Prosím o radu, myslíte, že syn má jídelníček v pořádku? Ráno UM 180, dopol přednidávka, poledne masozel nebo jen zelenina s přílohou, po cca hodině a půl od oběda dostane 120 UM usne u toho a jde spát, po probuzení cca po dvou hodinách od mléka kousek ovoce nebo menší přesnidávku a před spaním UM. Kaši zatím dávat nechci, spí od sedmi do šesti. Díky
my to mame podobne, len davam UM menej. Je to predsa len "umela vyziva", kasa je lepsia. davam kase zo zdravej vyzivy. A jogurty.
Synovec má, ráno když vstane 180 ml mléko. Pak má dopolední svačinu banán s piškoty, jablko s piškoty nebo kaši a ovoce...pak jde spát..oběd má přesnídávku, nebo zeleninu s masem....pak jde opět spát a po spaní má 120 ml mléka...když má ještě hlad tak má keksíky a křupínky pro děti, již má 4 zuby....a večer než jde spát tak má kaši...180 ml...a pak večer ještě okolo 22:30 cca nebo podle toho jak se probudí, má mléko 120 ml a vydrží spát až do rána....mléko myslím jako nutrilon.
@luckaamilan a jakou kaši prosím dáváš? Není to náhodou Nominal? Četla jsem na ní docela chválu. Ona prý není vyloženě pro děti (řazena do dětské výživy), ale hodně maminek prý kupuje...Akorát nevím, kde bych tu kaši zařadila. Večer už většinou u mléka taky usíná...
Moje malá je kojená a papkáme takhle: mezi 9 až 10hod kojení, potom spánek 2 nebo 3 hodiny, potom oběd, za dvě hodiny kojení jen trochu a do hoďky znovu spí cca 45-60 min. Potom banán nebo přesnídávka. Kolem 18hod kojíme. V 19:45 mlíčko v láhvi Na dobrou noc. To usne na přibližně půl hodiny a pak nám dělá společnost tak do 22:30. To u kojení usne a pokud mám štěstí vydrží i dvě hodiny spát. No a tak od 1 hodiny v noci vstávám minimálně každou hodinu až do 6:40 kdy mi zvoní budík abych vypravila kluky do školy.
ano Nominal, odporuca ju Ing. Havlíček a to je moj guru🙂 .
kase pre miminka su silene predrazene, ale hlavne plne zbytocnosti.
Ja davam kasu rano i vecer, vzdy inu. je ich ale 6 druhov. Stepankovi strasne moc chuti spaldova a ryzova. Davam mu do toho obcas jablko, banan alebo jahody. Ale zje ju i samotnu, len tak s teplou vodou zmiesanu.
teraz sa divam, ze mi davame pevnu stravu 4x za den. vy 3x .
@libara
mate moj obdiv, ja bych umrela vstavat kazdu hodinu.
@luckaamilan to jsem si taky myslela 😖 mám vyzkoušeno.... s naší nespavkou, že neumřete ani po pár nocích kdy "spíme" 😝 jen po půl hodinách.....vždycky se směju a říkám, že to by odrovnalo i dvacítku 🙂 🙂 a co mám pak dělat já zasloužilá matka........!!!!
@luckaamilan Taky právě zvažuju, že budu kupovat tyto kaše. Taky nechci ty pro děti, které jsou plné cukru a všeho možného. A ty jí asi dáváš na snídani, že? Můj prcek jí v šest a pak ještě spí, takže na snídani to nepřipadá v úvahu. Jedině bych mohla dát kolem těch tři na svačinku místo mléka.Večer nevím jestli by ho z toho nebolelo bříško, říká se, že kaše jsou "těžké" na večer.. Ale to by měl zase jen 2x 180 ml um a mléka má být myslím kolem 500-600 ml do roku a navíc prcek moc nechce pít, tak tím UM mu dodávám i tekutiny. TA kaše se dělá s vodou nebo i UM? Jestli s UM, tak jak se to prosím dělá? Smíchat prášek nebo jak? Moc děkuji. PS Havlíčka mám taky moc ráda...
my davame kasu rano okolo 9 hod a potom vecer okolo19hod.len si nalejem horucu kojenecku vodu do misky a pridavam tam nominal kasu, pomaly, aby sa neurobili glocky. a obcas tam nakoniec dam rozmackane ovoce. um tam nedavam.
@luckaamilan moc děkuji.
@lenkret nie je zač 🙂
Úplně v pořádku, pokud přibírá..