Dite v roce, je to mlíčňák, ale pres den docela pekne ji. Obcas odmítá neco ale cca tech 110g jídla na porci da. Nekdy vic nekdy min. Jen toho mléka vypije hrozne moc, ale je vazne hladovy. Plus sem tam krupky.
Růstový percentil na 80% (79cm a 12kg) dle dr větší, ale v normě.
Myslite, že je to OK? Jídlo nenutím, většinou sní kolik chce.
Snídaně okolo 8:00 různá - ovoce, jogurt, toust
Svačinka okolo 10:00 - kapsička
Oběd 12:00 - masozelenina + příloha
Svačinka 15:00 - různá - ovoce, jogurt, toust
Večeře 17:30 - masozelenina + příloha
Mliko UM
19:30 180ml - při usínání
22:30 180ml
2:30 180ml
6:00 180 ml
Zaměřuju se na jídlo přes den, ale stejně vypije tolik mléka..
Co nějaká domácí kaše místo 2x denně pečiva?
@lis6 Rozhodně - ono samozřejmě záleží jaké pečivo. Domácí kváskový chléb bude zdravější než kupovaný toast. Kaše může být z jáhel, vloček a dalších obilovin, je to kvalitní zdroj sacharidů.
Mně moc chutná bircher mussli, doporučuju.
Stravu dost řeším a po tom 1. roce už děti jedly s námi, jíme rotumně.
Možná je otázka, kolik v noci pije ze zvyku, kolik z žízně a kolik z hladu... zkusila bych pití ze spánku převést na čaj/vodu - prostě na to, co pije pes den.
U toho "na usnutí" ti usíná u flašky? pokud ano, umí vůbec bez toho mléka usnout? (protože mě ten noční interval fakt přijde, že to vyžaduej spíš jako uspávadlo ... že vpodstatě potřebuješ "odstavit" ).
A to mliko nemá už přes den? Dat mu po jídle na domlasknutí…
Dcera začala poradně jist až při blicí epizodě kdy musela být bez mléčného (bylo ji necelých 2,5r)
Zkusim odpovědět na všechny dotazy 🤭.
Mliko pred spaním ma jako druhou večeři, usíná jinak pres den i bez mléka, takze to problem neni. Dávku mléka ma pak ještě ráno, to většinou ještě zabere. Pres den už mléko moc nechce, chce jíst sám, samozřejmě je pravda, ze toho asi nesni tolik a mozna se dojídá v noci. On totiž opravdu doslova vymlaskne 2x tech 180 a spi. Neni to tak ze by si cucnul. Čaj už jsme zkoušeli a neprošlo.
Pečivo si da cca kus denně - ted frčí opečený toust, protoze ho s manzelem jíme taky. Jemu na proužky bud s lučinou nebo sýrem. Na pečivu nevidíme nic špatného, když je to v míře.
Kaše je asi jediná věc co vyloženě odmítá.. Jediné co snesl byla krupice, ale to mi zase přišlo že zrovna tuhle kaši do něj ládovat nemusím.
Takze vypije cca 720 ml za 24 hodin, což si myslim že je na hraně, ale kdyz nechce pusti se lahve, stejne tak pevnou stravu mi dá najevo, že uz nechce. Tak si zase říkám, že se nejspíš nepřejídá. Nadváhu v poměru k výšce nemá. Jen jsem si říkala, že to noční by mohl pomalinku redukovat uz, ale dočítám se, ze děcka běžně přestávají jíst v noci az kolem 1,5 roku.
Plakat ho nechci nechat, tak spis asi budem pokračovat a zaměřovat se na to odpolední jídlo, aby nechodil spát hladový.
@misha31 jak jste to vyrušila? Zkoušela jsem nabídnout vodu nebo čaj a neprošlo. Prijde mi opravdu hladovy. Necucne si ale vypije celou dávku a spi
Muj Luky by snad vypil i pullitrovou lahev v noci - ma to jako uspavadlo a proste pije a pije a pritom usina. Proste jsem to vymenila tu davku treba za 50ml caje a porad zkousela nedat uz vic, po par dnech to proslo a prodlouzila se doba spanku bez probuzeni. Ted si da mliko cca v 19:30 a spi az cca do 3 rano, kdy davam mleko a budi se kolem 5:30. Jinak jeste drzime mleko mezi snidani a obedem a mezi obedem a veceri, po 180ml
@misha31 aha aha díky, no nás zase přes den moc mléko nechce. Ale také mě napadlo zkusit snížit noční dávky. Treba na 150/120
U nás bylo noční mléko jen zlozvyk, nikoli hlad. Prostě řvala tak dlouho dokud nedostala UM. Postupně jsem dělala stále menší dávku - stačilo i 30 ml , nepustila ji dokud nedopila. Pak se otočila na bok a spala až do rána. Takže jsme zrušili mléko a přešli na vodu. Dvě noci s pláčem a pak už ani tu vodu nechtěla.
Mně to přijde strašně hodně UM na to, že jde o roční dítě, které by ho v podstatě už ani nemuselo. Chtělo by to asi sytější večeři, aby se v noci dítě tak často nebudilo.
Ono samotné ovoce nebo jogurt je málo. Proto možná dohání jídlo v noci.
Já bych k dopolední svačině nabídla polévku (krémové, vývary) A kapsicky bych vynechala úplně pokud jí ovoce.
22:30 bych mliko vyrusila, dala bych pripadne cucnout caje. Muj se taky budil v noci co 3h a byl to jen zvyk, ted uz ma v noci jen jedno mlicko, je mu temer 10 mesicu