Ahoj maminky, je mi jasné, že toto téma se tu už probíralo, ale nenašla jsem žádnou diskuzi z tohoto roku, tak to zkusím 🙂
Syn má přes 6 měsíců a doktorka nám při kontrole řekla, ať už najedeme na plné příkrmy a mlíčko dávám jen ráno a večer.
Náš den vypadal doposud asi takto:
6:30 probuzení, mlíčko Kendamill okolo 7:30 cca 150ml
10:30 mlíčko Kendamill 150ml
14:00 masozeleninový příkrm cca 150ml
17:00 ovocná přesnídávka cca 100ml
20:30 mlíčko Kendamill 210ml
Doktorka říkala, že před koupáním máme zařadit kaši a dopoledne dát ovoce a odpoledne bílý jogurt...to je vše ok, jen nevím, jestli to potom na večer nebude pro to naše mimi moc? Kaši bychom museli dávat tak v 19:30 a hodinu na to mlicko, bojím se, aby pak nebyl brichabol?
Upravili byste tenhle nás režim nějak?
Syn není kdo vi jaký jedlik a mám obavu, aby měl dost toho mlicka...doktorka říkala, ze má mít litr denně, což mi přijde šíleně moc a navíc všude čtu, že to má být po půl roce 500-600ml, tak jsem z toho jelen 🙂
Budu rada za vaše názory 🙂
Moc díky!
Zkuste a uvidíte.u nás kase ok.mliko jsem dávala za 3h potom nez jsem šla spát ja...jinak jsem i dokojovala po prikrmech,ale za cas uz nechtěl tak byly jen prikrmy.to poznate sama,nebojte se zkouset,deti nejsou všechny stejne
Syn má 9m a má ráno mlíko 210ml, dopoledne bílej jogurt (cca 120-130g) nebo velkej banan nebo menší banan s jogurtem nebo půlka avokáda s trochou jogurtu atp, v poledne příkrm zelenina+příloha+maso/vejce (cca 200-220g), odpoledne presnidavka (100-150g), kolem šesté kase (nevím kolik, spíš menší), před spaním mlíko (kolem 20-20:30, vypije tak 180-200ml). Není ani tlustej, ani hubenej a vypadá to, že mu to stačí. Na půl roku mi to přijde akorát, co jsi napsala.
Jinak taky mi prijde lepsi ovoce davat dopo a jogurt odpo(v ovoci je cukr tak radeji ne pred spanim).a proč nedavate mliko hned po probuzení?nema hlad?
@me_druhe_ja tak to máme stejně, malej taky je tak akorát mi přijde, tak bych to do něj nerada cpala najednou všechno a vynechala mlíko, když prospívá hezky.
@lolam10 dneska to tak zkusím a uvidíme...on toho jogurtu stejně sní podle mě jen pár lžiček, než si na tu chuť zvyke 🙂
nemá hlad, je to zvláštní, ale vydrží si klidně hrát od 6 ráno do 8, kdy už začne kňourat a je unavený, tak si většinou jde dát po mlíčku dalšího šlofíčka...v noci se mi ještě vždycky vzbudí na jídlo 1x okolo 2:00, tak mu to asi stačí ještě nebo nevím...už mě taky napadlo mu to zkusit dát hned po probuzení a tím by se nám to celé posunulo a byl by čas na tu kaši jako první večeři, ale nevím.
Sestimesicni dite a tolik prikrmu? To je naprosto silene. Kasli ma doktorku. Neni to vyzivovy poradce a o spravne vyzive evidentne nema ani paru. Delej si to podle sebe. Jen pro ilustraci. Mam doma kojenou temer osmimesicni dceru a jidlo dostava jen v poledne. Pomalu se chystam pridat druhy chod. Mimochodem, parkrat jsem udelala pokus a dala kasi na noc. Vysledkem bylo neklidne dite, ktere mi nechtelo usnout - usina u prsa a po kasi uz proste prso nechtela. Budila se mi mnohem vic. Experiment jsem zopakovala asi 4x a vysledek vzdy stejny. Takze s klidnym srdcem rikam, ze kase na noc jsou dle me zkusenosti uplna hovadina.
Nemám zkušenosti s dětmi na UM, tak moc nevím s tou rychlostí zařazování příkrmů (i když mi to přijde docela jako fofr, mít v sedmi měsících tolik příkrmů a mléko jen dvakrat denně, ale zas u UM se začíná dřív...). Vyjádřila bych se ale k té kaši na noc. My kaši snídáme. Ne proto, že by děti po ní večer bolelo bříško, ale proto, že kaše dodává spoustu energie, kterou dítě dopoledne zužitkuje, naopak večer může být ke škodě při usínání a zbytečně na noc zatěžuje.
@hanih Tak ono je to klasicke a lety overene doporuceni - nejvic sacharidu by mel clovek prijimat rano a dopoledne. Vecer by melo byt jidlo zalozeno spis na bilkovinach, tucich a zelenine.
@mamabear určitě mliko ještě nevynechavej, to je moc brzo i na UM....tak do roka by měli být mliko 2x denne.....já teda kojila, ale malej se po 8m sám odstavil, takže jedem UM a má ho 2x denně teď...jinak papá ty jogurty či kaši. Ale on je teda o tri měsíce starší, což je dost. V půl roce měl jen oběd. 🙂 (Začala jsem v 5m i když byl kojený). Jinak ta kaše večer zkus a uvidíš: některym dětem to dělá dobře, jinejm to nedělá nic a někomu z toho bolí bříško. 🙂 Akorát úplně na noc, těsně před spaním, bych asi taky nedávala. Jak jsem psala, já mu ji davam 2-2,5h před spaním.
@me_druhe_ja Mužu se zeptat jak to samoodstavení probíhalo, to jako že nechtěl prso už? A co s MM? Třeba švagrová dávala na noc kaši a spali jí děcka až do rána, u nás se budíme cca po dvou hodinách a ani takše nezabrala teda 😀 Ale zkusila jsemto no
@jjasmina on už se ani nechtěl přisát. 🙂 A podle mě už došlo mlíko....si myslím, že je to i tím těhotenstvím, že se nějak změnila chuť nebo se mlíko přestalo vyrábět. 😀 mě to teda nevadí, naopak jsem ráda, že to proběhlo takhle hladce. 🙂 Stejně jsem chtěla kojit max do roka. 🙂 s MM se taky může dělat kaše, dělala jsem do lahvičky, když jsem měla ještě v mrazáku zásobu. Ale na neho to jako nepůsobí, že by se tím změnil spankovej režim. Ale on i předtím nechtěl kojení v noci, už tak od 5-6m.
@me_druhe_ja jo takhle 🙂
Uprav si vse podle swbe, podle toho jak citis.