Ahoj holky, potřebovala bych poradit.
Vím, že každé mimčo je jiné, ale přesto.
Dcera vždy krásně prospívala, od narození je na MM, kolem 6. měsíce jsme začaly s příkrmy. Jídlo ji velmi chutnalo, příkrmy kupované, doma dělané, presnidavky, zkrátka vše. Pak nastal zlom, kdy začaly růst horní dvojky a dcera přestala jist. Začala odmítat i prso, ale kojení vždy bojkotovala, jen jsem vydržela a pak to vždy bylo dobré. Momentálně prso přes den nechce vůbec, takže kojím ráno, když se probudí, 1-2x přes den, když uspavam a v noci, to záleží, někdy 2x, někdy klidně 6x. Na 10m kontrole měla váhu 8.32kg, cca o 400g více, než na 8m (porodní váha 2.55kg, 35tt narozena.) Doktorka řekla, že je to hraniční a že bych do ní měla jídlo nacpat, to ale odmítám. Dcera od té doby začala sice jist více, ale nevím, jestli je to dost. Dle meho hlad nemá a nestrada, má 68cm, takže je to baculka.
Jídelníček tedy vypadá tak, že cca 6-7 MM, kolem 8 snídaně, půl rohlíku s čímkoliv, ale většinou samotný, 10-11 presnidavka, sní celou 100g, 12-14 příkrm 120g, odpoledne moc nic už nechce, takže většinou ovesná kaše, nějaké krupky, všeho po málu. Večeře 18hod celé vajicko, chleba/rohlík, záleží, jak kdy, druhá večeře půl 8 MM, V noci několikrát MM. Jogurty nechce, ovoce také ne. Já si myslím, že to málo není, ale je to mé první dítě a opravdu nevím, kolik toho má sníst a jestli to je dostačující. Přes celý den vypije cca 200ml vody nebo čaje.
Moc děkuji, že jste to nektera docetla až sem a ze se aspoň trochu uklidní, že je to tak akorát 😁 Přeji pěkný den 🍀
@anettka2321 nic bych do ní necpala. Holky měly taky takové období. Dokonce týden jedly jen kukuřičné křupky a kousek šunky. Když měly nějako nemoc, tak starší ještě ve dvou letech se týden jen kojila a veškeré jídlo odmítala.
Druhá dcera teprve 10ti měsících začala jíst příkrmy. Všechno chtěla a malé kostičky, žádnou kaši. Prostě bych jídlo nabízela, ale rozhodně ne násilím, když nechce tak nechce.
@denisq moc děkuji za uklidnění, rozhodně do ní nic necpu, nechci, aby měla pak z jídla trauma, takže nabízím, pokud nechce, nabídnu něco jiného nebo později.. Spíš mi šlo o to, že nechce ani kojit přes den, ale když by chtěla, tak si dá, mléčný bar má k dispozici 😁😁
@anettka2321 Já myslím, že přibírá hezky. A kdyby měla hlad, tak se určitě ozve. Na mlíčko se taky ozve. :😊 Moje děti byli prsomilove, poslední teda ještě je. Kdyby bylo na nich, měli by jen to 🤣
Buď v klidu, pokud je mala spokojena, tak ji nech. Jídla má dost, tolik toho nesni ani moje skoro dvouletá a to už nekojim. I ta váha mi přijde ok, dcera měla v roce 9kg a to je narozena v termínu. Holt je někdo drobnější.
Pokud je mala zdrava, spokojena a prospiva , tak bud v klidu. Jestli jsou rodice subtilnejsi tak dite nemuze byt obr. Na webu jsou i odborni doporuceni (dle) veku kolik cca jidla/zivin/tekutin/UM nebo mat.mleka ma dite v 10mes.prijmout.
Já moc všem děkuji za uklidnění 🍀 Dcera je velmi spokojená, když má hlad, dá mi to jasně najevo, nejvíc miluje rohlíky 😀 Ano, my s manželem nejsme velcí, oba 170cm, 50-65kg, takže nemá po kom být velká 🙂
@anettka2321 Vůbec bych to teda neřešila. V 10 měsících mi kluci nesnědli to, co tobě. Byli hlavně v té době přilepení na prsu a maximálně pár lžiček prikrmu a nějaké křupky. Druhý syn měl 8 kilo v roce, přibíral a přibírá pořád pomalu. Teď má 3 a pořád je to žížala. Porodní váhu měl 3 120. Třetí syn má rok a má 13kg 🤣 to je zase cvalik, ale porodní váhu měl 4 080g. Myslím si, že tvá malá na svůj věk ji moc hezky, takže bych byla úplně v klidu.