025

Koření určitě používat můžete. Dcera mi jídlo bez koření už moc nejí, prostě jí jenom zelenina a maso nechutná (bude jí 11 měsíců). Má dost ráda omáčky, takže když dělám pro nás, tak jí vždy odeberu, nám dochutím a dodělám pak každé zvlášť, ale základ dělám společně. Taky má ráda zeleninové polévky, tak vařím často i ty. Je to rychlé, chutné a má to vždy aspoň na dva dny (někdy i tři 🙈😂). Každopádně skleničku má občas taky, buď když se mi nechce vařit nebo nemám vyndané žádné maso a ani nemám doma nic extra, co bych jí udělala. 😂

1pomnenka
25. led 2025

Ty jsi mu navařila jídlo na týden dopředu? Doufám, že jsem to špatně pochopila. To bych také nejedla.

alice180
26. led 2025

A zkoušela si uvařit kombinace jako ze skleniček ?