Jídelníček ročního dítěte. Máte tip, inspiraci?

makkyv
17. říj 2021

Krásný večer maminky, prosím sepsaly byste mi jaký máte harmonogram papání s vašimi ročními dětičkami? Př. Snídaně kojeni, dopo jablko, odpo kaše atd.. klidně mi k tomu dopište o jaké věci se jedná - myslím konnkretne značku produktu. 🙂
U nás je den kdy chce vše a pak den kdy jen kojit, ráda bych v tom udělala řád a ráda bych se právě inspirovala. 😍

Děkuji🙋🏽‍♀️🙂

domcz_a
17. říj 2021

Snídaně - krupicová kaše, vajíčko na měkko, vaječina
svačina - jogurt, jablko banán
oběd - jakkýkoliv co mě napadne
svačina - jogurt, jablko, banán, rohlík se šunkou nebo sýrem
večeře - kaše

jak jde spát, tak ještě vypije 180 - 210 ml mléka

makkyv
autor
17. říj 2021

@domcz_a Paráda moc děkuji 🤗 a nemá potřebu mléka?
Malá teda je závisláček a i když ji dám oběd, tak hned po něm už běží na prso..🙄😂

maggiele
17. říj 2021

@makkyv Ahojky, moje mala takto:
Snidane:kase
Svacina: ovoce/presnidavka
Obed: polevka + maso,zelenina,priloha...
Svacina: jogurt s ovoce
Vecere: husta polevka nebo to same co mela na obed
Pred spanim: cca 200 ml UM
Mezi tim krupky, kousek rohliku, kolecko okurku atd...

makkyv
autor
17. říj 2021

@maggiele Zlatá, moc děkuji🥰 jakoupak jste dávala kasi? 🙂

maggiele
17. říj 2021

@makkyv Ja vybrala kase od Nominalu, ty jsem vzdy smichala s ovocem nebo presnidavkou, ty mel rad syn. Ale dcerka je rada nema a chutnaji ji instantni kase od Hami, tak je ruzne stridam.

makkyv
autor
17. říj 2021

@maggiele Jasně, děkuji moc🙂 my bojujeme 😔 sní tak 2 lžičky fluše je😔

maggiele
17. říj 2021

@makkyv Tak ono ty kase kazdemu chutnat nemusi no. Zkuste ruzne znacky, treba si vybere. A nebo kasi uplne vypustit a rano na snidani jen nakojit a snidani uz normalni, treba rohlik s maslem, chleba s lucinou apod 😉

makkyv
autor
17. říj 2021

@maggiele zkusím.. nejhorší je, že ona má dny kdy vše fluše a pak den kdy jí to chutná, jsem pak z toho hotová🙄

sirinfirst
17. říj 2021

@makkyv měla jsem s oběma dětmi, že v tomto věku jeden den jedli víc, jeden den v podstatě jen kojení. Přijde mi to normální. Oba teď jedí pěkně, žádný zásadní problém, samozřejmě jsou jídla, co jim nechutnají, ale to je taky úplně normální

domcz_a
17. říj 2021

@makkyv malý přes den vůbec. Jen večer a v noci se vzbudí 1x-2x.

jako_mala_holka
17. říj 2021

Ráno mléko
dopoledne na svačinu ovoce, pečivo se syrem, šunkou, míchaná vajíčka s cibulkou, bílý jogurt, případně s avokadem, se lžičkou medu, třeba i řecký jogurt má dcera ráda, nebo mozarellu,...
oběd maso, příloha, zelenina, třeba rizoto s cuketou a krutim masem, zapečené těstoviny, kuřecí prsa se zeleninou a brambory v alobalu,...
Svačina viz dopoledne
Večeře buď kaše, co zbyde z oběda nebo teď poslední dobou delavam zeleninové polevky, spenatovou třeba, s kaderavou kapustou, co mě napadne, zahustim třeba bramborem, občas vajíčko, když na oběd nemá maso, atd
Před spaním mívá ještě mléko, někdy i v noci a před denním spaním, dohromady za 24h má tak 500-600ml, mezi jídly sem tam krupku, sušenku,...

jjasmina
18. říj 2021

@makkyv my sme v roce jedli už vše, kojila jsem ráno, v poledne, vecer a prakticky po hodině v noci.
Snídaně : pečivo s cimkoliv, vajicka, sýr, sunka..
Svačina : ovoce
Oběd: polévka, občas až se vyspals, tak druhý chod
Svačina :jogurt, ovoce
Večeře : pečivo, tousty, zase cokoliv nebo co zbylo od oběda.
Kaše ji nikdy nechutnali, stejně jako presnidavky, presnidavku si dá až teď v 1,5r venku občas

rejalin
18. říj 2021

Snídaně: jogurt, kaše, míchaná vajíčka

Oběd: buď to co máme my, nebo příkrm

Svačina: cokoliv co se najde - chleba s něčím, ovoce, zelenina, ovocný příkrm, banánové wafle

Večeře: polévka nebo kaše

Ale hodně se kojí, teď třeba má zas už tři týdny období, že snídaně a obědy moc nejí.. jak kdy no..

makkyv
autor
18. říj 2021

@rejalin tak jsem ráda, že v tom nejsem jediná. 🤩

rejalin
18. říj 2021

@makkyv to já také 😍😁 mně už to kolikrát hlodá v hlavě, jestli bych mu to neměla nějak zkrouhnout..

makkyv
autor
18. říj 2021

@rejalin Já nevím zda je to tím kojením 🤫 protože zuby to být opravdu nemůžou😄 ale prostě - dny, kdy dlabe luxus a klidně by snědla xxxx presnidavek a všeho a dny kdy to ocuca a fluse 😂

rejalin
18. říj 2021

@makkyv mně přijde, že u nás to vždycky odstartuje den dva něčeho (zub, očkování, nemoc) a pak trvá dlouho, než se zase vrátí k normálu. Ale třeba dneska ráno řval u ledničky "mňam mňam" a tahal to, co měl připravené k obědu, dal si lžičku a tím to skončilo (a bylo to jediné, co dneska snědl, s výjimkou 2 kousků zeleniny a pár křupek). Ale on se teda hodně kojí, i když jí dobře (tak každé 2h si alespoň cucne, o nocích ani nemluvím 😁)

niki315
20. říj 2021
Uživatel niki315 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od niki315.

kámoška dávala batátky, dýně a hodně taky třeba tarhoňku s dýní ale to až později 🙂