Krásný večer maminky, prosím sepsaly byste mi jaký máte harmonogram papání s vašimi ročními dětičkami? Př. Snídaně kojeni, dopo jablko, odpo kaše atd.. klidně mi k tomu dopište o jaké věci se jedná - myslím konnkretne značku produktu. 🙂
U nás je den kdy chce vše a pak den kdy jen kojit, ráda bych v tom udělala řád a ráda bych se právě inspirovala. 😍
Děkuji🙋🏽♀️🙂
@makkyv měla jsem s oběma dětmi, že v tomto věku jeden den jedli víc, jeden den v podstatě jen kojení. Přijde mi to normální. Oba teď jedí pěkně, žádný zásadní problém, samozřejmě jsou jídla, co jim nechutnají, ale to je taky úplně normální
Ráno mléko
dopoledne na svačinu ovoce, pečivo se syrem, šunkou, míchaná vajíčka s cibulkou, bílý jogurt, případně s avokadem, se lžičkou medu, třeba i řecký jogurt má dcera ráda, nebo mozarellu,...
oběd maso, příloha, zelenina, třeba rizoto s cuketou a krutim masem, zapečené těstoviny, kuřecí prsa se zeleninou a brambory v alobalu,...
Svačina viz dopoledne
Večeře buď kaše, co zbyde z oběda nebo teď poslední dobou delavam zeleninové polevky, spenatovou třeba, s kaderavou kapustou, co mě napadne, zahustim třeba bramborem, občas vajíčko, když na oběd nemá maso, atd
Před spaním mívá ještě mléko, někdy i v noci a před denním spaním, dohromady za 24h má tak 500-600ml, mezi jídly sem tam krupku, sušenku,...
@makkyv my sme v roce jedli už vše, kojila jsem ráno, v poledne, vecer a prakticky po hodině v noci.
Snídaně : pečivo s cimkoliv, vajicka, sýr, sunka..
Svačina : ovoce
Oběd: polévka, občas až se vyspals, tak druhý chod
Svačina :jogurt, ovoce
Večeře : pečivo, tousty, zase cokoliv nebo co zbylo od oběda.
Kaše ji nikdy nechutnali, stejně jako presnidavky, presnidavku si dá až teď v 1,5r venku občas
Snídaně: jogurt, kaše, míchaná vajíčka
Oběd: buď to co máme my, nebo příkrm
Svačina: cokoliv co se najde - chleba s něčím, ovoce, zelenina, ovocný příkrm, banánové wafle
Večeře: polévka nebo kaše
Ale hodně se kojí, teď třeba má zas už tři týdny období, že snídaně a obědy moc nejí.. jak kdy no..
@makkyv mně přijde, že u nás to vždycky odstartuje den dva něčeho (zub, očkování, nemoc) a pak trvá dlouho, než se zase vrátí k normálu. Ale třeba dneska ráno řval u ledničky "mňam mňam" a tahal to, co měl připravené k obědu, dal si lžičku a tím to skončilo (a bylo to jediné, co dneska snědl, s výjimkou 2 kousků zeleniny a pár křupek). Ale on se teda hodně kojí, i když jí dobře (tak každé 2h si alespoň cucne, o nocích ani nemluvím 😁)
kámoška dávala batátky, dýně a hodně taky třeba tarhoňku s dýní ale to až později 🙂
Snídaně - krupicová kaše, vajíčko na měkko, vaječina
svačina - jogurt, jablko banán
oběd - jakkýkoliv co mě napadne
svačina - jogurt, jablko, banán, rohlík se šunkou nebo sýrem
večeře - kaše
jak jde spát, tak ještě vypije 180 - 210 ml mléka